• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
lil tak myślałam, że to tata operował :)) Niech się teraz ładnie goi :tak:

sol tak z minuty na minutę..? może jednak coś wpłynęło na tę zmianę..

reklama
lil : super ze obylo sie bez traumy!!!! i dziex za link!!!

kocie : poldus obudzil sie z 39... nie plakal tylko wolal ze skonczyl drzemke tak samo jak robi gdy sie budzi ok. 16 w dizen... nie chcialam isc po niego bo myslalam ze sie wybudizl i mysli ze jest dzien, ale wola i wola, filutka obudzil i wkoncu poszlam... dotykam czola a tam ogien !!!! dostal syrop na zbicie goraczki i poszedl spac dalej do 9 rano :)
na chwqile obecna troche kaszle i ma 38,3 czekamy na rozwoj wydarzen, pewnie grypa albo jakies cholersto inne przyniosl z przedszkola w piatek... w czwartek jak bylam to faktycznie 2/3 dzieci smarkaly i kaszlaly...

ze skorkami mam to samo - moglabym uzywac do samoobrony :) a calosc rak = tarka, obrzydliwa tarka...

pok - możesz kupić fotelik osobno ale musisz wcześniej sprawdzić czy są adaptery do tego wózka dla takiego fotelika jaki chcesz zakupić. Wiem że do fotelików maxiCosi ponad połowa wózków ma adaptery. A co do szuflady to ja mam takie łóżeczko z szufladą i wyciąganymi szczebelkami i jestem mega zadowolona bo tą płytę którą się kładzie pod materacyk rzekomo ja dałam na sam dół żeby zakrywał szufladę i nic się nie kurzy :tak: Ale to kwestia łóżeczka i wyposażenia. Ja kupowałam w lokalnym sklepie wszystko więc ci nie pomogę z internetowymi sklepami. Ale wybór jest ogromny w łóżeczkach - szczególnie w większych miastach. A nie masz możliwości się wybrać do PL na zakupy własnym autem? Przecież teraz już granic nie ma i nikt was nie sprawdzi a po za tym musisz doczytaz czy cło się w ogóle płaci w strefie Shengen za artykuły dziecięce bo wiem że oni tam to jakoś rozróżnili. Ja cło za kołyskę płaciłam ale ze stanów płynęła.

A ja się do kitu czuję :zawstydzona/y:

Dzieki za rady sol. Samochodem do polski no nie wiem... Slabo mi sie to widzi. Zobaczymy. Moze dziadkowie jedni albo drudzy beda chcieli sie przejechac z transportem a w sam raz maja duze samochody :)
szwajcaria rzeczywiscie jest w schengen ale schengen dot osob, nie towarow. Szwajcaria jako, ze glowna wymiane handlowa ma z ue to zeszla z cel ale vat trzeba placic. Teoretycznie w polsce powinni mi sprzedawac bez vatu, ktory placi sietu 8% ale malo ktory sklep wie jak tou siebie zalatwic i raczej sie nie godza na takie ceregiele.
co do granic to wlasnie szwajcarzy sprawdzaja - szczegolnie samochody ze szwajcarskimi rejestracjami, zeby lapac swoich na zakupach zagranicznych. Reszte rzadziej zatrzymuja, bo transferem jada, chyba ze podejzewaja szmuglowanie alko lub narkotykow.
schengen w ch nam zmienilo tyle, ze wieciej jest wlaman do domow. Kradziezy samochodow, wiec jako mieszkaniec genewy nie lubie ue i jestem przeciw a jako polka jestem za :) to sie nazywa podwojna tozsamosc!

Mojemu m sie marzy fotelik recaro (firma produkujaca profesjonalne sportowe kubly) ale wlasnie nie wiem czy wejdzie w jakikolwiek wozek...

Lil dzieki za link! Juz tam lece!

JOS a ty moze polecisz jakies francuskie sklepy? Do francji mam blisko :)

Ostatnia edycja:
Hej,
będziecie krzyczeć na mnie??:zawstydzona/y::sorry:......zrobiłam test....10-tkę....jedna krecha:-(:confused2:ale mam jeszcze dwa testy to jeszcze zdążę zrobic:cool2:
a na suchą skóre na dłoniach polecam neutrogenę, mój mąż używa bo mu skóra pęka na palcach:eek:

Jestem!
Mia już śpi, M. ją położył, a ja wyprysznicowana i wypielęgnowana i zaraz zasiadam do serialu, który mnie ostatnio kładzie na łopatki ze śmiechu - "Modern Family". :happy::happy::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: I czekam na jutro, bo będziemy śmiiiiigać na nartkach!!! :-):-):-):-):happy::happy::happy::happy::happy: Łiiiiiii!!! :-):-):-):-)

Mary nawet nie wiesz ile ja razy w nocy sobie leżę i myślę: "Oj zapomniałam naszej Mary tego i tego napisać!" - z pozostałymi osobami też tak mam...gonitwa myśli po prostu....I oczywiście też Ci gratuluję tego sukcesu!
Ja pocieszam się, że z Maciusiem jakoś to spanie poszło, a z Martynką choć nie wiem jak pójdzie, to jednak jak będzie nastolatką to jak mi się w pokoju zamknie to jeszcze zatęsknię za jej ciepełkiem pod kołderką!
Jedyny minus - to jest 18 a ja już od dłuższego czasu padam na twarz...co półtorej godziny pobudki to nie wiem jak długo wyrobię...

Liluś - Ty to masz wielkie serducho! :happy::happy: Dziękuję, kochana! Teraz to się już głupio czuję, bo to nie o nockę chodziło, tylko tak o... E, może ja dziś jakas nadwrażliwa... :sorry::laugh2: Spanie się ułoży, zobaczysz! :tak::tak: Czasem jedno dziecko szybko uczy się zasypiania, a drugiemu idzie wolniej... Ale co do grzejniczka masz rację! :happy::happy::tak: No to się wymądrzyłam! :laugh2:

Nie ma nigdzie lozeczek takich, jak mam w glowie... Drewniane, z wyjmowanymi dwoma szczebelkam, z szuflada i w takim kolorze, co jak go zobacze to bede wiedziala, ze to ten a opisac nie umiem :)
m sie wlasnie zastanawia czy tu kupowac czy w polsce, bo roznica w cene zabojcza ale dostawa do szwajcarii tania tez nie bedzie i jeszcze nam podatek policza po drodze.

Pok - a takie?

last ned (1).jpg

last ned.jpg

Te pierwsze są tu superpopularne - jedno solidne łóżeczko do 10 rż! :-):-)
Home - Stokke® Switzerland

A i drugie dobre, choć może nie aż tak nowatorskie, firmy BRIO, ale coś nie mogę znaleźć stronki... :no::zawstydzona/y:

Zjadłam ciastka, przegryzłam cukierkami, zapiłam kolą i na deser kulki kukurydziane w czekoladzie, po nerwach oponowych nie ma śladu, wszystko sprzątnięte, aż miło poPACZEĆ:-D w poniedziałek akcja ROZPAKUJ KARTON:cool2:

Rurka - no i najważniejsze, ze humor lepszy! Doczytałam o kapciu, współczuję! Sama bym się wściekła!

lili My się od dawna bawimy w tygryska i myszkę :-p

Co ja PACZE ?? Myszka !!!! :-)Zobacz załącznik 433436
Co ja PACZE ??? Tygryska !!!!!! :-DZobacz załącznik 433440

Kocur - słodkości! :-)

mary : gratuluje prezespanej nocki i cholernie zazdroszcze! choc u nas jets postep, a raczej swiatelko w tunelu :) maly jak zasnal cos ok. 20h-20h30 to obudzil sie o 2 ( i to dlatego tylko ze poldek zaczal plakac, goraczka 39...) i pozniej obudzil sie o 6h30 :) oby tylko to nie byl pojedynczy epizod ;)))

a ja bylam dzis u ginekologa na kontroli, wszystko ok. za jakies 5 m-cy prawdopodobnie bedziemy zakladac spirale. jeszcze sie zastanowie ale raczej tak

mary : ale fajnie macie z tymi nartami pod domem :) tutaj tak jak w Pl trzeba sie w gory pofatygowac, daleko i baaaaaaaaaaaardzo drogo... :(

juz nie moge z moich suchych szorstkich rak... normalnie moglabym komus policzki pofdrapac w takim sa stanie... zadne kremy nie dzialaja
kupilam dzis peeling do rak occitane de provence i zobaczymy czy cos sie poprawi... strasznie to wyglada... az peka skora... szczypie ciagnie... fuuj

Jos - kochana, a dziękuję pięknie! :-):-):-) Duma mnie rozpiera z tej mojej córuni! :rofl2::rofl2: W ogóle jest już taka kontaktowa, śmieje się, "gada" - czad! :laugh2::laugh2::laugh2: Właśnie ją M. położył i pewnie zaraz jej smoczek wypadnie, trzeba będzie lecieć i podać, ale i tak jest przekochana, ze śpi sama u siebie! :-) A Twój śliczny robaczek jest tylko 11 dni młodszy od Mii, więc domyślam się, ze masz ten sam rozkoszny etap, co ja! :tak: A co do rączek, to polecam:

images.jpg

Działa, naprawdę! Mój M. ma strasznie, ale to ekstremalnie szorstkie i suche łapki i jemu pomogło! :-) No, a co do nart, to ja je uwielbiam. Mam co prawda doświadczenie tylko ze slalomem, ale jak tylko założyłam buty do biegówek, to wiedziałam, ze to będzie dla mnie najodpowiedniejszy sport zimowy! :tak::tak::tak: Jutro brykamy do lasu pobiegać i już się nie mogę doczekać! A Ty próbowałaś nart kiedyś? Daj znać, jakbyście się kiedyś w moje strony wybierali!!! :-):-) Polecam, polecam i zapraszam!

mary zrobiło na mnie wrażenie jak mało co :tak:
Udanej nocki Wam życzę!! :-)

made nadal macie wodę w kostkach..??? Latem może i funkcjonalne, ale teraz..??? :eek:

O zizi !! ależ Cię malutko, łatwo przeoczyć :sorry: trzymamy trzymamy i nie puszczamy ;-) testuj do woli, a co będziesz sobie żałować !! Chociaż kocur akurat oszczędnie testował :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry