reklama
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
Fajne te chusty I bardzo ciekawe to miekkie nosidlo :-)
Ja tez chcialam chuste ale mysle sobie ze nie bardzo mi sie przyda Mam nosidlo i jest ok tylko uwiera mnie w nim jeden plastikowy alement A w chustach lub tym miekkim nosidelku wszystko jest miekkie i fajne Tez bym sobie kupila ale nie kupie bo mi sie az tak nie przyda
ANIU jak kupisz to sie pochwal
Ja tez chcialam chuste ale mysle sobie ze nie bardzo mi sie przyda Mam nosidlo i jest ok tylko uwiera mnie w nim jeden plastikowy alement A w chustach lub tym miekkim nosidelku wszystko jest miekkie i fajne Tez bym sobie kupila ale nie kupie bo mi sie az tak nie przyda
ANIU jak kupisz to sie pochwal
Mamy chustowe (Kate, Marma, Malena....nie wiem kto jeszcze ma...) - mam dylemat..kupować czy nie kupować?? Powiedzcie - bardzo Wam się sprawdzają?? długo się wiąże?? jak długo dzieciaki mogą/chcą w niej siedzieć (to oczywiście od dziecka zależy).
U mnie wygląda to tak: po pracy idę do rodziców, a stamtąd z Szymkiem na budowę (jakieś 10 minut) i albo do domu, albo wracam z powrotem do rodziców, a do domu później, codziennie rano albo samochodem, choć częściej wózkiem idę do rodziców (ok 15 minut) i tak się zastanawiam czy tu by się chusta nie przydała... czy nie byłoby szybciej i łatwiej...
Dość często wyjeżdzamy na weekendy, myślicie że mogłabym bez problemu wrzucić chustę do auta, a na miejscu bez problemu zawiązać i wsadzić w nią Szymka, czy to wiązanie jest dość skomplijkowane?? jak myślicie?? do jakiego wieku sprawdza się chusta?? ehhh,,.,..ale Was zasypałam pytaniami, ale mam chyba ostatnio problemy z zakupami, a raczej z podjęciem decyzji...hehe![]()
Ania, u nas się sprawdza! My bierzemy chustę do sklepu, ale też ostatnio np. do lasu, jak bawiliśmy się z dziećmi w podchody i na plac zabaw z dzieciakami, bo było wygodniej. Marika lubi i chyba jej wygodnie, ostatnio wzięłam ją na chwilę do sklepu i tak zasnęła, że chodziłam ponad godzinę po parku dopóki się nie obudziła.
Co do wiązań to kwestia wprawy. Stosowaliśmy jedno wiązanie przez dłuższy czas, teraz kolejne i wiąże się ekspresowo. My wiążemy np. na parkingu przed sklepem około 2-3 minuty to zajmuje. A np. wiązanie krzyżowe chustomania podwójny X to można wyjmować i wkładac dziecko (czyli wsiadasz do auta i masz caly zcas zawiązaną chustę na sobie, przy wiązaniu na kieszonkę tak się nie da). Teraz chcemy próbować wiązań na biodrze, ale nie możemy się zebrać. Tu różne sposoby chustomania Sztuka wiązania
Szkoda, że od początku nie macie chusty. Nie wiem, jak Szymek zareaguje, bo Marika jest przyzwyczajona, chociaż te wiązania dla coraz większych dzieci chyba są fajniejsze i maluchom wygodniej (bo mają np. wyjęte rączki). Pytasz, do ilu kg można nosić? Do tylu ile udźwigniesz na rękach
Rany, patrzę, że moja chusta kosztuje z przesyłka już ponad 300zł, ja dałam i tak dużo, bo 249zł...
Ostatnia edycja:
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
KATE i inne dziewczyny tak opisujecie te chusty ze sama mam ochote kupic :-) ale strasznie droga Wiem Wiem sa tansze
My tez na spacer bierzemy nosidlo bo czesto jest koncert wiec lepiej w nosidle i wozek ciagnac :-)
My tez na spacer bierzemy nosidlo bo czesto jest koncert wiec lepiej w nosidle i wozek ciagnac :-)
malena81
mamusia październikowa 08
My dopiero na pierwszych chustowych testach, ale się podoba, chociaż wcześniej nie chodziła. Na razie wiążę podwójny X chustomania Instrukcje
zajmuje to może minutkę, plus minutkę na usadzenie dzieciaka.
No i plecy nie bolą.
Ja za swoją dałam 73zł. Tylko to nie jest tkana, ale lniana.
Jestem zadowolona.
Gdybym miała pieniądze, bez whania kupiłabym tą doższą
I żąłuję, że się od początku na to nie zdecydowałam.
zajmuje to może minutkę, plus minutkę na usadzenie dzieciaka.
No i plecy nie bolą.
Ja za swoją dałam 73zł. Tylko to nie jest tkana, ale lniana.
Jestem zadowolona.
Gdybym miała pieniądze, bez whania kupiłabym tą doższą

I żąłuję, że się od początku na to nie zdecydowałam.
Ja mam pytania co do chusty takie jak Ania, czy to naprawde sie przydaje?? Jak sie długo wiąże itd...
Marma - dzięki za odpowiedź !! czytałam o tych nosidełkach, tylko tam ejst napisane, że dziecko już musi siedzieć, a Szymek póki co nie śpieszy się.. chyba zdecyduję się na tą tkaną NATI... nie wiesz czy dużo trudniej wiąże się w niej dzieci?? ja kółkową miałam w teście, ale nie sprawdziła się :-(
KATE i inne dziewczyny tak opisujecie te chusty ze sama mam ochote kupic :-) ale strasznie droga Wiem Wiem sa tansze
Dzięki dziewczyny wielkie za pomoc!! Decyzja zapadła!!!! Dzisiaj zamawiam!!!! M jest trochę nieprzekonany, dlatego, że niezależnie od chusty będziemy kupować takie nosidło na plecy ze stelażem na wyjazdy w góry (już mi sie straaaasznie tęskni za górkami), ale tamto nosidło nie zastąpi chusty i nie będę po mieście w takim wielkim nosić Szymka..więc kupujemy!! Dylemat tylko jaką...hmmm...
Malena - no ja też żałuję, że nie kupiłam od początku
Kate - miałam na początku kółkową i trochę się nie sprawdziła, gdyż Szymek nie chciał w pozycji leżącej być... więc oddałam... Dlaczego nie zdecydowałaś się na NATI?? (mówiłaś kiedyś o nich...) z tej chustomanii nie masz standardowej po 219zł??
I mam dylemat między NATI, z chustomanii, a tą co Malena... tylko czy Lniana wytrzyma dwójkę dzieci ??
Malena - no ja też żałuję, że nie kupiłam od początku
Kate - miałam na początku kółkową i trochę się nie sprawdziła, gdyż Szymek nie chciał w pozycji leżącej być... więc oddałam... Dlaczego nie zdecydowałaś się na NATI?? (mówiłaś kiedyś o nich...) z tej chustomanii nie masz standardowej po 219zł??
I mam dylemat między NATI, z chustomanii, a tą co Malena... tylko czy Lniana wytrzyma dwójkę dzieci ??
Mama Maksa
październikowa mama
Dziewczyny ale mi narobiłyście ochote na chuste. Poszukałam na allegro wrzuce wam linki co znalazłam i może byście mi coś doradziło czy którąś z tych warto licytowac. Przyznam sie szczerze że za 300 zł to ja raczej w tej chwili sobie nie moge pozwolic dlatego znalazłam tańsze.
Chusta Nati - standard - jak nowa!!! (617296321) - Aukcje internetowe Allegro
CHUSTA ELASTYCZNA W KOLORZE RDZAWYM (614822567) - Aukcje internetowe Allegro
CHUSTA ELASTYCZNA SLEEPY WRAP - STAN IDEALNY (617664896) - Aukcje internetowe Allegro
chusta do noszenia dzieci, wiązana - HAJDA 4,6m (616179322) - Aukcje internetowe Allegro
CHUSTA WIĄZANA ELASTYCZNA (619643188) - Aukcje internetowe Allegro
CHUSTA TKANA W KOLORZE KHAKI (619874480) - Aukcje internetowe Allegro
Chusta Nati - standard - jak nowa!!! (617296321) - Aukcje internetowe Allegro
CHUSTA ELASTYCZNA W KOLORZE RDZAWYM (614822567) - Aukcje internetowe Allegro
CHUSTA ELASTYCZNA SLEEPY WRAP - STAN IDEALNY (617664896) - Aukcje internetowe Allegro
chusta do noszenia dzieci, wiązana - HAJDA 4,6m (616179322) - Aukcje internetowe Allegro
CHUSTA WIĄZANA ELASTYCZNA (619643188) - Aukcje internetowe Allegro
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
Mamo maksa Mnie tez dziewczyny zrobily checi do tych CHUST :-)
Z tych co ty pokazalas to mnie sie podoba
Nie znam sie na tych chustach wiec tez chetnie poslucham opini Dziewczyn :-)
ZAMECZYMY DZIEWCZYNY CHUSTOWE HIHIH
Z tych co ty pokazalas to mnie sie podoba
Nie znam sie na tych chustach wiec tez chetnie poslucham opini Dziewczyn :-)
ZAMECZYMY DZIEWCZYNY CHUSTOWE HIHIH
reklama
Hehe, oj zamęczymy :-) ale za to jak rozpropagowały chęć chust na forum !!Ja się chyba źle wyraziłam... nie chodziło mi o noeszenie dwójki dzieci naraz ale żeby wytrzymała najpierw Szymka, a później drugiego bobaska :-) i chyba 4,6m wystarczy prawda?? ja mam 175cm M 182..
Podziel się: