reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Czesc!

Przeprowadzona, rozpakowana, odkurzona i wyczyszcona. Zostaly do powieszenia obrazy, dwie lampy i zniesienie tony rzeczy do piwnicy.
powiem Wam, ze taka profesjonalna firma przeprowadzkowa, to fantastyczna sprawa (ale sprawdzac ile to kosztowalo nigdy nie zamierzam). O 8:30 przyszlo 6 silnych i bardzo sympatycznych mezczyzn. Zaczeli wszystko pakowac. 10:30 zaczeli wynosic do ciezarowki. W tym czasie konczylo sie pakowanie kuchni (tam najwiecej pracy, bo ubrania to ja mam stale popakowane). Przed 12 wszystko bylo juz w ciezarowce i panowie pojechali sobie na przerwe i jedzenie. My tez poszlismy jesc. O 13:30 przywiezli wszystko do nowego, zaczeli wosic i ku mojemu zaskoczeniu rozpakowywac (wczesniej poinformowano nas, ze usluga nie obejmuje rozpakowania). Ja z jednym panem robilismy kuchnie, w tym czasie pozostali panowie poustawiali reszte, ubrania do szaf i przed 17 skonczyli. My hop do ikei (mamy za rogiem) po 3 drobiazgi i na obiad. Potem wpadli na chwile znajomi i spac :) dzis ukladalam w szafach po swojemu i wlasciwie jestemy urzadzeni :)
najwiekszy problem m jest taki, ze nasz telewizor okazal sie maciupenki w tym wielkim duzym pokoju. Z kanapy przez lornetke trzeba :)

Jestem zmeczona ale jedyne co mnie boli, to STOPY. W zyciu mnie wczesniej stopy nie bolaly... No nic. Jeszcze jutro intensywny dzien z lekarzem i instalowaniem pralki itp, wieczorem przyjezdza tesciowa (musze pokoj dla niej ogarnac, bo na razie sa tam rzeczy do piwnicy).

Wszystkie was bardzo mocno caluje i za wszystkimi tesknie! Oooo i Zosia tez pozdrawia :) piatki wam przybija!

Ja nad pieluszkami wielorazowymi sie zastanawialam, bo to kurcze olbrzymia oszczednosc tylko... Jak wyglada pranie tych wkladek? W ogole jak wyglada pranie obsranego? Najpierw wymoczyc w wodzie a potem do pralki czy takie z kupa do pralki?
A zaintesowanym wielorazowymi polecam polecony mi przez kilka osob sklep: Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Chusty - Nosidła z tego, co pamietam wkladki sa tetrowe, nie z mikrofibry.

Straszne te historie z burzami. Normalne sie burzy nie boje ale to, co opisujecie i to, co wtv pokazywali nie brzmi jak normalna burza. Trzymajce sie tam cieplutko i mocno!

Od dawna juz spie z nogami do gory - doktor kazal ze wzgledu na moje niskie cisnienie. Mysle, ze najbardziej by masaz pomogl :D ale m juz zasypia...
woda z sola taka kuchenna?

Co sie dzie z wiolka? Powoli czytam strony wstecz... Franek w szpitalu? Co sie stalo?!

Myślałam, że poczytam..
Myślałam, że popiszę.....

Ale Ufola się wydziera wniebogłosy :dry: Nawet przez moment nie chce się sama pobawić obok mnie :dry:

MADE Ty się zastanów, czy nie lepiej odebrać jednak za 5 lat, a nie za CZY :sorry:

Zamiast "Dzień dobry" mówię więc DO WIDZENIA :dry:

Ostatnia edycja:
Cześć:)

Rurka jak Zuzia? Dalej uskutecznia krzyki?

Made ja miałam mamę na stale w domu... ale... nigdy mnie nie przytuliła i nie powiedziała że mnie kocha... Miała nas 5, w tym jedną chorą (niedoczynność tarczycy i trzeba było ją długo uczyc mówić itp- teraz jest ok ale pół dzieciństwa wymagała więcej opieki) I moja mama sobie zwyczajnie nei radziła. Nas wychowywała na zasadzie szantażu i obrażania się - cokolwiek bylebyśmy się słuchały i przed ludźmi wyglądały na idealną rodzinę - ładnie ubrane, dobre stopnie, pierwsze ławki w kościele, w domu o określonej godz, nie zadawanie się z "elementami" itp... wszystko żeby pokazać ludziom jak dobrze sobie radzi... Tyle że w domu zupełnie inaczej:((
I teraz podobnie "wychowuje" siostry dzieci...
A moja siostra podobna jak Twoja mama:( Ma 3 dzieci i podrzuca je ciągle do mojej mamy albo zostawia teściom... ehhh długo by mówić.

Ale najważniejsze że jakoś wyrosłyśmy na ludzi i swoim dzieciom staramy się stworzyć jak najlepszy dom:)

Pok super że panowie tak szybko się uwinęli i juz jesteście u siebie:))

Lil nie smutaj się.... Wioli bardzo pomagasz chociażby smsami i podnoszeniem na duchu! To dużo! A skąd mogłaś wiedzieć że się dzieciaki pochorują po baseniku? Normalne że czujesz się wina ale przecież nie przewidzisz wszystkiego! Oby mała szybko wyzdrowiała!
Wiadomo coś więcej o Franusiu?

Dzień dobry :))

KUOTKU - ja taka mało domyślna....nie wiem o co chodzi z tym odbieraniem, POMÓŻ! :-)

Lilu - DZIĘKUJĘ :*

MADE no jakby EWCIA się na to przygarnięcie nastolatki skusiła :-p

Mały Ufol na kolanach, to może popiszę, na szczęście rozumie stanowcze "NIE" i nie pcha łapek do laptopa

Ostatnia edycja:
Monia tak!! spac nie chciala od 14 do 20, przy myciu histeria, zasneła o 22.30 i wstała o 3... usypialam ją do 5 i od 7 nie spi:eek:
jak Wiki??

Kocie współczuje :((
moje dziecko tez tylko u mamy chce, nikt inny jej nie pasuje:eek: a mi rece mdleja od noszenia. Zdecydowałam sie i kupuje chuste!!

Made czesc:-)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry