reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
No ja miałam iść ale czekam na @ bo dostałam Bromergon na zbicie prolaktyny ale mam ją wziąść w 3dc no i wwe połowie @ miałam zadzwonić do swojego gina aby umówić się na wizyte żeby sprawdzić czy mam owulacje.Czy ktoś miała takie badanie?Na czym to polega?

reklama
Ewelka sprawdzenie owulki odbywa sie przez zrobienie usg..
zrobi Ci serię usg czyli co 2 dni-ja tak miałam np.I sze usg w 10d.c. ,II w 12d.c. III w 15,16d.c.
najpierw sprawdzi czy masz pęcherzyk,potem czy rosnie i na końcu czy pękł czyli czy nastąpiła owu..
ja po takim monitoringu mam córkę(+ hormony oczywiscie)

Czyli wtedy wiedziałaś kiedy dokładnie możesz się z mężem kochać aby była ciąża tak? No ja jak chodzę prywatnie to za każdą wizyte bede musiała płacić tak?Jak to jest?Ciekawe jak ja będe mieć bo ona tylko prywatnie przyjmuje w poniedziałki i w piątki

Jeśli chodZI o hormony to jakie miałaś zrobić?

Ewelka badania hormonów nie robiłam..brałam je w tabletkach bo ja własnie mam roblem z owu...
i tak-jak już pęcholek rósł to gin "kazał" :)) działać i działalismy co 2 dni :) i jest Zuza:)

teraz walczymy od 19 miesięcy i mimo,że miałam monitoring nie udaje się ..teraz już nie chodzę do gina..
a Ty jeśli masz prywatną to zależy jak do tego podejdzie-to usg trwa chwilę więc może wziąć od Ciebie za 1 wizytę a może i za 3 ....więc może być tak,że po każdej bedziesz płacić ..ja mam gina od 7 lat na NFZ

no mama też bym zjdła naleśnika z nutellą :zawstydzona/y: Boże ja tu o nalesnikach z nutellą marze a moja waga to strach...:zawstydzona/y:
nakarmilam moje dziewczyny Ala zjadła zupe z buraków a Mai gotowałam z brokułów z indykiem no i teraz Maja sie turla po macie a Ala oczywiście musi obejrzeć super cyfry... u nas pada wiec teraz na spacer nie wyjdziemy a o tej porze zwykle wychodze miedzy drzemkami Mai :crazy: hehehe teraz to u mnie jak w restauracji... Ali gotuje inne zupy, Mai inne a mąz to by najchetniej tylko drugie danie jadał i to z mieskiem najlepiej...

Maran zaraz dhl'em podesle 1 nalesniczka to od 1 waga w górę nie pójdzie :)))

mam info od MARCEPANKA :))
TERAZ JEST na spacerze z dziećmi ,ale napisałam smska ??????????? i odpisała ,że ze jest szczęśliwa bo jest bijące serduszko 148uderzeń na minute:) a jej szczęście ma 9mm.

testy nie wychodziły bo za dużo wody pije i mocz za bardzo rozcieńczony...

jestem, nadrobilam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

marcys : GRATULACJE FASOLKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! UWAZAJ NA SIEBIE !!!!

mama : &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& O-G-R-O-M-N-E !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wiem, ze nie chcesz sie nakrecac, liczyc, uwazac, myslec... Ale Ale... moze jednak ciut ciut uwazaj na siebie i poczekaj z robotami, noszeniem... ? moze AKURAT TO TERAZ? Po co kusic los, nie nakrecaj sie, ale daj tez sobie i fasolce szanse!
Plot piekny i wogole osiedle domkowe tez... Takie spokojne i przestrzenne sie wydaje.
Ale pomysl robot i noszenia mi sie ZDECYDOWANIE nie podoba, poczekaj z tym troche, a moze sie okaze ze i 3 m-ce lepiej bedzie poczekac :)
Powiedz wy daleko jestescie od poznania? ile tom dojezdza do pracy do poznania?
Jestem pod wrazeniem tego waszego ogrodka, osiedla... Najchetniej bym sie tam sprowadzila :))))

wiolka : kazdemu sie dazaja dolki, ale nie daj sie!!!!!

pysia : powodzenia w wybioeraniu imienia dla synka :)))) my tez jeszcze nie mamy imion i tak nam sie glowa przegrzala od myslenia, na dodatek odechcialo mi sie imeinia ktore mialam wybrane od lat dla dizewczynki... normalnie zrobil sie temat tabu... wiec narazie jestesmy na opcji "przerwa"... nie glowkujemy wogole, czekamy na IKSA ;)

mlodamamusia : nie rzucaj szkoly, pozniej bedziesz tegoi zalowac! a trudniej jest sie zmotywowac po przerwie i dokonczyc to co sie kiedys zaczlao niz anwet w pocie ale doczolgac sie nie robiac przerwy...

palemka : &&&&&& mimo wszystko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

rurka : &&&&& za plan :))) dobry jest ! :)

ja dzis bylam na pobraniu krwi + siuski. zobaczymy w sobote jak tam cukier sie ma.... czekam na wynik jak na wyrok.... przezyje diete nawet drakonska tak jak z poldkiem, ryz i makaron odliczany lyzeczkami... ale nie dam rady sie sama kluc i 4 m-ce jechac na isulinie!!!!!!!!!!!!!!!!! normalnie sie peniam... hehe

jos zakupoholiczka czeka na meza i i w czasie jego wizyty na masazu pleckow ( cos mu strzelilo i sie staruszek przyblokowal lekko) leci na ostatnie wakacyjne zakupy korzystajac ze ma pod nosem centrum handlowe i darmowa nianie :)))))

Marcepanek ogromniaste gratulacje. Dbaj teraz o siebie. Który to tydzień?

Mama a ty sobie spokojnie czekaj do poniedziałku, bez nerwów bo to nic nie da. No i uważaj na siebie bo może pod twoim sercem drugie serce bije:-D Panika, nerwy nic nie dadzą co ma być to będzie. A ja nadal z zaciśniętymi kciukami

reklama
Jos witaj ;)
dziękuje ..mi tez sie płot ogromnie podoba jak juz ciągle to piszę:-D:-D
no i przestronnie to my tu mamy..szału nie ma bo domków sporo ,ale sąsiad drugiemu w okno nie zagląda-powiem Ci ,że TU jest mój kawałek świata...nigdzie się stąd nie ruszę ;)
ogród dopieszczam,każda roślinka jest dla mnie szczególna i chyba to czują bo pieknie mi kwitną i rosną .

Tom ma do pracy jakieś 18 km-pracuje na początku Poz.nie musi wjeżdżać do centrum więc super!!do pacy ma 20 minut:)

no i dzięki za &&&&&&&&&&&&&&&& trzymaj kochana bo choc zrezygnowana jestem to nadal liczę ,że @ nie przyjdzie....
ostatni @ miałam 1 lipca ,potem 25 lipca czyli po 24 dniach-dziś 25 d.c. i dlatego zrobłam choć teraz żałuję....

Agapa-trzymaj i Ty ..a nóż widelec..

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry