reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Pok chyba link nie działa...podgrzewacz-podgrzewa zimne mleczko w buteleczce lub sloiczki-może być domowy do prądu, lub samochodowy-gdy często jesteś w trasie;))
a sterylizator-wyparza butelki i inne ustrojstwa;))

reklama
lo matko... ale zescie sie naradzily :) wielkie dzieki za wszystkie sugestie! :)
ja przewijak chce, bo i tak te wszystkie bambetle trzeba ustawic, a ten co Mary pokazala jest rewelacyjny, ze moze potem rozne funkcje pelnic. takiego straszego gamonia to pewnie, ze mozna gdziekolwiek przewinac, na lozku, na kanapie a nawet na dywanie ale takiego malego to mi sie wydaje, ze chyba lepiej na stojaco na przewijaku i sobie plecy oszczedzac. nie sadze, zeby istnialo w genewie mieszkanie w zasiegu naszych mozliwosci finansowych, w ktorym zmiescilby sie przewijak w lazience ale nie szkodzi :)

teraz prosze mi objasnic co to do diaska jest podgrzewacz samochodowy i co to jest sterylizator? jak moja siostra byla mala to sie poprostu butelki i smoczki wrzatkiem zalewalo i juz. a teraz jakies sterylizatory - jak to dziala? na tej samej zasadzie, co w zakladach kosmetycznych?

wanienka to u nas mus, zeby m dal rade tez miec przyjemnosc z kapania malucha, inaczej bedzie bez szans. teraz tylko kwestia czy na stelażu czy doczepiana do wanny.
a moze mi ktos wytlumaczyc o co chodzi w tym, to niby do kapania: Anneau de bain pivotant - Autour de b

Pok do kąpania Maluszka możesz się zastanowić jeszcze nad czymś takim:
[URL]http://www.tublu.pl/Myju_myju/Wiaderko_do_kapieli_niemowlat_Tummy_Tub.html

lub:
Wanienka składana Flexi Bath NOWOŚĆ
bo jak piszesz zależy Wam na przestrzeni, więc może coś takiego będzie dobrym pomysłem :sorry:

ten blender to naprawde dla dzieci???? wyglada jak zart :) albo ja taka konserwatywna jestem :)

w moim poscie nie zadzialaly cytaty i tak teraz te moje komentarze wyrwane z kontekstu... i buzki sie nie wkleily. o co kaman?
link wkleje kiedy indziej.

tymczasem na razie :)

hej

to i ja dodam swoje trzy grosze wyprawkowe :)

jak dla mnie niezbedne byly przede wszystkim :

PODGRZEWACZ i STERYLIZATOR !!!!

pok : kazda mama ma swoje przyzwyczajenia, ale ja majac z amalo mleka od 1go m-ca z L. a od raptem 14 dni z T. nie wyobrazam sobie co 2 godizny bo tyle spi malenksie dziecko ciagiem wstawiac wody w garnku, gotowac zalewac. blogoslawie moj sterylizator elektryczny. ( sa tez zwykle plastikowe pudla do mikrofali ale uwaga : woda sie wnich wylewa, wyciagajac wszystko sie chwieje i wogole nie wygodne to to)
ja mam taki :
Babymoov St

Blender przydaje się do ścierania zupek na papkę. Poza tym nie musi być taki typowo dla bejbików. Szkoda kasy. Można coś takiego przecież kupić i robić przy jego pomocy wiele innych rzeczy (pierwszy z brzegu) Philips HR1372 w niskiej cenie! Blender Philips w OleOle.pl
Sterylizator może być parowy lub mikrofalowy. Jak ktoś ma mikrofalę, to może ją wykorzystać do sterylizacji butelek. Ja nie mam tego ustrojstwa.

BOOGIE chętnie :-) nad tą składaną wanienką zastanawialiśmy się niedawno, ale młody już duży chłopczyk jest i ze mną albo z moim pod prysznic "wchodzi".

CAROLA nie cierpię kawy. Uciekać mam???
No, chyba, że ktoś potrafi zrobić takie pyszne latte macchiato...

cd. ( nie moge edytowac)

transat dla dzieci czy tam lezaczek jak to sie zwie

- czy sie czlowiek kapie czy gotuje w kuchni moze dizecko miec na oku i nie musi sie stresowac czy nie ulalo i sie nie dusi zygowinka i biegac co chwile na dfrugi koniec mieszkania ( no ale to mozna sobie odpuscic i w zmaian np miec dizecko we wozku! wprowadzac wizek do kuchni itp)

przewijak : ja nie uzywalam i teraz tez nie chcialam
przewijam na mozku i wcale mnie plecy przy tym nie bola bo sobie ...siadam :)
dla mnie jest bezpieczniej ( znam przypadek gdzie male dziekco spadlo z przewijaka i to wcale nie mialo 6-8 miesiecy jesczze... bylo po rpostu bardzo silne i energiczne!)
dla mnie to oszczednosc pieniedzy, miejsca w pokoju i przede wsyztskim : stresu

babycook : to cos smuzy dopieor od 6 miesiaca ale latami
moj sie przepalil przez zle zrobiona elektryke w starym mieskzaniu, inaczej bym uzywala do dzis
jak dla mnie najbardziej genialne urzadzenie dla dzieci
gotowanie obiadku - wymierzonej porcji takiej jak sloiczek obiadkowy w 15minut !
szybko i zdrowo - bo na parze
wrzucasz warzywa do pojemnika, do innego wlewasz wody, naciskasz guzik i po 15 min mas zobiad :) miksujesz tym samym aparatem !!! genialna sprawa !!!!!!!!!!!!!!! ja podlkowi uzywalam nawet jak jeszcze mial 2 lata, po to by np, na szybko do obiadu ktory gotowal sie z moim dorzucic mu np. marchewke gotowana :)

ps. pojemnik na pieluchy : dla mnie BARDZO zbedne, gadzet. ale to tylko MOJE zdanie
zanim kupilabym ten smietnik to na liscie mialabym pewnie z 20 bardziej przydatnych sprzetow
takich jak np. kojec ( kwestia bezpieczenstwa gdy dziekco sie bawi)*

o, takie cudo baby cook !

BEABA

pok : dobrym pomyslem jest "lista na narodizny" czyli zlozenie listy prezentow w wybranym sklepie dizeciecym
wowczas wieksosc drogich sprzetow moze wam zostac ofiarowana w ramach prezentu na narodizny, tutaj jets to powrzechne, jedni kupuja jeden prezent "ods siebie" a na drozsze rzeczy np. mebelek skladaja sie np. 2-3 osoby
i takim cudem masz prezenty przydatne i takie jak sobie wybralas ( pasuja do pokju itp)
nie kazdy lubi ten system, ale to tez jest jakis tam wyprawkowy odciazajacy pomysl

reklama
nie wiem co sie dzieje ze zzarlo mi pol peirwszego psota, tak wiec :
ad. podgrzewacz
ja mam zwykly NUK
prosty w obslusze, tani jets wtyczka do auta ( mozesz zrobic butelek w aucie nie czekajac az dojedziesz do stacji i bez szukania w popluochu mikrofali)

polecam z czystem sumieniem, nam sluzy 37 miesiecy ponad !
jakies 20 sek.? nim zagotuje sie woda i drugie tyle na podgrzanie - mega szybko

podgrzewacz avent : tesciow akupila na czas wakacji u nich, jak dla mnie porazka, bardzo dlugo trwa podgrzewanie, szlau dostaje przy nim...

nasz jest taki :

Chauffe Biberon Nuk Maison Voiture Prune - puériculture bébé - bébé surfeur=

jak widac jets w nim wtyczka do auta

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry