Mary milej nauki

ja tez czulam wczesniej , ze maly wyjdzie , a teraz czuje , ze chyba ten dzien nigdy nie nastapi... coraz bardziej niecierpliwa jestem i mi siada na mozg :/
Maja no zobaczymy ktora szybciej urodzi

tutaj to bardziej od kierowcow balabym sie przechodniow :/ masakra , swiatla to wogole abstrakcja , kazdy idzie jak chce i gdzie chce nie patrzac na to , ze cos jedzie , oni wychodza z zalozenia , ze kierowca ma sie zatrzymac i tyle
nawet jak kierowca ma zielone to pieszy wylazi na jezdnie i oni rzeczywiscie sie zatrzymuje nawet nie gadajac nic i nie trabiac , w Pl to by nie przeszlo
ja to za kazdym razem tutaj w szoku jestem co sie na ulicach dzieje
parkuja gdzie chca i jak chca , np. pod moim blokiem na pasach , to norma , a ja ide srodkiem ulicy :/ do tego tramwaje , rowery i masa skuterow
patrzac na to wszystko dziwie sie , ze nie ma wypadkow
ludzie laza doslownie jak swiete krowy :/ potrafi taki stanac na srodku skrzyzowania i soibie czytac smsa np. no mowie kosmos hehe
ja w Pl taka zeschizowana , ze na zielonym sie ogladam sto razy czy nic mnie nie przejdedzie , a moj sie ze mnie tutaj smieje i nie moze zakumac , ze u nas to by po wyjsciu takim jednym raczej wyladowal w szpitalu ...
Jos ja tez bez prawka ... nie moge sie zebrac zeby zrobic i boje sie tutaj troche ze wzgledu chyba na jezyk