• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hej.
Próbowałam nadrobić od wczoraj ale za chiny rady nie dam... przywitam sie więc najpierw a potem spróbuję poczytać trochę...

Poczytałam i nie wiem co pisać:( Ale wstałam o 4 rano (i tak od 2 tyg) więc wybaczcie ale średnio kontaktuję... dobrze że w pracy odmóżdżające zajęcia mam więc nie muszę się skupiać...
Zabaweczki sobie pooglądam bo mojej Młodej przydałaby się wymiana asortymenty bo już się znudziło to co mamy:(

czy ktoś wie jak oduczyć małe wstawania o 4???????
Jeszcze trochę i się wykończę! Wiecie o której chodzę spać?! o 20 a najpóźniej o 21 padam... dobrze że małe o 19-20 idzie spać to jeszcze coś tam zrobię...
Kładzenie jej spać później (20-21) skutkuje wstawaniem o 3... przez chwilę starałam się brać ją na ręce i lulać jak się przebudzała o 4 ale zwykle było pół godz lulania a ona i tak się budziła i odzwyczaić się nei chciała... Teraz jestem na etapie nie wyjmowania jej z łóżeczka jak o tej 4 wstanie ale łazi i gada więc i tak nie śpię a jak zobaczy że się ruszę to krzyczy....

Ostatnia edycja:
reklama
dobry :)

Witam sie wczesnie :) Zgubila mnie pewna wyprzedaz internetowa zaczynajaca sie o 7:00 :)
L. jeszcze spi, filutek zjadl i paczy teraz
a ja mam nauczke za ten wczorajszy film, ja ma czlowiek w domu niemowle to powinien sobie darowac filmy do 23h30 tylko sru do lozka o 19h30 zraaz po malym. Maly spal pieknie bo do 3. i co z tego jak ja od 24h do 3h ??? pozniej moment zasnal i pospalam jeszcze do tej 6 bo mnie koszmar obudzil. jeeej... wiedzial kiedy sie napatoczyc jak i tak musialam sie dzis wczesniej - o 7 z lozka stoczyc... No nic... w kazdym razie juz jetsem w pionie :)

mary : pomyslow na prezenty to ja moge podsunac ze hoho ;))))
chodzik i hopacz - dla mnie faktycznie to mniej wiecej to samo :)
ja tez bym byla za jezdzikiem- na ktorym sie jezdzi lub z apchaczem ;)
zobacz jakie piekne drewniane mozna znalezc :
Google

my mamy ten woz strazacki mlody sie nim juz 2 lata bawi :) ponad :)

Porteur Neomoto, Jouets - motorek ma identyczne"dzialanie" jak rowerek biegowy. dziecko cwiczy rownowage, super ^praw ajak dla mnie, L. uwielbia !!!!

na zabawki :
Coffre de rangement bébé à roulettes casaflora, Chambre Enfant

tutaj z kolei prezenty na chrzest to nie te same co na roczek, cyzli nie zabawki jezdziki i inne
sa one typowo religijne, zwiazane z ceremonia...
wiec dla mnie na TAKA okazje dobrym pomyslem moze byc :
medalik, srebrna lyzeczka z inicjalami i data chgrztu - tradycyjnie daje sie ja dziecku "na szczescie"
srebrny kubek do "wina" z imieniem.

timbale, cadeau naissance b

Hejoooo :-D:-D kope lat :)

Milo Was poczytac, pomijając pewne konflikty, ale konflikty to też życie ?

Carola
- w ciąży jesteś ? Bo już sama nie wiem :confused: jeśli tak, to serdecznie Ci gratuluję :-D:-D

rura - piekny brzusio :tak:

josephine - witaj podwójna mamusiu :)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry - ja po dwóch i pół godzinach spania (od 21.30 do 24 tylko...) i przeczytaniu wczorajszej dyskusji totalnie nie mam humoru...Aż korci się wtrącić - ale widzę, że psuje się od tego atmosfera wątku - a przynajmniej na mnie ma to jakiś negatywny wpływ - nieprzyjemnie mi, a w nocy jak nie było spania to miałam forum przed oczyma...niedobrze niedobrze....

Zobaczymy co to dalej będzie - napiszę tylko w skrócie:

Poczku
ja Ciebie bardzo lubię - fakt, że walisz prosto z mostu i niestety musisz być gotowa na to, że wielu ludziom to się nie spodoba - ale ja nie odczytuję tego jako obrażanie kogoś czy też bycie złośliwym. Wczoraj się wzruszyłam jak napisałaś o swoim mężu - nie wiedziałam....

Carolka spokój spokój spokój! Stres na Twoim etapie jest jak najmniej wskazany - uśmiechnij się dziś od ucha do ucha i myśl o fasolce! Dziś masz lekarza?

Monia
są takie dzieci, które wstają tak wcześnie - u moich znajomych zawsze był to okres przejściowy - ja bym spróbowała wypracować plan długoterminowy - czyli nie poddawać się jak po paru dniach nic się nie zmieni - w dzień zrobiłabym wcześniejszą drzemkę (jakie ona ma drzemki w ciągu dnia?) - a wieczorem próbowałabym kłaść 20-20.30 (nie o 19). No i dobrze robisz, że nie idziesz do niej o 4. Trzymam kciuki!

Jos witaj kochana - jak nocka u Ciebie??? Dobij mnie...ja jestem już załamana - parę godzin przeryczałam z bezsilności - w nocy nie jestem w stanie wziąć się w garść jak wiem, że na drugi dzień mam dwójkę dzieci do obrobienia...

PALEMKO SŁOŃCE MOJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ALEŻ MIŁO ŻE WPADŁAŚ!!!!!!!!!!!!!!!
Od razu mi lepiej :-p:-p A chłop już się słucha :-p Co u Ciebie??? CUDOWNY SUWACZEK!!!!!!!!!!!

Lil dzięki:) Mała jak wstanie o 4 to ma drzemkę od 7do 8, potem w okolicach 12 do 2 lub 3 zależy jak śpi bo czasem marnie i wtedy od 12 do 13 i potem od 15 do 16. Staram się żeby miała dwie drzemki w dzień ale narazie marnie nam to idzie jak tak rano wstaje... Jak czasem o 6 wstanie to sie udaje 2 tylko mieć... Ale ona średnio po 3 góra 4 godz wytrzymuje bez drzemki...
My sie kładziemy o 19 - 19.30 ale usypia ok 19.30-20.00 bo się jeszcze przytulamy i gadamy... ja będę ją później kładła to już nic nie zrobię w domu bo sama padam...
Mój długoterminowy plan to właśnie zmniejszenie drzemek do 2 dziennie, taz zeby spała ze 2-3 godz w dzień. I planowałam konsekwentnie ją trzymać na rękach od 4 do 5 żeby spała na rękach. kiedys ją tak oduczyłam wstawania o 2... Ale przestaje działać.
No nic przeczekam jakoś...
"Miło" wiedzieć ze ktoś sypia jeszcze mniej:))

Palemko nei wiem czy mnie pamiętasz ale ja ciebie tak. strasznie się ucieszyłam widząc Twoj suwaczek!!! Gratuluje i wszystkiego dobrego życzę!!

Witam się!

:happy2::happy2::happy2: Mia kończy dziś 3 miesiące!!! :-):-):-)
Jeeeeju, sama nie wiem, kiedy to zleciało...

Jeszcze się nie ogarnęłam, bo noc do wymarzonych nie należała... :cool: Ale łapię kawkę i wracam.

Monia dobry masz plan - i jak zasypia około 20 to dobra pora moim zdaniem. Trzeba powalczyć z tymi drzemkami dziennymi...A potem około roku najlepiej zrobić jedną dłuższą drzemkę w ciągu dnia. Na pewno w końcu przestanie wstawać tak rano...a powiedz jakie Ty masz zasłony w sypialni? Bo teraz wiosna idzie i coraz wcześniej będzie jasno rano....dlatego ja na wiosnę zainstalowałam ciemne zasłony w pokoju - bo Maciuś mi wtedy też wcześniej budził...

Mary wszystkiego najlepszego dla Twojej córeczki! Jak to mi kiedyś powiedziała znajoma (jak Maciuś skończył 3 miesiące) - NAJGORSZE Z GŁOWY :-p

Ostatnia edycja:
dzien dobry

nie mam weny do pisania... dzis sie konczy licytacja wozka ktory strasznie mi sie podoba ale juz tak podbili cene ze musze dac sobie spokoj , wiecej dac nie moge.
snieg u nas sypie i maz ledwo do pracy wyjechal samochodem , ale jak wroci do domu to nie mam pojecia, strasznie sypie. potem wam zrobie zdjecie mojego zasypanego podworka
wczoraj nawet walentynkowego TENTEGO nie bylo ba zab mnie boli i kaszel dostalam taki mogny ze brzuch mnie boli przy kaszlu.

dziewczyny kochane zycze wam dzis duzo spokoju, wyrozumialosci i cierpliwosci. mam nadzieje ze nasze forum spowrotem bedzie takie jak zawsze:-*

Palemko witam. oficjalnie gratuluje fasolki:-)
jos, lilus, monia witajcie :-)
mary . buziaczek dla CORCI. czas szybko leci, czasem mi sie wydaje ze ucieka mi pomiedzy palcami

monia - hej, dziękuję Ci :tak:;-)

lil- no dzieki, suwaczek taki dziewczyński troche hehe :) u mnie dobrze , oczywiscie tak w miarę dobrze na miarę możliwości ciążowych, mamy juz 11 tydzien, czas mi szybko leci :) za 2 tygodnie pierwsze prenatalne, no i może juz płeć poznamy, ale raczej mało prawdopodobne :) co u Ciebie ? Jak sobie radzisz z dwójką dzieciaczków ?

wiolu - czesc i czolem i dziękuję :)

reklama
Mary to i za mnie kawę wypij.... ja już po jednej i nawet nie poczułam że wypiłam:((

Lil z drzemkami niania walczy całkiem dzielnie ale psiak szczekliwy więc różnie wychodzi:dry: W sypialni mam ciemno dość ale na lato się zaopatrzę chyba w ciemniejsze...
Zreszta ta 4 to niedługo będzie 5 więc może zostawić... bo ja o 5.30 wstaje do pracy... tzn wstajemy razem bo sie bawimy i wybieramy i jemy śniadanko razem. wychodzę o 6.40.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry