reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Sol, farmaceutka mi powiedziała, że rennie jest bezpieczne w ciąży. W ulotce też jest napisane, że rennie można stosować w ciązy o ile jest stosowane zgodnie z zaleceniami opisanymi w tejże ulotce. Ty mnie nie strasz teraz... O_o Bo ja już to ze 3 razy od poczatku ciąży zażyłam...

No tak ja u tej Pani bylam dopiero 2 raz. Za wizyte 150 zl + cytologia 200 zl... Dla mnie duzo zwlaszcza ze w lux medzie mam wszystko

Nie wiem co mam robic z tym lekarzem... Czy zostac u tej czy szukac kogos w lux medzie... Musze powoli pomyslec...

Ostatnia edycja:
Jestem i Ja :):) porządki i zakupy zrobione u kumpeli byłam przed chwilą wiec popołudnie mam już wolne :):) .......
Renna - jak tam wizyta na którą ją miałaś??
Krakowianka - jak sie czujemy??
Julitka - witaj kochana :)
Mama - super wieści jejku ale sie ciesze buziaczek dla Ewci :*
Sol - hej :)
Misia - czesc kochana :)
Sorbuś - oby chorubsko poszło a kysz !!!

witam wszystkich serdecznie ja chcialam sie przylaczyc do prob bycia mama w 2011. bylam juz w ciazy termin mial byc 10 marca ale niestety w 9 tyg serduszko przestalo bic.... nie poddajemy sie i wciaz probowac bedziemy z wielka nadzieja ze bede mama w 2011

Kochane, pomóżcie... :(

Sprawdziłam sobie właśnie wyniki moich wczorajszych badań i trochę spanikowałam... napiszę Wam, co jest NIE w normie... Powinnam się martwić?

leukocyty - 10,4 (norma 3,8-10)... jak moja Mama to zobaczyła, to od razu zaczęła panikować... :(

neutrofile
- 7,43 (norma 2,50-7)

żelazo - 29,9 (norma 7,2-25,9)

I z tym mi musicie pomóc z interpretacją, bo ja to potrzebuję na język polski czyli: aktualnie choruję, nie choruję, przechorowałam czy coś w tym stylu...:

różyczka IgM - 0,21 (wynik ujemny < 1,20, wynik wątpliwy 1,20-1,59, wynik dodatni 1,60 i powyżej)

cytomegalia IgM - 0,090 (wynik ujemny < 0,85, wynik wątpliwy 0,85-0,99, wynik dodatni 1,00 i powyżej)

toksoplazmoza - IgM - 0,070 (wynik ujemny < 0,50, wynik wątpliwy 0,50-0,59, wynik dodatni 0,60 i powyżej)

Aha, na pocieszenie - beta 84 159... :)

kamilaedi witaj i trzymamy kciuki żeby znowu byla fasolka i bys byla Mamusia 2011 :happy:
Krakowianka ja Ci w interpretacji nie pomoge, ale te pierwsze badania chyba duzo poza norme nie wychodza wiec chyba nie ma co panikowac ale tak jak mowie nie znam sie:-(
Dziewczyny Ci tu pewnie zaraz pomoga.

Ja sie Kochane poloze bo cos zle sie czuje, mdlosci mnie lapia i zmeczona jestem.
Pozniej do Was zajrze:happy:

Misia, odpocznij. :* Ja też się zaraz chyba pójdę położyć, bo mi się słabo robi i już zdążyłam zwymiotować... Ale poczekam jeszcze, co mi Dziewczyny o tych wynikach napiszą...

reklama
Krakowianka- wyniki ujemne toxo, rozyczki, cytomegalii oznaczaja, ze wszystko jest ok... tzn. nie przechodzilas tych chorob.. ale i musisz bardzo uwazac...

jesli chodzi o leukocyty, to w ciazy moga byc podwyzszone.. poza tym Twoje sa prawie w normie :) wiec nie rozumiem paniki Twojej mamy :)

tu masz dodatkowe info nt. leukocytow podwyzszonych:
Zwiększenie ponad normę to sygnał, że w organizmie toczy się infekcja lub mamy do czynienia z miejscowym albo uogólnionym stanem zapalnym czy też z białaczką (podwyższone wskaźniki pojawiają się również przy intensywnym wysiłku fizycznym, długotrwałym, nadmiernym stresie, a nawet po dłuższym opalaniu).

jesli chodzi o zelazo, to jakie masz cisnienie? w normie?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry