Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Sol myslalam ze majeczka02 to bardziej takie domowe przedszkole chce zalozyc-dla 5-7dzieci.
Jesli to ma byc takie prawdziwe przedszkole prywatne to koszt nie z tej ziemi, podrzucam pare artykulow na ten temat
POMYSŁ NA BIZNES - PRZEDSZKOLE
Przedszkole: zyski do 20 tys. zł miesięcznie - Biznes i prawo gospodarcze - Gazeta Prawna - największy dziennik gospodarczy
A jesli chodzi o idealny zawod dla mam chcacych wychowywac dzieci, to nauczyciel :-) Ja poszlam w zupelnie innym kierunku, ale moje kolezanki sa nauczycielkami i powiem Wam ze szlag mnie trafial jak chodzily do pracy dwa razy w tyg na 9 i najpozniej byly o 14 w domu, ferie wolne, wiekszosc wakacji tez, no i okres swiateczny-zawsze nie martwily sie kiedy posprzataja na swieta mieszkania, a dodam ze zatrudnione sa na pelny etat.
A co do ich pensji to wcale zle nie mialy jak narzekaja ze zle maja.
josephine ja wlasnie tez dlatego nie ide do pracy, szkoda mi tych chwil tracic z malcem, a pracowac by niani oddac pensje hmmm niekalkuluje sie
poczekam z szukaniem pracy az brzdace pojda do przedszkola![]()
Zgadzam sie, ale ja niestety nie mam powrotu do starej firmy (taka polityka tam panuje) jak ktoras z dziewczyn zachodzila w ciaze, to powrotu nie miala.
A chyba teraz malo jaka firma czeka na pracownika np.1rok, a ja zawsze chcialam pierwszy rok dziecka byc z nim. No i jeszcze jedno, finansowo jest u nas dobrze nawet gdy teraz nie pracuje, stad tez decyzja o drugiej dzidzi.
Hej dziewczyny to znowu ja, sorka że sie nie odzywałam ale miałam duże dostawy towaru w sklepie i sie nie wyrabiałam:-) ale towar już czeka a ja na klientów :-) mam nadzieje że szybko bede musiała zamówić nowy
t
Hej dziewczyny!
Trzymajcie za mnie kciuki, bo mam ważne kolokwium dziś!!!
A poza tym to już 40dc a ja nie mam @... ale się jeszcze nie nakręcam, bo wcześniej zdarzały się takie długie cykle... poczekam jeszcze troszkę a jak nie będzie nadal to zrobię test![]()
majeczka02 - nie chcę psuć Ci marzeń ale policzyłaś sobie kiedyś ile takie przedszkole kosztuje? Ja kiedyś sobie siadłam z panią w UP i policzyłyśmy na chłodno co i jak - żeby dostać dofinansowanie trzeba mieć co najmniej 50.000 zł wkładu własnego żeby dostać 25.000 zł na resztę. Co daje 75tyś - a to kropla w morzu. 1. Wynajem budynku o pow pow 300 m2 z ogrodzonym placem i jego przystosowanie do warunków bezpieczeństwa Państwowej Straży Pożarnej, Sanepidu, menis-u to koszt bagatela ok 90.000 - 150.000 zł. Nie wspominam o wyposażeniu sal, opłaceniu: opiekunek (min 2 na grupę 10 osobową), pielęgniarki która jest cały czas, podpisaniu współpracy z najbliższą przychodnią na korzystanie z usług lekarza pediatry, lektorów i prowadzących dodatkowe zajęcia, rachunkach bieżących, aaaa - zapomniałabym musisz się jeszcze określić czy macie własną kuchnię czy bierzecie katering itp. itd.... Łącznie suma ok 200.000 zł na początek plus nadzieja że w pierwszym roku będziesz miała komplet dzieci i starczy ci na płace dla pracowników.No i plac zabaw - od 10 do 35 tyś zł. Też miałam takie marzenie - a potem stanęłam na ziemi ;-)![]()
Jeeejku dziewczynydzięki za kciuki i wsparcie!!! @ nadal nie ma ale brzuch mnie tak boli, że na 100% będzie ;( koleżanki namawiają, żebym już testowała, ale ja wole poczekać do piątku to wtedy będę miała wolne i na spokojnie zrobię
bo np. w środę od rana mam 2 kolokwia i nie chce na nie iść zdołowana że się nie udało, albo jakby były || to tym bardziej nie będę wtedy mysleć o nauce, a tak przez weekend zdążę sie wypłakać albo nacieszyc

U nas było już widać serduszko :-) i prawdopodobnie nie będziesz miała nudności bo podobno jak nie pojawiają się jeszcze przed to datą@ to już ich nie powinno być. Daj znać co i jak jak już zrobisz w piątek test
Trzymam kciuki

, ciekawa jestem co mój gin powie na chęć starania się - pewno sie ucieszy - zawsze to więcej badań 
:-)
;-):-)agnieszka.kk : wiem wiem i dokładnie chcem zrobić to co napisałaś , ale mam taki dzień (drugi z rzędu:-)) zachowuje sie jak 3 latek że ja chcę ale tak bardzo chcę , tak mi instynkt "urusł" że przysłonił zdrowe myślnie :-) ale teraz to wiem że nie ma mowy o dzidziusiu zwłaszcza przy szczepionce i to mnie chyba dodatkowo wkurza, a poza tym mam taki jakiś głupi dzień że mi sie ryczeć chce - to pewno sprawka chormonów, ale czuje sie dziś fatalnie, taka podłamana jakoś:-no:masakra nie wiem co sie ze mną dzieje , zazwyczaj sie tak nie zachowuje ( a przeciez nawet okres mi sie jeszcze nie zbliża, jeszcze 2 tygodnie do@)
:-)3 mam mocno kciukasy