• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Roczne dziecko budzi sie w nocy

Witam,
od miesiaca córka budzi sie w nocy co pol godziny. biore ja na raczki i zasypia. odkładam ją do jej lozeczka i za chwile jest znowu to samo. Prosze o pomoc. czy corka jest przyzwyczaiona do rąk?????/ Macie jeskie rady jak ja tego oduczyc???Dodam ze córka jest dzieckiem bardzo aktywnym. Staramy sie trzymac jej rytm dnia taki sam.

reklama
Jak do tej pory spała to: może ząbkuje, może ma problemy zdrowotne, może coś ją uwiera, jest jej za zimno albo za gorąco, albo ma skok rozwojowy i obudził sie w niej lęk separacyjny. Opcji jest wiele.

olka86 - to przenieś dziecko do Was całkowicie. Niech z Wami śpi. A jak nie chcesz to nie ucz tego bo będzie tylko gorzej. Znam to z autopsji. Jak w nocy płacze to trzeba utulić, pokazać swoja obecność

zabki wyszły ( ma 7) i chyba reszta na razie sie nie szykuje. Problemy zdrowotne. Ostatnio brzuszek ja bolał, wiec moze tu jest przyczyna.

Akurat tu nie wiadomo. Mojemu synowi jak wyszły jedynki i dwójki to potem wyszła czwórka. Szok. A potem druga. Potem piątka. Trójki późno wyszły. Tak, że różnie może być. A jak brzuszek boli to sie budzi to fakt. zastanów się co dziecko je w ciagu dnia a zwłaszcza wieczorem. Co je tak wzdyma i trzeba to wyeliminować. Ja tez jak mnie boli brzuch albo mam za dużo gazów w jelitach to źle śpię i budze sie wiele razy w nocy a rano źle się czuję. Możesz jeszcze masować brzuszek.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry