reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
wisienka no właśnie o to chodzi, że my też nie mamy mieszkania... dopiero w ubiegłym roku kupiliśmy 2 pokoiki w kredycie na 15 lat, gdyby w Irlandii nam sie nie ułozyło już zupełnie to by było chociaż gdzie wrócić bo do teściowej czy moich rodziców to nie chcemy... ale póki sie da to bedziemy tu siedzieć... bo tu łatwiej żyć... no a mieszkanie sie wynajmować bedzie... to malutkie mieszkanie bo 42m wiec żaden luksus, ale jakby przyszło na upartego to trzeba bedzie gdzies wrócić... no a w Polsce nie zarabia sie kokosów wiec boje sie wracać jak cholera wiec siedzimy tu, choć łatwo nie jest bo z dala od rodziny... ja cały czas z Alą... mąz w pracy, ale damy rade... musimy dać rade bo mamy siebie...

dobra ide spać bo już miałam iśc i nie poszłam...

reklama
Hejka

Widzę ze temat powrotu do pracy się pojawiał - ja jak majcia się urodziła wróciłam po roku tzn do innej poszłam a teraz od razu a nawet wcześniej bede na kilka godzin przychodzić w trakcie macierzyńskiego - przez dwa dni w tyg na jakies 4 h - teściowa będzie z maluszkiem a potem niania niestety
U mnie to kwestia nie tylko zycia z jednej pensji przez jakiś czas - bo dalibyśmy rade moze bo nie mamy kredytów ani jakis kosmicznych opłata ale na pewno przyjeliby kogoś na moje miejsce i nie miałabym juz po co wracać a praca na miejscu i bardzo mi pasuje bo jestem szybko w domu a nasze miasto to zadupie i nie ma za bardzo fajnej pracy zeby jeszcze w miare zarobić - wiec niestety wracam zaraz

a teraz ide nadrobić co dalej bo nie wiem jeszcze jak maran-ka po USG

czesc kochane witam sie porannie przy kawusi :):):)
U nas dzisiaj troche lepiej niż wczoraj mam nadzieje ze nie bedzie takiego upału :):)

Cześc Aguś - u nas masakra ale moze nie bedzie tak źle - a gdzie ty mieszkasz - jaki region Polski ??

Maran doleciałam do twojego USG - siiczny maluszek a jaki jest duży bo my praktycznie mamy podobny "wiek" ciąży :-D
Powiem ci ze denerwowałam się przed tym twoim usg - nie mówiłam zeby cię nie stresować - ale bardzo się ciesze ze wsio ok - kurcze ja bym nie mogła byc w ciazy w Irlandii :zawstydzona/y:- oszalałabym ze stresu przy tak rzadkich badaniach - no ale najważniejsze ze dzidzia ok

Marcepanek
coś o żłobek pytała - ale po co noworodka do żłobka przecież macierzyński z urlopem to co najmniej dzidzia ma 6 m-cy już - nie rozumiem takich co noworodki oddają
ja juz się stresuję gdzie ja znajdę nianie - bo musi byc znajoma nie oddam obcej babie dziecka

czesc szczęściaro - hehe
czesc sorbuś

maran - moja przyjaciółka tez mieszak w Iralndii w Letterkeny - o ile nazwy nie przekręciłam ... I równiez nie ma zamiaru wraca, przynjamniej przez jakis czas, zyje im się tam o wiele lepiej, niz tu ...

Ja takze mam nadzieje, ze dzis bedzie troche chłodniej ;-)

Dzień dobry wszystkim śpiochom :-D

maran - no ładnie ja mam 47m2 i wcale a wcale sobie jakoś żyjemy :-p
marcepanku - gdyby nie fakt że M ma dwie roboty pewnie siedziałabym teraz w pracy a Karola w żłobku. Na szczęście dla nas on haruje za mnie i za siebie więc nie muszę siedzieć w robocie - choć powiem szczerze że zaczyna mi brakować roboty :-p Całą ciążę z Karolą musiałam siedzieć w domu ze względu na wymioty i niestety już 3 latka będą niedługo mijać jak już siedzę bezczynnie nie licząc tych nieudanych 2 miesięcy stażu. Jakby nie było po mnie tak widać tej ciąży to pewnie Karola teraz by siedziała w p[przedszkolu gdzie świetnie się bawiła a ja w pracy. Ale że po mnie praktycznie od razu było widać to dupa blada :-(

Zaraz spadamy do piekarni po bułeczki z jagodami bo mam ochotkę. M już pojechał i wróci dopiero w niedzielę po 11 :-( Za to rano go dorwałam na numerek :-p

Czesc sorbuś - słoneczko :):):) a ja jutro zaczynam 17 tydzień jezu jak to leci :):):)
Czesc nagapalma- buziaczek kochana:*:*
Maran - dzidzia śliczna nic dodać nic ująć ) i ciesze sie że wszystko dobrze :)

Hejka Nagapalma i SOl

Sol - a co jak jesteś w ciąży to dziecka nie możesz do przedszkola prowadzić ?? jakiś dziwny system ;-):baffled:

Aguś no lada chwila a już będzie połowa za tobą - szok :tak:

reklama
Sorbuś - nioo a od 18 tygodnia chyba zaczyna sie 5 miesiąc dobrze licze?? kurde bo wszedzie pisza inaczej i sie gubię he he
Sorbuś sol chyba chodziło o to ze jakby pracowała to jej córeczka byłaby w przedszkolu teraz ...........

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry