reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

reklama
my dziś po wizycie witaminke D mamy stosować jdną krople na języczek
ale u nas nie ciekawie następna kontrola za tydzien bo niestety mała prawie nie przybiera na wadze na dzien dzisiejszy wazy3200
a wga z porodu to 3100, więc nie jest za dobrze :(
lekarz do tego powiedział aby sztucznie nie dokarmiac to jak mam
to zrobić aby przybrała?
bioderka w porządku i dodatkowej pieluchy nie potrzeba.

Heksa, sprawdzaj pieluszki - czy są pełne, ciężkie i nie mają koloru pomarańczowego. Brak moczu i jego ciemny kolor to oznaka odwodnienia. Wtedy trzeba dokarmiać :-)

mnie jak zwykle sterroryzował - ale połozyłam do łóżeczka i na razie śpi ( niestety zasnął dopiero na rączkach :( ) w nocy zasypia na moim łóżku - bez noszenia
ups ... już piszczy :p

Witam wszystkie szczęsliwe i zatroskane mamy! Mój synus parwie nie przybiera na wadze i lekarz kaząl dokarmiac wiec po cycu dostaje butelke bardzo sie tym martwie): co sadzicie o lezaczkach czy takie maleństwa moga w nich lezec bo niby taki maluch to na prosto ma byc. Moj bardzo lubi ale moja mama jak go w tym widzi to panikuje no i ja chcąc nie chcac tez sie stresuje. A nosicie maluchy w rozkach? No i ostanio moja mama stwierdzila ze on ciagle ma glowe na bok jak spi (ale z tego co wiem to powinien miec na bok) i jak go nosila w rozku to to tez patrzył na bok. W głowie mi sie kotłuje!!! Co o tym sadzicie?

I@nka - Leżaczek tak, ale z umiarem. Lepiej kłaść na płaskim (łóżko, podłoga). Dokarmianiem się nie przejmuj - rób tak, jak zalecił lekarz, bo odwodnisz lub inaczej zaszkodzisz. O główkę spytaj lekarza na wizycie - może to przypadek albo złe napięcie mięśniowe. Ja mojego małego noszę różnie: i w rożku, i bez :-)

reklama
inka - mój też czasami przebywa w leżaczku - przeważne w kuchni jak robię jedzenie
w rożku nie nisze - juz się nie mieści ;) - ale na początku nosiłam
mój ma główkę na bok - na prawą strone - to odwróciłam łózeczka, żeby podchodzić z lewej strony. Dzisiaj idę do neurologa - to tez z nim skonsultuję - jak cos ciekawego powiem to dam znać.

Zeby iść do neurologa musisz mieć skierowanie od pediatry - a do neurologa ( we Wrocławiu) czeka się miesiąc.

Do góry