• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
dobra, ide robic kolacyjke, zgłodniałam. Może wpadne jeszcze pozniej ...
maggy - trzymam kciuki za Twoje testowanko, mam jakies dobre przeczucia :-)

reklama
nagapalma smacznej kolacyjki życzę:))

...Ja też nie długo będę przygotowywała kolacje ale poczekam aż moje kochanie wróci:))
A dziś chyba kiełbachę na gorąco zrobię z grzankami i sosem czosnkowym :))

Aga- no tak.. to takie typowe :) dlatego teraz mnie wcale nie ciagnie do PL. moi rodzice byli tu w ostatnie wakacje.. brat sie wybiera w te.. i to mi wystarczy..
pewnie, ze jest przykro ale nic na to sie nie poradzi... takie zycie :)

tak sie zastanawiam... bo jeszcze nigdy nie testowalam.. jak mam dostac @ 5 czerwca... to moge testowac np. 3 czerwca, czy lepiej poczekac do 5 i zobaczyc, czy dostalam @ ? moze lepiej poczekam. 2 dni mnie w sumie nie zbawia, poza tym czuje sie jak na @.. chociaz mam te dziwne smaki... nigdy tak nie jadlam.. np. kapuste kiszona przez kilka dni pod rzad.. teraz ser bialy z cebulka.. przez kilka kolejnych dni. jem mniej slodkich rzeczy... bardziej mnie ciagnie do kwasnych albo ostrych potraw..
no nic.. to pewnie tylko jakies moje przywidzenia :D dowiem sie wszystkiego za tydzien :)

A dziś chyba kiełbachę na gorąco zrobię z grzankami i sosem czosnkowym :))

a co to za sos czosnkowy??? juz na sama mysl slinka mi cieknie :D mozesz dac przepis ????? :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam wszystkie popołudniowo

Aga chce kupic te testy bo juz sama nie wiem moze nie trafaiamy akurat w dni ???? jeszcze bede musiała poczytac jak one działaja moze ktoras z was je uzywała ??????

ja uzywałam w tym miesiącu testów owulacyjnych i mnie sie sprawdziły bo wykazały owulacje, tylko że nie tak jak piszą w instrukcji, że po ukazaniu sie dwóch kresek takiej samej barwy owulka wystąpi w przeciągu od 24 do 48h bo u mnie wystapiła w dniu pokazania sie 2 kresek tej samej barwy. U mnie było tak, że robiłam test od 3 dni i wychodziły kreski różnej barwy i w dniu owulki wyszły dwie ciemne kreski i wówczas w tym dniu była owulka a nie na drugi czy trzeci dzien... wiedziałam o tym, że była bo poza testami mierzyłam też temperatur i nastapił skok... dlatego ja polecam poza testemi obserwować też swój organizm zwłaszcza temperature no i śluz... to taka moja sugestia no i takie są moje doświadczenia z testami. A Ty zrobisz jak będziesz chciała :)

Maggy kochana Ja kupuję gotowy sos :-D
Nie mam czasu ani weny aby bawić się w robienie sosu,jestem wygodna i wolę iść do sklepu kupić :-p
A co do Pl to mnie też już tam nie ciągnie.Mam tam rodzinę ale moja najważniejsza rodzina jest tu czyli synek i mąż.Dlatego ustaliliśmy że tylko raz do roku będziemy odwiedzali Polskę.
Kiedyś żyłam wyjazdem do Pl a teraz mnie to już nie kręci no oprócz tego że wiem że będę mogła tam odpocząć a tak to teściową,rodziców,braci mam przez skaypa :tak:
Mamy kilku znajomych w UK ale trzymamy dystans także nie jest źle:)

małapralinka to do miłego - 1 już niedługo ;-)

Agnieszka bo to tak trochę jest żę jak się komuś tu niezbyt dobrze układa to zazdrości tym co wyjechali choć nie zawsze też jest im tak lekko jakby się wydawało - i traci się wtedy tych pseudoprzyjaciół :-(

Sol - najważniejsze zeby ci termin przesunął :tak:

Ostatnia edycja:
Pralinka- do pozniej!!!

Aga...i tak najlepiej.. ja tez korzystam ze skype'a w kontaktach z moja rodzinka... i z psiapsiola.. do PL mnie nie ciagnie, ale moze sie wybierzemy na koniec roku, zeby moja polowka zobaczyla wreszcie snieg :D

gotowy sos :D ja znalezc nie moge dobrego tutaj.. ale tak mi smaka narobilas, ze zaraz to sam czosnek bede jesc.. ide do kuchni cos wszamac :D pozniej wpadne do Was..

ciekawa jestem jak tam nasza Szczesliwa.. oby sie tylko nie przeforsowala po tej przeprowadzce...

reklama
MAGGY ja mam podobne doświadczenia z rodakami na obczyźnie:no::no: Mamy swoich sprawdzonych znajomych na których można polegać i na odwrót. Na początku też się sparzyliśmy kilka razy ale zmądrzeliśmy i jesteśmy ostrożni co do nowych osób w naszym otoczeniu:tak::tak: A przepis proszę bardzo:
kapusta pekińska, puszka kukurydzy konserwowej, 2 pomidory, pierś z kurczaka - kapustę poszatkować (używam tylko pół na naszą 3), pomidory pokroić na kosteczki, pierś pokroić w kostkę doprawić przyprawami i usmażyć
wszystko razem wymieszać, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem i SMACZNEGO;-)
Czasem zamiast kurczaka daję tuńczyka lub łososia wędzonego:-)

SOL - ale numer z tym promotorem:confused: Idź do dziekanatu i wyjaśnij sprawę:-)
AGNIESZKA z tymi znajomymi w Pl to też różnie:no: Ale Ci prawdziwi zostają i pamiętają:tak:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry