• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
palemka : witaj !!! milo cie widziec, jak sie czujesz??? suwaczek sunie do przodu - i dobrze :)

wiolka, lil, monia : hej :)

lil : :(((( teraz to mi glupio pisac, wiec moze nie napisze, ok???
mam nadzieje, z euda ci sie w dzien zdrzemnac, wlacz bajki starszakowi i sprobuj sobie odpoczac troche...

mary : hej :) ale ten czas zasuwa! juz 3 m-ce :) ani sie obejrzymy i mia i t. beda siadac :)
ps. za kilka minut odpisze na fb :)

reklama
czy ktoś wie jak oduczyć małe wstawania o 4???????
Jeszcze trochę i się wykończę! Wiecie o której chodzę spać?! o 20 a najpóźniej o 21 padam... dobrze że małe o 19-20 idzie spać to jeszcze coś tam zrobię...
Kładzenie jej spać później (20-21) skutkuje wstawaniem o 3... przez chwilę starałam się brać ją na ręce i lulać jak się przebudzała o 4 ale zwykle było pół godz lulania a ona i tak się budziła i odzwyczaić się nei chciała... Teraz jestem na etapie nie wyjmowania jej z łóżeczka jak o tej 4 wstanie ale łazi i gada więc i tak nie śpię a jak zobaczy że się ruszę to krzyczy....

Monia - ja bym zaczęła od tego, zeby nie brać małej z łóżeczka, bo to ją rozbudza. Nie wiem, jak ona teraz zareaguje, ale może się przyzwyczai. Do tego jak najmniej przytulania i kontaktu fizycznego - jeśli nie płacze, tylko pojękuje, to znaczy, ze najpewniej się nudzi. W końcu zaśnie. :tak: U nas naprawdę się sprawdza. Maluch musi wiedzieć, że noc jest do spania, a nie zabaw i przytulania. Trzymam kciuki, by się wyregulowało!

mary : pomyslow na prezenty to ja moge podsunac ze hoho ;))))
chodzik i hopacz - dla mnie faktycznie to mniej wiecej to samo :)
ja tez bym byla za jezdzikiem- na ktorym sie jezdzi lub z apchaczem ;)
zobacz jakie piekne drewniane mozna znalezc :
Google

my mamy ten woz strazacki mlody sie nim juz 2 lata bawi :) ponad :)

Porteur Neomoto, Jouets - motorek ma identyczne"dzialanie" jak rowerek biegowy. dziecko cwiczy rownowage, super ^praw ajak dla mnie, L. uwielbia !!!!

na zabawki :
Coffre de rangement bébé à roulettes casaflora, Chambre Enfant

tutaj z kolei prezenty na chrzest to nie te same co na roczek, cyzli nie zabawki jezdziki i inne
sa one typowo religijne, zwiazane z ceremonia...
wiec dla mnie na TAKA okazje dobrym pomyslem moze byc :
medalik, srebrna lyzeczka z inicjalami i data chgrztu - tradycyjnie daje sie ja dziecku "na szczescie"
srebrny kubek do "wina" z imieniem.

timbale, cadeau naissance b

Jos - o, widzisz! A tu chrzest ma mało - o, dziwo! - wspólnego z religią... :-D Taki kraj. W każdym razie super są te pchacze!!! Jeju, takie słodziuchne! :-):-):-) Też się nad tym zastanawiałam i wrzucę takiego pchacza na listę! :tak:

Mary wszystkiego najlepszego dla Twojej córeczki! Jak to mi kiedyś powiedziała znajoma (jak Maciuś skończył 3 miesiące) - NAJGORSZE Z GŁOWY :-p

Lil - dziękuję, kochana! :-):-)

mary : hej :) ale ten czas zasuwa! juz 3 m-ce :) ani sie obejrzymy i mia i t. beda siadac :)
ps. za kilka minut odpisze na fb :)

Jos - no leci tak szybko, ze szok! :-):-):-) Oki, czekam w takim razie. ;-)

A u nas nocka do d***!...
:confused2::confused2: Mia zasnęła w końcu po 20 po 2 h płaczu, potem po północy się przebudziła na butlę, zjadła i znów płacz... :zawstydzona/y::zawstydzona/y: Potem jadła o 5, ale M. ją karmił, a ja nie wiem, co się działo, ale chyba nie płakała. A po 8 już gadała z rączkami w łóżeczku, więc ja szybki prysznic, wychodze gotowa z łazienki, a Mia... śpi!!! :szok::szok::confused::confused::cool::cool::-D:-D No i tak śpi do teraz... :zawstydzona/y: Ale zaraz czas na śniadanko, więc się na pewno obudzi. Tylko, że ja kurczę, nietomna, mogłam z nią pospać... Ale nieeee, czyścioszek ze mnie! :wściekła/y::wściekła/y:

Jos spoko - ja tylko żartuję z tym dobijaniem - tak naprawdę myślę sobie: SKORO FILUTEK JOS TAK PIĘKNIE ŚPI - TO MARTYNKA TEŻ TAK MOŻE ;-) Więc pisz ile wlezie :tak:

Palemko u mnie raz lepiej raz gorzej - zależy jak się wyśpię :-p Jestem rannym ptaszkiem, ale żeby o 24 już wstawać to przesada lekka....:-p

Wioluś ja też liczę na to, że spokój zapanuje na forum - tak wolę i tak lubię :tak: Spokojny ze mnie typ, co nie znaczy, że krew mi się czasem nie burzy...

Jos, Lil wy macie po 2... a ja jedno i czasem oczy na zapałki....
Ciekawa jestem jak to sie koordynuje takie dwa małe... bo my o drugim myślimy...

josephine - ogolnie nie moge narzekać, tylko żołądek mi oczywiscie doskwiera i jelitka, no ale taka już moja przypadłośc, czy w ciąży czy nie , więc staram sie to ignorować ..:sorry2:
Od początku jadę, a lutce, dupki , acardzie i clexane :) zrobiłam sobie już 50 zastrzyków:szok:brzuszek to mam juz siny :) ale muszę być twardzielem :tak:;-)

Palemka dasz radę!!
A dolegliwości żołądkowe mi przeszły jak po porodzie miałam ścisłą dietkę bo Młoda wrażliwa na jedzenie była... Także może i tobie przejdzie:))

Hej Palemko:)
Tak i narazie nie dziękuję:)

Asionek dzięki:)

Liluś, nie, mam za tydzień w środę wizytę ale byłam wczoraj wieczorkiem u ginka z pogotowia bo bardzo mnie brzuch bolał po pewnych incydentach.
Na szczęście wszystko ok,tyle, że kazał leżeć a to niemożliwe teraz:(

Hej Wiola,Kocur i reszta Pań:)

reklama
hej :)))
witam wszystkie panie z kawka w reku ledwo przytomna ....

Hej.

czy ktoś wie jak oduczyć małe wstawania o 4???????
Jeszcze trochę i się wykończę! Wiecie o której chodzę spać?! o 20 a najpóźniej o 21 padam... dobrze że małe o 19-20 idzie spać to jeszcze coś tam zrobię...
Kładzenie jej spać później (20-21) skutkuje wstawaniem o 3... przez chwilę starałam się brać ją na ręce i lulać jak się przebudzała o 4 ale zwykle było pół godz lulania a ona i tak się budziła i odzwyczaić się nei chciała... Teraz jestem na etapie nie wyjmowania jej z łóżeczka jak o tej 4 wstanie ale łazi i gada więc i tak nie śpię a jak zobaczy że się ruszę to krzyczy....

oj nie pomoge za bardzo ... moze zmniejszyc ilosc drzemek w dzien , bo chyba ma sporo i sa dosc dlugie , albo zle rzrozumialam z nie wyspania heheh
oby sie udalo , bo ta 4 to rzeczywiscie wsumie noc jeszcze ...

dobry :)

Witam sie wczesnie :) Zgubila mnie pewna wyprzedaz internetowa zaczynajaca sie o 7:00 :)
L. jeszcze spi, filutek zjadl i paczy teraz
a ja mam nauczke za ten wczorajszy film, ja ma czlowiek w domu niemowle to powinien sobie darowac filmy do 23h30 tylko sru do lozka o 19h30 zraaz po malym. Maly spal pieknie bo do 3. i co z tego jak ja od 24h do 3h ??? pozniej moment zasnal i pospalam jeszcze do tej 6 bo mnie koszmar obudzil. jeeej... wiedzial kiedy sie napatoczyc jak i tak musialam sie dzis wczesniej - o 7 z lozka stoczyc... No nic... w kazdym razie juz jetsem w pionie :)

i ty narzekasz ?? :)))
moj polozyl sie wczoraj zamiast o 19 , o 20.40 ....
przez meza obudzil sie o 1.10 i jadl cyca dosc dlugo wiec nie spalam do 2 ja :/
o 3 nastepna pobudka !! znowu cyc
o 5.24 zaczelo sie stekanie i inne takie skonczylo sie masazem brzucha i kupa , pewnie do 6.30 , albo lepiej walczylismy ... w koncu usnal i pospal do po 8 ... teraz sobie oblicz ile dla mnie snu zostalo :szok:
masakra nie ??

takze Maja lacze sie w bolu !!!

Witam się!

:happy2::happy2::happy2: Mia kończy dziś 3 miesiące!!! :-):-):-)
Jeeeeju, sama nie wiem, kiedy to zleciało...

Jeszcze się nie ogarnęłam, bo noc do wymarzonych nie należała... :cool: Ale łapię kawkę i wracam.

widze nocka u was tez nie za bardzo ??
wszystkiego naj dla Mai !!! :)))))

lil- no dzieki, suwaczek taki dziewczyński troche hehe :) u mnie dobrze , oczywiscie tak w miarę dobrze na miarę możliwości ciążowych, mamy juz 11 tydzien, czas mi szybko leci :) za 2 tygodnie pierwsze prenatalne, no i może juz płeć poznamy, ale raczej mało prawdopodobne :) co u Ciebie ? Jak sobie radzisz z dwójką dzieciaczków ?
)

ale to leci juz 11tc ?? wow :)))

maly na macie sie bawi , ja dopijak kawke i pewnie znowu sie z nim poloze zamiast cos w domu robic .... ale nie dam rady byc na nogach pozniej caly dzien :/

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry