reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Czy pomożesz Iwonie nadal być mamą? Zrób, co możesz! Tu nie ma czasu, tu trzeba działać. Zobacz
reklama

Pytanie o kleik dodawany do zupek

Natka1218

Aktywna w BB
Dołączył(a)
7 Marzec 2008
Postów
72
Dziewczynki mam pytanie może głupie ale ja zbaraniałam. No więc od niedawna gotuje mojej małej i mam pytanie odnośnie kleiku ryżowego albo kukurydzianego.
Więc jak ugotuje warzywka, mięsko i chce do tego dodać kleik ryżowy to jak wy to robicie. Bo ja tak się zastanawiam, moje kleiki są do zrobienia z mlekiem a w przepisach które wyszperałam jest np. dodać 3 łyżki kleiku. To jak mam to zrobić dodać mleka do tego kleiku ale znowu jak dać to mięcho i warzywa tak z mlekiem ma to jeść , chyba tak nie specjalnie. A znowu jak dodam kleik prosto z opakowania bez rozrabiania z mlekiem to da to się zjeść?
Dlatego mam pytanie jak wy dodajecie tych kleiki do zupek.
 
reklama
ja dodaję trochę kleiku do zupki jak jest za płynna bezpośrednio do zupki i miksuję a z ilością to według gęstnienia czasami starczy łyżka czasami dwie
 

Podobne tematy

Do góry