• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mama, ja robilam TO wczoraj i dzisiaj i sa 2 krechy, testowa o ton jasniejsza, ale wolalam sie zapytac co z ta lutka, czy testy po tym nie fixuja...;-) Za jakies 7 dni koncze lutke.

reklama
GWIAZDECZKA- noooo to jest nadzieja :))&&&&&& super !! ja nie robilam owulacyjnych wczesniej bo nie wpadlam na to :)ale jak mi wyszly II ciazowe to pomyslalam ,ze zrobie eksperymenta i urzyje ow.czy faktycznie wychodza i mi wyszly :))
tak jak pisalam dzień po terminie @..

MUSIA- &&&&&&&&&&&&&&&& za córkę :))

POK- no to sie narobilas :))

moje juz w lozkach :))jak milo.

MUSIA- no moje tez juz zasnely..jak to milo jak dzieci są tak naczone,po bajce bez protestu klada sie spacmają swoje ulubione pluszaki,dostają buziaki i zasypiają :))

od poniedzialku bede ich miala tydzień w domu bo są ferie:)

dziewczyny wezcie napiszcie asiulkowi jaki macie sluz po owu bo nikt nie zauwazyl jej posta !!!!

pok : doskonale cie rozumiem. jakby mi ktos powiedzial pare lat temu, ze odechce mi sie pracy to bym nie wierzyla, nie po to uczylam sie kilku jezykow, rypalam po nocach tlumaczenia, robilam 2 kierunki... gdybym wiedziala ze bede siedziec w domu lub to bym sie nie meczyla nawet z tym :)
wszystko mi sie dopiero przewartosciowalo w momencie macierzynstwa. i to nie jest tak ze zrobilo mi sie wygodnie, nie chce mi sie, wole pol dnia w domku siedziec, plotkowac na telefonie itp
mi z zalozenia idea pracy podoba, sa nawet tacy co twierdza ze sie marnuje, ze srodowisko firmy do mnie pasuje. kilku profow wprost pwoiedzialo ze mam potencjal ale cytuje : zmarnowalam go zbyt wczesna decyzja o dziecku :)
mi idea pracy sie podoba, nawet kariery! kiedys myslalam ze bed eja robic. dzis jest dla mniej mniej niz niewazna :)
po prostu wybralam to co jets wazniejsze; najwazniejsze - dla mnie.
a jak dzieci pojda do szkoly na dlugie dni moge zaczac wkrecac sie w zawod, robic cos na wasna reke.
a jak sie wyprowadza? bede jeszcze dosc mloda - choc rynek pracy jets coraz bardziej bezlitosny dla 40-tek, nie mowiac o 50 tkach :)
ale jak sie chce zawsze mozna cos wymyslec
ja na pewno nie ebde siedziec i patrzec w tv
na emeryture nie zarobie w 10 lat czy 15 to fakt, to jest ryzyko ktore podejmuje mama na pelen etat
ale to wiem i to jest swiadoma decyzja i sztuka w tym zeby sie zapezpieczyc wczensiej a nie w wieku 40 lat
wiec moze emerytury nie wyrobie, ale na pewno nie bede siedziec i gnusniec
za duzo fajnych rzeczy jest do robienia na swiecie :)

Pok mieszkalam kolo Friburga , pozniej kolo Murten , a na koncu kolo Neuchatel :)
w Genewie bylam tylko pozwiedzac , moj byly tam pracowal ;)

co do pracy to chyba zostalam zle zrozumiana :)
ja che pracowac i bede :) bo teraz na bezrobotnym jestem i ciezko mi bardzo :(
ale bede starala sie polaczyc maciezynstwo z praca na ile to bedzie mozliwe bez krzywdy dla dziecka
tylko biorac pod uwage godz. co pisalam wczesniej , to nie wiem czy mi sie uda ...ale wierzyc trzeba :) napewno majac do wyboru dobro dziecka, a swoja prace wybralabym to pierwsze :)

JOSEPHINE- amen !!!
też mam takie podejscie...najwazniejsza dla mnie jest rodzina i dzieci i jestem szczęściarą ze mąż jest w stanie nas utrzymać a ja moge byc z dziećmi ,dopilnować,jestem na bieżąco co u moich dzieci,jestem w kontakcie z przedszkolanką...

dzieci są moim marzeniem a jak podrosną to mam w planie otworzyć gabinet kosmetyczny...ale jak bedzie czas pokaże-narazie dzieci są i ...są dla mnie calym światem...

nie neguje jak ktoras mama pracuje-pisze o swojej sytuacji i swoim podejściu..:)

hejka witam się wieczornie!
huraa przez to, że na poźniej szłam do pracy to teraz nie śpię ;-) ale o 17 miałam mega kryzys.
Kocurek przed 18 to ja się szykowałam do domku :-) i jak tam komisja? przeżyta? ;-)
Wisienka niezłe jajka co? :-) jak tam kręgosłup P?
josephine dzięki, czuje się dobrze, w sumie nie mogę narzekać. dbać mi kazała, chuchać i dmuchac. jak mija wieczorek? a co do pracy i późniejszej emerytur ti i tak będzie to jedno wielkie g....
pok powiem szczerze, że ta rączka mnie dziś rozbroiła :-)

Ostatnia edycja:
jos ja asiulkowi pw w tej sprawie wyslalam :)

ale moge napisac tez tu: po owulce sluz gesty, bialy i jest go duzo a potem coraz mnie i robi sie coraz bardziej lepki az w koncu nie ma go prawie wcale (tylko ja mowie o badaniu sluzu kolo szyjki a nie o tym co sie na wkladce znajduje) i przychodzi @.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry