• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
HEJKA- jestem juz w domku po gościnie-bylo bardzo milo,pokawkowalismy,pogadaliśmy-dzieci pozniej poszly na plac zabaw ,po powrocie pyszne desery lodowe-nasmialiśmy sie -potrzebne nam bylo to wyjście:tak:
teraz Tomi poszedl z psem i z dziecmi na maly spacerek-ja zaraz szykuje kolacje ,dzieci do kąpania i do spania...a my wieczór dla siebie;-)

BOBOMAMA- tak to jest na poczatku ciąży-śpij kiedy mozesz i nie patrz na godzine;-):-)
BUNIA- jak tam wszystkie Clo na dzis wzielaś???;-);-):rofl2:

milego wieczorku ,ide robić kolacyjke:happy:

reklama
bunia - no właśnie problem w tym że w aneksie jest ciągle 22" więc prawidłowo, za często jej nie otwieram a 2 tygodnie temu ją rozmrażałam a ona w zeszłym roku tak wariować zaczęła. Lodu nie ma wcale na ściankach :dry: W zimie też takie numery robi - chyba niestety będę musiała serwis wezwać bo już mam dość tłuczenia masłem o chleb bo za diabła nie idzie go ukroić a co dopiero rozsmarować :-p Mąż mi ostatnio dowcip zrobił jak go zawołałam o młotek - przyniósł mi właśnie pudełko lodów :-D

bobomama - marudzisz na senność? Boże ile ja bym dała żeby mieć tylko takie problemy czy teraz czy z Karolą jak byłam :-D Miłej drzemki :-D

Małż zaraz może wróci bo polazł przed 16 na bilard z kolegą a Karola u dziadków więc siedzę sama i zaczyna mi się nudzić bez dziecka i małża :-p Spadam dalej oglądać Pamiętniki wampira skoro tu taki spokojny ruch :-D

ja jestem !!!!

też byłam z Karolem na spacerze niedawno, wymęczyłam dziecko, wykąpałam, nakarmiłam i śpi !!!!
mąż- ogląda sport, a ja bb.
Zaraz sobie zorganizuję jakiś film i wieczór będzie miły...

mama, mijałyśmy się ostatnio, ale lekarza mam już z głowy, więc jak będę w pracy to będę na bieżąco.

Marylka Hmmm terapeutycznie pooglądać mówisz... może ja też tak zacznę chodzić do sklepów i terapeutycznie oglądać.... bo jak terapeutycznie kupuję to meżus czasem ma dość.... (jak np przynosi mi do przymieżalni n-tą bluzkę w n-tym kolorze)

hehe u mnie znajomi się śmieją , że na zafasolkowanie najbardziej pomaga przebrać się w strój pokojówki ;-)

u mnie tak jak przypuszczałam sprawdziło się..
@ @ i @....

buuuu przykro mi :( ... a bierzesz coś na wzmocnienie szans?

Mary - nie to nie przełożona a bardzo upierdliwa koleżanka... Kilka razu już jej powiedziałam co nieco, ale wiesz w pracy to tajemnica że się staramy a kiedys jak ją lubilam to się wygadłam i nie chcę żeby wypaplała:(( Jak już nam się uda to wtedy sobie poużywam:))

Kinguś przykro mi:(( Tulam mocno!

Ja na twoim miejscu bym to olewała sikiem prostym... po co się denerwować :confused2:

No - ostatnia warstwa stężała i teraz deserek czeka na jutrzejszych gości - chociaż pewnie do jutra nie wytrzyma :-D Jutro mają zajrzeć wieczorkiem moi chrzestni - przy czym Tysia ma termin na lipiec :-D Więc już z piłką przyjdzie :-D

kinga - trzymam kciuki za ten cykl :-)

Dziewczyny mam pytanie - ma któraś lodówkę Beko z zamrażarką? Bo mam pieroński problem z tym pierońskim narzędziem - strasznie mi mrozi chociaż jest na 1 ustawiony :dry: W lodówce mam prawie zamrażarkę a jedzeniem z zamrażarki po godzinie od wyjęcia można zabić człowieka tak mocno zamrożone jest :-( 20 min się z lodami mocowałam żeby sobie nałożyć :wściekła/y:

a masz jeszcze ją na gwarancji? ... bo jeżeli rozmrożenie nic nie dało to ja bym to zgłosiła i niech naprawiają

mama - widzę, że ciekawy dzień miałaś, ja dzisiaj mega zalatana bo próbowałam wkręcics ie na uczelnie żeby mi finasowali studia ze środków UE, ale okazałosie ze mam za duze różnice programowe i chyba nic z tego. Potem też mielismy gości i graliśmy w karty :-)
Róże się przyjęły? ... jak Domik? .. wyzdrowiał juz całkowicie?

ZAPMARTA- witaj;-)no coś sie mijalyśmy ostatnio:tak:wiem,ze masz ginek zaliczonego bo coś tam poczytalam-pisalaś ,ze masz wyzsza ciaze-ze tak powiedzial gin-tak???
a ja mam za soba pierwsza tabletke Clo:tak:;-);-)

LORELAIN- hejka:)) dziekuje ,ze pytasz-Domi juz zdrowy-nie daju Mu juz żadnych leków,jedynie inhalacje utrzymuje bo takie mam zalecenia od pediatry-zeby jeszcze 2 tyg Mu dawac.
Róże narazie wkopalam w doniczkach bo tak pani powiedziala i dopiero we wrzesniu moge je normalnie wkopac w ziemie bez doniczek-narazie z nimi wszystko gra-pić dostaja:):)
jak obrobilismy dzieci to Tomi wlaczyl tv ja patrze mecz....i mowie to co znowu mecz???jak dlugo to bedzie trwalo-do 12 lipca mowi!!! wiec ja na to-czyli w tym cyklu dziecka nie zrobimy:((((( a Tomi-kochanie ,bedzie śluz plodny to nie bedzie nic wazniejszego:):):):)))) wariat jeden:))

fajnie,ze Wam tez milo uplynela sobota:) szkoda ,ze z dofinansowaniem nie wyszlo...

Ostatnia edycja:
Tak, mam zrobić usg, bo jemu sie wydaje, że większa. Pytał czy regularnie miesiączkowałam. Ja miałam jak w zegarku i wiem kiedy zaciążyłam, także mnie się zgadza ten 8 tydz.
mam porobić badania krwi i 2 lipca następna wizyta.
Ogólnie jestem bardzo zadowolona. Wizyta na nfz, a ja miałam kompleksowe przyjęcie. Badał piersi, wypytał o wszystko, obejrzał kartę z poprzedniej ciąży, kartę z porodu, wypis Karola ze szpitala ( w związku z jego fipotrofią będę miała szerszą diagnostykę). Słuchał mnie, radził. Warto było starać się o to abym mogła tam prowadzić ciąże.

ZAPMARTA- bardzoe sie ciesze,ze wizyta udana-teraz bedziesz spokojniejsza a to w ciazy najwazniejsze:tak:super ,ze sie dostalas;-):-)mam nadzieje,ze po usg tez bedzie wszystko si [FONT=&quot]
c007.gif
[/FONT] [FONT=&quot]
c007.gif
[/FONT]

ZAPMARTA- witaj;-)no coś sie mijalyśmy ostatnio:tak:wiem,ze masz ginek zaliczonego bo coś tam poczytalam-pisalaś ,ze masz wyzsza ciaze-ze tak powiedzial gin-tak???
a ja mam za soba pierwsza tabletke Clo:tak:;-);-)

LORELAIN- hejka:)) dziekuje ,ze pytasz-Domi juz zdrowy-nie daju Mu juz żadnych leków,jedynie inhalacje utrzymuje bo takie mam zalecenia od pediatry-zeby jeszcze 2 tyg Mu dawac.
Róże narazie wkopalam w doniczkach bo tak pani powiedziala i dopiero we wrzesniu moge je normalnie wkopac w ziemie bez doniczek-narazie z nimi wszystko gra-pić dostaja:):)
jak obrobilismy dzieci to Tomi wlaczyl tv ja patrze mecz....i mowie to co znowu mecz???jak dlugo to bedzie trwalo-do 12 lipca mowi!!! wiec ja na to-czyli w tym cyklu dziecka nie zrobimy:((((( a Tomi-kochanie ,bedzie śluz plodny to nie bedzie nic wazniejszego:):):):)))) wariat jeden:))

fajnie,ze Wam tez milo uplynela sobota:) szkoda ,ze z dofinansowaniem nie wyszlo...

Ja się na różach nie znam, mam na ogrodzie jedną przy wejściu, ale jest jeszcze po starych właścicielach :)
Mecz fajny leci, tyle emocji!!! ... wczoraj jak grała Anglia to wszyscy pozasypiali z nudów, a w UK to chyba Anglicy puby rozniesli w powietrze bo juz po ostatnim remisie były tęgie miny.... w Niemczech oczywiście zwalono widzę ze jak przegrali to wina sędziego ehhe.. jak zwykle :)
Z tymi studiami to miałabym wskoczyć na ostatni rok i całkowicie finansowane z UE... jeszcze powalczę, bo by mi podciagneli przedmioty jeszcze z Administracji, ale nie sądze, żeby sie znalazła chociaż minimalna liczba przedmiotów do przepisania, a wszkoda bo to studia na uniwersytecie w Paryżu , ale robi sie je w Katowicach.Super było by do wpisania w cv.

ZAPMARTA- bardzoe sie ciesze,ze wizyta udana-teraz bedziesz spokojniejsza a to w ciazy najwazniejsze:tak:super ,ze sie dostalas;-):-)mam nadzieje,ze po usg tez będzie wszystko si [FONT=&quot]
c007.gif
[/FONT] [FONT=&quot]
c007.gif
[/FONT]
Mi tez od samego początku ciąża wychodziła większa, a to nie mozliwe bo by tylko w jeden dzien sie przytulalismy podczas całego miesiąca. Całą ciąże Mateo pozostawał większy no i urodził sie miesiąc wczesniej, ale mial cechy wczesniaka, bo nie miał odruchu ssania, dwie doby przespał całkowicie no i co najwazniejsze mial bardzo duzo mazi poporodowej.No a jak na dziekco urodzone o miesiac za wczesnie ważył nieźle bo miał 3100.Do dzisiaj nie wiem o co chodziło, ale jak był u mnei w brzuszku to się wszyscy śmiali, że drugi Pudzian rośnie :-D

reklama
Hej kobitki

Mam nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie - rzadko piszę teraz bo dolegliwości ciążowe mnie dopadły - mdłości bleee i zmęczenie potworne

Lor
- nieźle hahah ciekawe ile by ważył jakby się w 9 miesiącu urodził

zapmarta - super że wizyta udana - ciekawe co ci wyjdzie na USG - ale tak jak napisała Lor wielkość dziecka nie moze w 100 % pokazywać wieku ciąży - przeciez każde dziecko rodzi się innego rozmiaru :tak:

mama - dzisiaj zaczęłaś CLO ??? Trzymam kciuki baaardzo mocno

nie nadrobiłam wiecej wybaczcie - mam nadzieje ze niedługo mi pzejdzie :zawstydzona/y:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry