reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

reklama
nie wiem moja robi 5-6razy na dobe ale sa bardzo rzdkie i zastanawiam sie czy
przypadkiem jej coś nie dolega, a pręzy sie mocno po 10 minutach po jedzeniu i płacze tez nie wiem o co chodzi. macie
coś podobnego jak sobie z tym radzić?

Mysle dziewczyny, ze chodzi o gazy, kolki...
A rzadkie kupki powinny byc, wiec heksa jest ok :)
Ala robi kupe raz na 3, 4 dni.

a+t+? dzieki uspokoiłam sie
a co do gazów i herbatki to mam kupiona ale powiedzieli mi zeby jej nie dawac
bo jak zaczne juz takiej małej wspomagac prace jelit to pózniej bedą jeszcze
większe problemy i tak sie boje w przepisie jest 50 ml a ja rozrabiam całość i daje jej jednorazowo tylko 25ml
czy to bez sensu? mozna to normalnie stosowac? bez strachu? ten Plantex

Dzieci często w trakcie jedzenia połykają powietrze, stąd gazy. Mój też się pręży. Noszę go w pozycji pionowej lub kładę na brzuszku i masuję plecki. Niestety, kolki trzeba przeżyć :-)

Planteż stosuje się os 2 tygodnia życia - więc można bez problemu. I abryz ma rację - mojego jak boli brzuszek to też pomaga to pomaga. Dodatkowo kładę go jeszcze na wyciągniętej ręce na brzuszku. Jeszcze robię masaże brzuszka i uciskanie kolankami dzidzi jego brzuszka ( taki rzeczy mi pokazali w szpitalu jak wtedy miał kolki)

reklama
przepraszam za te głupie pytania ale miałam do tej pory spokuj takie coś dzieje sie ok 6 rano i to od dwóch dni,
wiec nie bardzo umiem sobie poradzić jak dotykam brzuszek to wydaje sie mięki,
a jak krzyczy to prostuje nózki i wtedy jest twardszy ale to normalne chyba ze jak cie krzyczy to brzuch napina? Ja
nie umiem tego rozpoznac.

Do góry