reklama

Pusty pęcherzyk a przesunięta owulacja

• Starter tematu Starter tematu alamat77
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
A

alamat77

Gość
Cześć dziewczyny,
Moja historia wygląda nastepujaco:
11 marca - ostatnia miesiączka
27 marca - opóźniona owulacja, sprawdzona testem
07 kwietnia - pierwsza beta 2.8, straszne kłócie jajnika, brak miesiączki od 2 dni
08 kwietnia - jasna kreska na teście i beta 11
Po drodze robilam jeszcze bety, ładnie rosło. Ostatnia z 14.04 171. 19 kwietnia bylam u gina, bo przyplątała mi się infekcja. Wtedy tworzył się pęcherzyk. 02 maja byla na kolejnej wizycie i ginekolog stwierdziła sam pęcherzyk 18mm, może coś tam widzi, ale na dzień dzisiejszy pusto. Generalnie nastraszyła mnie strasznie, zabiegiem itp. Jak myślicie coś z tego będzie? Widac po becie, że zagnieżdżenie było późno i zgadza się to z opóźniona owulacja

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Na tym etapie nie już ma znaczenia zagnieżdżenie i owulacja tylko obraz usg. Pęcherzyk powyżej 20 mm, a niektóre źródła mówią o 25 mm uznaje się za puste jajo płodowe. Pozostaje iść na kolejne usg i zobaczyć czy coś się pojawiło. Nic więcej zrobić nie możesz

Na tym etapie nie już ma znaczenia zagnieżdżenie i owulacja tylko obraz usg. Pęcherzyk powyżej 20 mm, a niektóre źródła mówią o 25 mm uznaje się za puste jajo płodowe. Pozostaje iść na kolejne usg i zobaczyć czy coś się pojawiło. Nic więcej zrobić nie możesz
Jutro idę na kolejne usg. Nie ma znaczenia pozna owulacja? Ginekolog jak przeliczyła, to stwierdziła, że faktycznie jeszcze wcześnie i ona daje nawet 2 tygodnie.

Musisz czekać. Tylko USG da Ci odpowiedź.
Ale jak mam być szczera, to nie wygląda to za dobrze. Zakładając, że 8 kwietnia to dzień @, która nie nadeszła, to 2 maja byłby jakiś przełom 7 i 8tc. Chociaż pęcherzyk żółtkowy powinien być widoczny. Jedyna nadzieja, że lekarz miał średniej jakości USG.

Ale jak mam być szczera, to nie wygląda to za dobrze. Zakładając, że 8 kwietnia to dzień @, która nie nadeszła, to 2 maja byłby jakiś przełom 7 i 8tc. Chociaż pęcherzyk żółtkowy powinien być widoczny. Jedyna nadzieja, że lekarz miał średniej jakości USG.
7/8 tc wyliczyłaś z daty ostatniej miesiączki 11 marca? Owulacja była przesunięta o co najmniej 5 dni, wystąpiła około 27 marca, więc termin z miesiączki nie będzie adekwatny.

Jeśli owulacja była koło 27 marca a zagnieżdżenie występuje maksymalnie do 12 dni to musiało dojść do niego najpóźniej 8 kwietnia. 2 maja to prawie miesiąc później, tu nie ma już nic do tego nawet pozna owulacja. My jednak lekarzami nie jesteśmy i nikt tutaj Tobie żadnej gwarancji nie da. Musisz powtórzyć usg, ale uważam, ze na tym etapie powinno coś już być. Trzymam kciuki ❤️

Nie -> liczyłam jakby 8 kwietnia miał być pierwszym dniem @, która nie nadeszła + 28 dni książkowego cyklu.
Jakie +28 dni cyklu ? Ja nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi, popraw mnie proszę jeśli się mylę. Dobrze miesiączka miała pojawić się 8 kwietnia tak ? Rozumiem, ze do dnia dzisiejszego jej nie masz ? Ciąża wyliczana jest od dnia ostatniej miesiączki, nawet jeśli Twoja owulacja się przesunęła to faza lutealna jest stała ( zazwyczaj 14-16 dni) wiec jeśli owu miałaś 27 marca to okres powinien przyjść 11-12 kwietnia. Czyli „spóźniony” o 3-4 dni. Tak jak mówię skonsultuj to raz jeszcze na usg bo inaczej to tylko gdybanie.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry