• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hej, hej :)

Ja nareszcie w domu, dzisiaj caly dzien mialam zabiegany...
pysia, Kocurek jak tam? @ nie przyszla? Oby wredna @ ie przylazla!;-)

reklama
JOS- bardzo prosze:)
EWULA- no świnka pierwsza klasa :))
MUSIA- hej wieczornie :)

ja tak jednym okiem patrze bo kolacje szykuje :)

KOCUREK- odpoczywaj ,nalezy Ci sie po calym dniu w pracy:)

a Pysia pewnie bedzie jutro....chyba,ze @ przyszla i ....

musia jak się czujesz? jak maluszek?

a ja dziś w pracy dowiedziałam sie moja koleżanka jest w ciąży:-) ale tak się ucieszyłam prawie jakbym to ja była:-)
Teraz będę mogła czerpać fluidki od niej w realu;)

Hej! Przyszlam napisac, ze jestem i na Was zerkam hehe

Kotku, to kiedy test? Masz te owu jeszcze? tez wychodza pozytywne w ciazy ;-)

Tak wogole, to zapytam sie, czy ktoras z Was robila testa owu, zeby stwierdzic ciaze? No i nie wiem jak to sie ma jak sie bierze lutke dowcipnie...

mama jak tam?

ewula dzidzia dobrze :) Chyba jednak Juleczka bedzie cos tak czuje:) Dzisiaj myslalam ze @ dostalam :szok: Pobieglam do toalety a tak kuuupa sluzu na szczescie. Ale strachu sie najadlam. :no: A jak tam staranka?

mama no włąśnie mnie tez to myli ja wstawie jakąś fote;)

kurcze sorki jakos nie zwrocilam uwagi , ze juz jest podobny avatar :zawstydzona/y:

asionek : jesli ja pojde do pracy to tez mysle o tym zeby pracowac "na swoim"' z 1go waznego powodu
nie wyobrazam sobie miec dzieci po to zeby odbietala o 16 je niania i ona je wychowywala, zajmujac sie nimi do 19h30-20h30 bo taki sa godizny "sredniego" powrotu do domu po pracy
niestety w tym chorym kraju jak sie zaczyna o 9-9h30 to sie robi do 19 i dluzej... a dzieci??? nikt o tym nie mysli, a wielu francuzkom jest to na reke
bo wieczorem maja same przyjemnosci : czytanka, chwila zabawy i buziak na dobranoc
dzieci wykapane, najedzone, lekcje zrobnione, tornister spakowany...
tu nawet sklpy odziezowe i inne zamkaja o 19h30 no to o ktorej wraca ta ktora go zamyka?
za duzo sie napatrzylam na to jak rodzice wracali pozno, tatusiowie ejszcze pozniej a dzieci biegaly samopas
albo mi i moim kolezankom -innym nianiom sie zwierzaly, bo z nami spedzaly wiecej czasu, do nas mialy zaufania
ale szczytem to byla 1na mama ktora po pracy juz w drodze do domu do mnie dzwoni zeby zapytac jak usypiam jej syna bo nie chce sie dac zaciagnac do lozka :) do malego gadalam przez komorczaka zeby poszedl spac... no szok
ja czegos takiego nie chce
na pol etatu mi sie pracowac nie oplaca... a wtedy sie konczy 15-16 byloby super
wiec albo znajde cos swojego i dostosuje godizny np.? juz od 8ej, do 16 non stop, z krotka przerwa obiadowa, a nie gdozine czy poltorej, albo nie pisze sie na zycie zawodowe :)

no to sie rozpisalam :)

mama : dziekuje !!!!

oj masz racje niestety ... ja to juz wogle przechlapane , bo pracuje , a raczej pracowalam w branzy restauracyjnej , hotelarskiej wiec pracowalam od 11 do 14.30 niby , bo w praktyce po 15 albo pozniej konczylam , a pozniej na 18 lub 18.30 do konca czyli gdzies 23 , a bywalo dluzej :/ czasami pracowalam caly dzien bez przerwy z jedym dniem wolnym jak jeszcze mieszkalam w Strass , a tam w grudniu szalenstwo przez te cale Marche Noel :szok:
tak wiec przechlapane ... ale niestety w zwiazku z moim zawodem i mojego meza jak bedziemy cos otwierac to tez bedzie cos zwiazanego z restauracyjna branza ... wiec latwo nie bedzie , ale trzeba bedzie jakos dac rade , bo dzieci nie chce zeby mi ktos wychowywal ...
pracowalam troche jako opiekunka w CH i pomimo , ze mamusia nie pracowala , ale bardzo lubila sciemniac i to ja caly dzien z dziecmi jej siedzialam , a na na necie , albo jak dzieci sie dobijaly do pokoju wylazila na do firmy meza posciemniac :wściekła/y: w domu tez nic nie robila , kompletnie nic ... nie wiem po co tacy ludzie maja dzieci szczerze powiem , chyba zeby sie pochwalic przed znajomymi :/ a dzieciaki do mnie pozniej mamo mowily ... ja cos im sie stalo to pomimo , ze rodzice obok byli lecieli do mnie po buzi czy sie przytulic , ja bym nie mogla na cos takiego patrzec jako matko

GWIAZDECZKA- witaj ja robilam owulacyjny jak bylam w ciąży-pisalam dzis Pok:)
MUSIA- no to mialaś stracha...
mam nadzieje,ze moze na nastepnej wizycie gin cos tam podpatrzy na plec:))choc ja w obu ciążach dowiedzialam sie w 23 t.c.

reklama
Ano ja też się dzisiaj dowiedziałam, że moja koleżanka z pracy jest w ciąży !! :-p
Jak mlodam przyszła do mnie to od razu pomyślałam, że może cos nabroiłam i mnie dyrekcja ściga :baffled: już miałam nawiać !!!
Co za dzień :rolleyes2:

gwiazdeczko !!!! :) :) :) Witaj :-) robiłam owu test jakoś w zeszłym tygodniu i mi wyszedł negatywny ..... jeszcze troszkę mam cierpliwości to poczekam..... fajnie jest mieć nadzieję :)....

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry