reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

reklama
Glusze no to super,ze juz zasyia w wozku,a potem bedzie w lozeczku,powoli do przodu
Tamrunia no moze wlasnie to jest przyczyna,ze potrzebija wwiecj papu i sie budzi bo jest glodna i rosnie

Moja niunia wciaz budzi sie samoczynnie o 2-3.00 na jedzonko,ja wciaz probuje smoka dawac,miejac nadziej,ze zasnie,ale on nie pomaga,poprostu musi zjesc co 4-5h w nocy i teraz pytanie do wac,czy powinnam mimo wszystko sprobowac metody z ksiazki JN
CZYLI co noc podawac mleko z mniejsza iloscia mieszanki,az w kocu bedzie sam woda,mowia ze nicy to dziala i dziecko powtem stwierdza ze na wode nie oplaca sie budzic,no ale ja niewiem czy juz moge to wprowadzic???????????

no - dziś ją kurna dwie godziny musiałm nosic - tata był be wozek był be - tylko mam była cacy - a mj kręgosłup móiw trzy razy NIE NIE NIE.

maxi nmi się wydaje że to chyba dorba metoda. Albo spóbuj moją metodę -podkarm małą przez sen przed tymn jak ty idziesz spać czyli np. koło 23.30, 24 - to moze wtedy ci prześpi nockę. JA tak robiłam na poczatku a teraz mała jużnie potzrebuje tego posiłku tylk ospo ładnie te 6-7 godizn w nocy

Maxin ja pojecia nie mam!
Gluszku a nie rozbudzasz jej w ten sposob???nie wiem, normalnie metoda fajnie brzmi, ale co jak ja rozbudze>i nie bedzie chcaiala spac?
Serio m moze tak byc?ze ona rosnie ,to juz trwa okolo tygodnai, no moze mniej dziesiejszej nocy bylo lepiej, bo obudzila sie tylko dwa razy a nie 3 i tak samo budzi sie jak Natalia Maxin. A tak w ogole MAxin czy zauwazylas , ze zawsze na Twoja coreczke mowie Natalia?Skad mi sie to wzielo???????? A nie masz nic przeciw?

mi się wydaje Tamarunia ze moze rośnie - a moz emasz mnije mleka i ona nie wysyssa za jednym razem tyle co przedtem i dlatego potzrebuje za krótszy czas znowu? Nie wiem....
Co do tej metody to powiem ci ze nie . mOja zawsze je w nocy przez sen jak się budzi do karmienia sama - t okweka przez sen, czasami placze ale rzadki i papa przez sen - potem usypia i tak sobie śpimy (ja ja karmię około 5 i 8 - i wtedy ona już nie uśnie i wstaje a co za tym idzie ja też ale np. dzis spała do 10,usnęło jej się po tym karmieniu o 8 wię cja też z nią pospałam - ale isę wyspałam hehe)

Tamarunia ja przechodzilam to samo i myslalam ze mam za malo mleka ale rozmawialam z polozna i ona powiedzialam ze maly przez pare dni bedzie chcial wiecej i poprostu czesciej go bede karmic, i starac sie nie dokarmiac chyba ze po jedzeniu sie drze, bo jak bedziesz dokarmiac to on dluzej pospi a to zle w tym okresie dla twojego mleczka

gluszek WlASNIE TAK ROBIE,ok 11.00 karmie ja na spiaco,nawet oczka nie otworzy zje 150mil i potem sie i tak budzi
ok 2.30-4.00 i juz sam niewiem moze powinnam jej wiecej dawac ::) ::) ::)

TAMARUNIA nie ma problemu Natalia przecierz brzmi rownie piknie jak i Natalka ;)

reklama
chcialam pochwalic mala ze wczoraj i dzis pieknie sama zasypia! klade ja do lozeczka troszke wczesniej chwilke sie bawi i zasypia bez niczego.wczesniej co prawda nie bylo zle ale zawsze trzeba bylo poglaskac dac smoczka czy cos a teraz taki luz!!!!!!!

za to w moje urodziny dala mi tak popalci ze ciagle plakalam...w dodatku poklocilam sie z chlopewm co mnie dobilo:(

Do góry