reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
A powiedzcie mi jeszcze Dziewczynki, jak byłyście (jesteście ) w ciąży, to zauważyłyście jakąś zmianę w wypróżnianiu?.. Przepraszam, pytanie mocno osobiste, ale moje wizyty w toalecie stały się częstsze i czasem nawet zastanawiałam się, czy to już nie biegunka?.. Ale bardziej ze względu na częstotliwość wizyt właśnie... I mam tak, że albo cały dzień nic, albo co godzinę, dwie, trzy...
z tego co wiem to wiekszosc ma zaparcia ale ja mam wlasnie biegunki ehh

seergevna aj :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
życze Ci bobaska mimo wszystko:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
agnieszka dla mnie tez wpadka nie byłaby czyms wstydliwym. Ważne że zdrowe

Sol, ale ja jestem właśnie w trakcie 3 opakowania już, a skutki uboczne ewentualne znam, bo już kiedyś brałam te same tabletki i czytałam ulotkę... Nie wiem, słyszałam że tabletki zagęszczają śluz, ale też, że hamulą owulację, stąd ten "udawany" okres z odstawienia, bo organizm reaguje na brak jajeczka i nie wytwarza ściółki pod zagnieżdżenie... Coś mi wmawiają?... ;)
Okres z odstawienia wynika z różnicy w ilości hormonów w organizmie, a nie wszystkie anty hamują owulację - szczególnie te jednofazowe - one w większośći przypadków tylko blokują możliwość zagnieżdżenia się. Dwu i trzy fazowe mogą ale nie muszą w zależności od składu hamować owulację :tak: bo wtedy mają one inny skład w poszczególnych dniach - dlatego trzeba ich tak pilnować. A to ze brałaś je już kiedyś o niczym nie świadczy bo wtedy to wtedy a teraz to teraz i możesz mieć zupełnie inne skutki uboczne niż wtedy :tak: Ja kiedyś brałam Stediril 30 przez 2 lata i nic mi nie doskwierało, po trzech latach jak znów je zaczęłam brać to musiałam po miesiącu zmienić tak źle się po nich czułam. Wszystko zależy od aktualnej kondycji i gospodarki hormonalnej organizmu a ta się zmienia z czasem/wiekiem :tak: Ale zrób test dla świętego spokoju :-D

Sol przecież tabletki anty hamują owulkę, a zagęszczanie śluzu to działanie dodatkowe.
Nie wszystkie - czytaj powyżej :tak:

Moje informacje na temat tabsów są również takie że nie ma owulacji w czasie brania. Bo sama zmiana śluzu to tylko dodatkowy efekt brania tabsów. Że środowisko jest nie sprzyjające żołnierzykom. Ale nie ma jajeczka.

O tym że zapobiegają zapłodnieniu i zagnieżdżeniu to słyszałam o minipigułkach, ale to nie są te typowe antykoncepcyjne.

Ostatnia edycja:
Ja tylko piszę co miałam na zajęciach a miałam na ten temat wykład 4 godziny (niestety) zakończony kolokwium i niestety trzeba się było tego nauczyć :dry: Zresztą możecie wierzyć w co chcecie, ja ostatnio słyszałam na jednym wątku że tabletki antykoncepcyjne niszczą jajeczka w jajniku i dlatego nie dochodzi do owulacji - nie skomentowałam bo mi ręce opadły.Więc poglądy na temat działania tabsów są różne :-D

Ale trzymam kciuki :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
agnieszka dla mnie tez wpadka nie byłaby czyms wstydliwym. Ważne że zdrowe

To prawda najważniejsze że zdrowe.Ja tam się bardzo cieszę że mam mojego ptysia kochanego i dziękuję Bogu że mi go dał.A wpadka nie jest żadnym wstydem także sergeevna spokojnie radzę zrobić test i jak wyjdzie fasoleczka to się cieszyć :happy2::tak:

reklama
Agnieszka jak widzę nieraz co się dzieje to bardzo młode mamy są lepsze często od 30-latek :tak::tak::tak: Najważniejsze jest wsparcie u rodziców jak się ma dziecko gdy nie jest wtedy oczekiwane, a z tym niekiedy jest ciężko :-(:-(:-(
Ja też bym chciała takiego Skarba, a narazie to mi muszą wystarczyc dzieci rodzeństwa:-D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry