• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
mama - cukieraski powiadasz? Jezu to ja potem na dentystę nie wyrobię :-D Wiesz - mi tak ojciec dawał "pozwalał zarobić na to co chciałam" a Karola dobrze już wie do czego służą pieniążki niestety :-D Bo w cukierni dostaje pieniążka i ona idzie do kasy kupić sobie bułę z serem więc wie że pieniążek = coś. Pierwszego dnia mieliśmy ubaw bo powiedziała ze teraz idziemy na zakupy :-D Jak jej wytłumaczyłam że ma za mało pieniążków to zrobiła smutną minkę i powiedziała że będzie zbierać. Na szczęście skarbonki nie da się otworzyć bez pomocy dorosłego więc nieprędko je policzymy :-D Zobaczę co z tego wyjdzie - póki co nie robi nic w stylu " a dostanę za to pieniążka?" :-D A jak zacznie to jej grzecznie wytłumaczę - to mądra dziewczynka :tak: A u dentysty byśmy miały obie przerąbane o niebo gorzej :-D

bunia - my właśnie tak jej tłumaczymy - jeśli chce dostać pieniążka - pokój musi być posprzątany - to w nagrodę dostanie pieniążka, tak samo z majtusiami - to jest nagroda za to że ładnie woła i ma suchutkie cały dzień :tak: kar nie stosujemy - po prostu nie ma pieniążka i tyle :tak: A nawet jak nie posprząta na wieczór to ja i tak jej pomogę tylko bez nagrody :-D Chociaż raz mnie koza przechytrzyła - położyłam na biurku pieniążka na zachętę ale ostatecznie musiałam jej pomóc i po robocie poszłam do łazienki - skąd mogłam wiedzieć że skubana capnie pieniążka i go wrzuci do skarbonki :-D

Idę się zbierać do wyjścia :tak: M do pracy później idzie więc muszę mu coś przyszykować :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
dziewczyny nie bedzie mnie prawdopodobnie przez jakiś czas na BB bo musimy oddać laptopa do servisu... nie wiem jak to przezyje wrrrrrrrrrrr zawsze musi sie coś spierniczyć bleeeeeeeeeeeeee i znowu nerw.... znikam i chciałabym by ktoś mi napisał jakiegos sms co na forum please :)

Witam

nie nadrobię :(

monisia zrobiłaś test?

u mnie nadal @ nie ma

zajrzę wieczór
trzymam &&&&&&&&&&&& żeby @ nie przyszła :)

Sol jak skutkuje i puki nie ma pytania czy dostane za to pieniązka to chyba dobry pomysł ewentualnie tego pieniążka można czymś innym zastąpić tak jak pisze mama. Najważniejsze żeby to sie u was sprawdzało bo wiadomo w jednym domu sie sprawdzi pieniążek a w drugim cukierek - i nie wiadomo co gorsze a co lepsze :)

maran hejka :) niedobry laptop nie dobry wrrrrrrrrrrr

dziewczyny- bez obrazy, ale wydaje mi się, że co do dzieci najlepiej wychodzi stosowanie systemu nagradzania jak w tresurze zwierząt (albo w tresurze zwierząt jak u dzieci) bo tak szczerze, to lepiej za coś chwalić, niż objąć system, że jak coś zrobi to karać, a za coś dobrego to olać, bo tak przecież powinno być. chyba wtedy lepiej dziecko się rozwija i nabiera pewności siebie, wierzy w swoje możliwości i wie, że ma w bliskich oparcie. bo chyba nie ma nic gorszego niż rodzice, który nie chwalą dziecka za jakieś osiągnięcia, ale dookoła znajomym to się chwalą. dziecko wtedy nie wie, czy rodzice go doceniają i nie zna swojej wartości.

tak myślę

Dziewczynki przepraszam, że nie odpisywalam ale jestem u mamy i wlasnie mnie wziela na plotki... Ja juz zmykam z forum, zycze Wam milego popoludnia i odezwe sie najszybciej jak sie da :* Calusy kochane Szkraby i jeszcze raz przepraszam...

Witam:)
Ja synka nagradzałam słodyczami jak odbywaliśmy naukę siusiania na nocnik a potem na kibelek i powiem wam że to jest dobra metoda aby za zrobione siusiu czy kupki dać cukierka.
Lecz pieniążkami nie nagradzamy.
Przyjęliśmy zasadę że co tydzień Alan dostaje pieniążka i wrzuca do go skarbonki i dwa razy do roku otwieramy skarbonkę na święta w grudniu i na lato w lipcu i wtedy kupujemy dla małego zabawki na boże narodzenie albo basen na lato itd.
Myślę że błędu nie popełniamy?

Sergeevna pa:)
buziak!!

Hej dziewczyny jestem juz po nieprzespanej nocy troche sie zdrzemnełam zrobiłam dwa testy rano i jedna krecha :no: @ brak brzuch napierdziela wziełam nospe juz sama nie wiem nigdy mnie tak brzuch nie bolał jutro rano jeszcze zatestuje wiec zobaczymy , ten wczorajszy test chyba był wadliwy :-(

cześć dziewczyny!!!

u mnie w nocy rozkręciła się na maxa @, od zeszłego czwartku takie raz na dzien ciap i koniec, ale teraz to juz sie rozszalała i brzucholek boli, bleee. ale sie ciesze ze nie musiałam na nia długo czzekać ;) jak już musiała być to dobrze, ze szybciej.

byłam u gina, kazała zrobic 2 badania, przyjsc za dwa tyg i zrobimy inne dwa badania i usg mi zrobi, ale musze byc po @ wiec nie na dzisiejszej. powiedzialam jej o wizycie w poradni, powiedziała ze dobrze że można zrobić, chociaż po 3 poronieniach sie robi. ogolnie jestem zadowolona,

w pracy zapierdziel, ogolna masakra przyjdzie z 1 września.

bibinka jak tam psychika przez 1 września???:D:D:D ale wredotka ze mnie co? hihihii

reklama
Hej dziewczyny jestem juz po nieprzespanej nocy troche sie zdrzemnełam zrobiłam dwa testy rano i jedna krecha :no: @ brak brzuch napierdziela wziełam nospe juz sama nie wiem nigdy mnie tak brzuch nie bolał jutro rano jeszcze zatestuje wiec zobaczymy , ten wczorajszy test chyba był wadliwy :-(
Fleur hej
Jak @ brak to powtórz test najlepiej jutro z rana.Powodzenia:)

cześć dziewczyny!!!

u mnie w nocy rozkręciła się na maxa @, od zeszłego czwartku takie raz na dzien ciap i koniec, ale teraz to juz sie rozszalała i brzucholek boli, bleee. ale sie ciesze ze nie musiałam na nia długo czzekać ;) jak już musiała być to dobrze, ze szybciej.

byłam u gina, kazała zrobic 2 badania, przyjsc za dwa tyg i zrobimy inne dwa badania i usg mi zrobi, ale musze byc po @ wiec nie na dzisiejszej. powiedzialam jej o wizycie w poradni, powiedziała ze dobrze że można zrobić, chociaż po 3 poronieniach sie robi. ogolnie jestem zadowolona,

w pracy zapierdziel, ogolna masakra przyjdzie z 1 września.

bibinka jak tam psychika przez 1 września???:D:D:D ale wredotka ze mnie co? hihihii
mlodam witaj:)
Przykro mi że @ przyszła lecz dobrze że w ogóle się pojawiła.
Nie długo zrobisz badania i będziesz mogła zacząć ponowne starania:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry