- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Czarny Kocur
Made by Made :*
Bez przewijaka sobie nie wyobrażam - ulubione miejsce na zabawy
no ale nie każdemu wejdzie do łazienki, gdzie jest cieplutko
Za to ani przy jednym, ani przy drugim nie miałam sterylizatora, podgrzewacza, wanienki prawie nie używałam, bo w umywalce kruszki kąpałam, a teraz już pływamy sobie w wannie :-) Niani nie uznaję, spania dziecka w osobnym pokoiku od razu też NIE
Dopiero jak zacznie przesypiać nocki 

paulina.pro
Fanka BB :)
Libby no podejrzane
KOCURKU ja dopiero teraz zakupiłam butelki, podgrzewacz itp. Laktator też dopiero teraz. Przewijak jak nie jest w komplecie z łóżeczkiem czy komódką i jeśli kosztuje więcej jak 50zł, to zbyteczny dla mnie wydatek. Młody od urodzenia wędrownik hehhe raczej rodzice i przewijany był gdzie się dało właśnie na podkładach poporodowych. Kwestia wielkości łazienki też jest drugorzędna moim zdaniem. A że tam cieplej? Cóż, każdy robi inaczej. Z wanienką mamy podobnie ;-)
Czarny Kocur
Made by Made :*
Przewijak to nasz najbardziej udany sprzęt zaraz po wózku :-)
just_boogie
Mama Pędzącej Stopy
T-SHIRT DLA NIEMOWLAKA już zamówiłamBoogie a jakie masz typy na endo?
ja to robię tetrówkom co jakiś czas ekstremalne pranie-vizir do białego i gotowanie w 60 stopniach, a potem jak skonczą się prać to piorę w dzieciowym proszku normalnie-można też do prania dać trochę sody oczyszczonej-też ładnie odbiela

Sterylizator i podgrzewacz mam z drugiej ręki od koleżanki, ale sterylizatroa nigdy nie użyłam, a podgrzewacz czasem się przydaje do słoiczków, ale Remi generalnie woli zimne, wanienka to u nas podstawa, spanie z Maluchem też kwestia własnego widzimisięBez przewijaka sobie nie wyobrażam - ulubione miejsce na zabawyno ale nie każdemu wejdzie do łazienki, gdzie jest cieplutko
Za to ani przy jednym, ani przy drugim nie miałam sterylizatora, podgrzewacza, wanienki prawie nie używałam, bo w umywalce kruszki kąpałam, a teraz już pływamy sobie w wannie :-) Niani nie uznaję, spania dziecka w osobnym pokoiku od razu też NIE
Dopiero jak zacznie przesypiać nocki
![]()

paulina.pro
a u mnie łazienka zawsze najzimniejsza
))
Pok-no ogólnie oprócz ubranek, to pieluszki-polecam zakup dwóch np.innych firm wtedy ty zdecydujesz,które tobie bardziej pasują-dla noworodka są świetne huggies pure-to samo z chusteczkami do pupy, krem do pupy np.sudocrem,nożyczki do pazurków,patyczki z ogranicznikami dla niemowląt, emolient do kąpieli i do smarowania po,sól fizjologiczna do przemywania oczek+waciki, sól morska do noska-do psikania,wanienka,jak dla mnie przewijak fajny ale do 6 mies. życia malucha...potem już się robi za ciężki i dziecko za obrotne
, łóżeczko, buteleczkę w razie gdyby karmienie nie szło na początek-sterylizator nie konieczny-ja wygotowuję butelki od początku, teraz rzadziej-wyparzam wieczorem jedynie...ogólnie jak pozbierasz nasze posty to ci się wyklaruje co mniej lub bardziej potrzebne
)
Pok-no ogólnie oprócz ubranek, to pieluszki-polecam zakup dwóch np.innych firm wtedy ty zdecydujesz,które tobie bardziej pasują-dla noworodka są świetne huggies pure-to samo z chusteczkami do pupy, krem do pupy np.sudocrem,nożyczki do pazurków,patyczki z ogranicznikami dla niemowląt, emolient do kąpieli i do smarowania po,sól fizjologiczna do przemywania oczek+waciki, sól morska do noska-do psikania,wanienka,jak dla mnie przewijak fajny ale do 6 mies. życia malucha...potem już się robi za ciężki i dziecko za obrotne
E
EEnil
Gość
Kocie wózek powiadasz.....

paulina.pro
aha podgrzewacz nam się akurat przydaję bo Maja nie lubi zimnego picia no i czasami nie wypija mi mleka a za chwilę bardziej ma chęć-choć ostatnio korzystamy bardziej z uprzejmności cieplutkiego pana kaloryfera
)
Boogie a to moja T-SHIRT DLA NIEMOWLAKA ale ręce mnie swędzą by coś jeszcze kupić
)) poczekam jak to dostanę i zobaczę jakiej jakości będzie-wtedy na wyprzedaż wiosenną też coś napewno
)
Boogie a to moja T-SHIRT DLA NIEMOWLAKA ale ręce mnie swędzą by coś jeszcze kupić
reklama
Sterylizator jest na tyle duży, że nie tylko butle tam wrzucam. Zabawki, smoczki. Podgrzewacz w samochodzie jest. Słoiczków nie kupuję, sama mu gotuję. Póki co heh
U nas najbardziej udanym sprzętem był bujaczek. Teraz nie ma takiego ;-)
I fakt, jak głównie w domciu się siedzi, to może jest to dobry zakup. Dla każdego co innego :-))
PAULA a mama z jakiego rejonu Polski? Moja z Ełku (BOOGIE w Twoim mieście jestem raz do roku- mam tam kilka ciotek)
Zmykam pod prysznic.
U nas najbardziej udanym sprzętem był bujaczek. Teraz nie ma takiego ;-)
I fakt, jak głównie w domciu się siedzi, to może jest to dobry zakup. Dla każdego co innego :-))
PAULA a mama z jakiego rejonu Polski? Moja z Ełku (BOOGIE w Twoim mieście jestem raz do roku- mam tam kilka ciotek)
Zmykam pod prysznic.
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: