reklama

Pytanie o kleik dodawany do zupek

Temat na forum 'Żywienie' rozpoczęty przez Natka1218, 30 Wrzesień 2008.

  1. Natka1218

    Natka1218 Zaangażowana w BB

    Dziewczynki mam pytanie może głupie ale ja zbaraniałam. No więc od niedawna gotuje mojej małej i mam pytanie odnośnie kleiku ryżowego albo kukurydzianego.
    Więc jak ugotuje warzywka, mięsko i chce do tego dodać kleik ryżowy to jak wy to robicie. Bo ja tak się zastanawiam, moje kleiki są do zrobienia z mlekiem a w przepisach które wyszperałam jest np. dodać 3 łyżki kleiku. To jak mam to zrobić dodać mleka do tego kleiku ale znowu jak dać to mięcho i warzywa tak z mlekiem ma to jeść , chyba tak nie specjalnie. A znowu jak dodam kleik prosto z opakowania bez rozrabiania z mlekiem to da to się zjeść?
    Dlatego mam pytanie jak wy dodajecie tych kleiki do zupek.
     
  2. Kira24

    Kira24 Mamusia Adasia:)))

    Da jak najbardziej:tak:Pozatym czesto podaje sie kleik w róznych żołądkowych sprawach i wtedy na wodzie:tak:
     
  3. reklama
  4. grzechotka

    grzechotka Grudniowa mamusia Kubusia

    ja dodaję trochę kleiku do zupki jak jest za płynna bezpośrednio do zupki i miksuję a z ilością to według gęstnienia czasami starczy łyżka czasami dwie
     

Poleć forum