reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dzięki dziewczyny. Znów mi tam smyrało w brzuszku to już siódmy raz. Coś czuję ,że to moja dzidzia ;-) A najlepiej sprawdzimy za kilka dni u gina bo sprawdzimy czy dzidzia jest tam gdzie czuje :-)
Siostra mi podsłuchiwacza dla dzidzi przywiezie i będziemy szukać serducha ;-)

reklama
zapmarta ja mam do ciebie pytanko. wiem że ty miłośniczka kotków a ja mam problem z kocicą :-( maluchów już nie karmiła jak je wszystkie oddaliśmy, a teraz ma lekko powiększone "piersi". jednak nie to jest problemem, bo wiem że kotki sobie z tym same radzą. jednak w dole brzucha, tuż przy tylnych łapkach ma taką wielką grudę pod skórą. i nie wiem czy się tam pokarm zebrał i się to "zlało" w jedno, czy to jakiś problem :-( zauważyłam to 2 dni temu. wczoraj i dziś już to ma mniejsze i nie tak twarde, jednak martwię sie o nią. dodam, że apetyt ma normalny, zachowuje się jak zawsze (pozatym że jest większą pieszczochą ;-) ). i nie wiem czy czekać i obserwowac jeszcze, czy jechać do wetka? co myślisz? miałaś kotki które miały młode?

Marcepanek - ja w miarę dobrze. Normalne objawy ciążowe, pobolewanie delikatne w brzuchu, zmęczenie... ledwo przedwczoraj w szafie z ubraniami posprzątałam. A dziś wszystko mi ŚMIERDZI. ;)

bunia, nie miałam bo ja od razu sterylizowałam kotkę, natomiast dokarmiałam wolno żyjące koty i wiem, że może tak być. Obserwuj ją i jak nie zniknie to idź do weta. Czasem jest tak, że podczas karmienia kotka znów ma ruję i może to hormony tak działają..., choć to trochę dziwne, bo po tak długim czasie powinny jej te cycuchy wrócić do normy.

Najlepiej ją poobserwować i jak nie będzie się to zmniejszało to trzeba pokazać ginkowi. Jednak poczekałabym z tym kilka dni. Po co ma ciebie skosić z kasy.

Dobrze byłoby jakbyś ją wysterylizowała. To jest koszt, więc lepiej poczekać na światowy dzień zwierząt, w ramach tej akcji kliniki wet dają duże rabaty na sterylkę i kastrację (trzeba tylko znaleźć listę lecznic, które włączają się w tę akcję). Mój tata tak wykastrował kota zamiast 120 zł zapłacił 60 zł.

krakowianko heh to tak jak mi ,ale ja to smrodki czuje wszędzie nawet w lodówce.
No właśnie gdzie jest mamusia i marylka? No i mam nadzieję ,że jakieś nowe wieści od ewci nas podładują pozytywnie ;-)

zapmarta ostatnie kociaki poszły w środę ubiegłego tygodnia. od piątku miała takie większe te gruczoły, a w sobotę już te na dole takie zlane. chcemy ją wysterylizować- w sumie mieliśmy to zrobić na wiosnę kiedy skończyła rok, ale jej nie upilnowaliśmy i się skubana puściła ;-) w sumie może to i dobrze, bo zmniejszone będzie ryzyko ropomacicza w przypadku hormonów albo sterylizacji. u naszej wetki sterylka kosztuje 70zł, więc to i tak nie jest dużo i wątpię czy w światowy dzień zwierząt będzie jeszcze tańsza ;-) mam tylko nadzieję, że nam się znowu nie puści zanim ją uciachamy :-p

bunia w Warszawie sterylka kosztuje 200-250 zł, do tego ubranko + antybiotyki, to łącznie ponaz 300 zł wychodzi. Więc za 70 zł to pewnie, że się opłaca.
Co za zdzierstwo u nas...

Mama, ma gości, przyjechała jej siostra z rodzinką, więc pewnie się nagadać nie mogą. Wleci do nas jak rodzinka pojedzie.

a Marylka, to zaraz się dowiem...

wiesz, mi się wydaje że to jest dostosowane do zarobków :sorry: w Wawie są większe to i proporcjonalnie wszystko kosztuje. u nas się zarabia w granicach 900-1300zł na rękę, więc chyba takie warszawskie ceny to by nas dobiły :-D chyba że się mylę i wcale zarobki nie są wyższe? :-p

bunia u nas sterylizacja 120 bo akurat teściowa ostatnio sterylizowąła a małe miasteczko 38 tys mieszk. zarobki chyba tez ok 1300 -1500 ale w sklepach np najnizsza krajowa

reklama
bunia, no fakt, zarobki większe i myślę, że więcej się wydaje na zwierzaki (jedzenie, żwirki i inne pierdołki). Wiem ile mnie moje futrzaki kosztują... tymbardziej, że każdy ma inne upodobania kulinarne...

Marylka, robi porządki, szykuje zamówienie i później do nas zajrzy.

sorbuś, ty już zaczęłaś robić zaupy, bo ja jak zrobiłam listę rzeczy potrzebnych mnie i maleństwu to taka dłuuuuuuuuuuuuuuga !!!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry