reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Sergii tak,tak- może działa jak amulet ;)
a jak dla synka Gabriel to może dla córki Gabrysia?????

ja juz obrobiłam 4 kurczaki-poćwiatrowałam,posypałam przyprawami ,podsmażyłam i teraz się dusza w 3 garach....muszę pozmywac bo kipi w zlewie..
potem biorę się za krokiety....

reklama
Mama no mnie właśnie po głowie chodzi jeszcze Gabrysia i Dominika... Ale G. jeszcze o tym nie wie :-p Na Lidię i Kalinę nie chce się zgodzić, na Adę patrzy spod byka... :sorry: :dry: Ale istnieje szansa, że właśnie Gabriela mu się spodoba ;-)

u nas dzisiaj na obiadek ryż zapiekany z jabłkami w cynamonie :-)

Sergii ja do Twojego obiadku dodałabym jeszcze gęstą śmietanę -mmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!ale mi smaka zrobiłaś-tymbardziej,że ja uwielbiam cynamon;))
smacznego..ja szykuję na jurto..

jeryyy jaka u nas duchota-nie ma co wychodzić na ogród bo powietrze stoi....gdzie ta burza bo nie ma czym oddychać!!!

mama my też z męzem staramy sie miec jedno zdanie i jak ja zabraniam czegos a Ala idzie do niego to i on zabarania, ale wiesz ona juz taka jest sprytna że wyczaja kieda mnie nie ma w pokoju bo np. karmie Maje lub ją kąpie lub jeszcze cos innego i wtedy idzie do Adama i mówi: "kocham Cie tata" daje buziaki a później np. "a właczysz mi super cyferki?" Bo ja jej nie włączam zawsze jak chce bo ona mogłaby tak siedziecv cały dzien przed TV...

ja dzis na obiad będe miec grilowane mięsko kalafior i brokuły, szpinak z czosnkiem smazony na masle i ziemniak...

sergeevna u nas ustalilismy przy pierwszym dziecku, że jak bedzie babeczka imie wybiera mąz a jak chłop to ja a teraz przy drugim wspólnie ustalilismy imie dla chłopca na takich warunkach, że ja wypisałam na karteczce wszystkie meskie, które mogły by być a na drugiej stronie mąz wypisał swoje typy i tylko spośród tych, które sie pokrywały wybralismy jedno ale, że wyszło na USG, że to dziewczynka wiec ja powiedziałam, może Maja będzie bo (z maja - w sensie poczata w maju) a mąz powiedział, że Maja mu pasuje i nie było zgrzytów hehehe... a później zauwazyłam, że Maja bardzo popularne sie stało... i teraz widze, że dużo Maluszków ma tak na imie a tu na wyspach wymawiają maja- madżija hehehe

Maran oj wiem coś o tym - sama wyspiarką jestem ;-) U nas miałam wybierać imię dla córeczki, a Grzesiek dla synka... Ale jakoś tak stanęło, że w rozmowie padła propozycja Gabriela ode mnie i Grześkowi się spodobało ;-) Czekam tylko teraz na oficjalne potwierdzenie z jego strony, ale wiadomo jak to jest - i tak wywalczę swoje ;-) A co do córeczki, to mentlik w głowie okropny... Ale coś czuję że będzie Gabryś albo Gabrysia :tak: ;-) Jedno i drugie bardzo ładnie się komponuje z nazwiskiem w dodatku...

witam się i ja :-)

Mercepanek gratulacje !

ja po spacerkach dzisiejszych, szybciej wróciłam do domku bo coś wiać okrutnie zaczęło!:-(
moja zjadła o 10:30 80ml mojego mleczka i po godzinie 120 mm, czy to normalne? :szok: normalnie mam w domu małą GŁODOMORRĘ... ;-)

mamaten płot - zdjęcia to rozumiem z przodu domu? tak? WOW jestem w szoku - pozytywnym, pamiętam jak było :-) SUPER

Ostatnia edycja:
Cześć i czołem :-D

Młodam jeśli karmisz piersią na żądanie, to normalne, jest cieplej więc Twój Robaczek chce pić, a mleko samo się dopasowuje do pogody i zapotrzebowania :tak:

Witam mamuśki.

Sergii tak,tak- może działa jak amulet ;)
a jak dla synka Gabriel to może dla córki Gabrysia?????

ja juz obrobiłam 4 kurczaki-poćwiatrowałam,posypałam przyprawami ,podsmażyłam i teraz się dusza w 3 garach....muszę pozmywac bo kipi w zlewie..
potem biorę się za krokiety....
Ja robię krokiety na niedzielę bo u nas dożynki i praktycznie cały dzień siedzimy na boisku i ...wydajemy kasę:crazy::baffled::no: Dobrze ze dziadki większość dają:tak::-D Czasu na robienie obiadu nie ma to jak wpadniemy do domku to tylko paszteciki odgrzejemy , barszczyk podgrzejemy i obiadek na szybko gotowy:-)

mama a ty się nie zadręczaj czy coś jest czy nie ma, bo to może mieć tylko negatywny wpływ na to co prawdopodobnie jest:-) Nic nie poradzisz, czasu nie cofniesz ani nie przyspieszysz, więc czekaj cierpliwie do poniedziałku. A ja trzymam kciukasy i przesyłam mnóstwo ciążowych fluidków - dla innych staraczek też.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

reklama
Młodam-hej -tak ,ten płot to z przodu domu:)
dzięki:)

Agapa-ale ja własnie spokojnie czekam bo wiem ,że @ przyjdzie...

ja na 17.00 mam juz gości
e025.gif
więc wlecę dopiero w poniedziałek rano -przyjemnego weekendu,przespanych nocek i spokoju dla każdej z Was-papaśki
i080.gif
e058.gif
e058.gif

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry