• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Libby Pok chyba chodziło o to,że te wiaderko tummy tub do kąpieli wygląda jak blender;)))

a blender polecam brauna;) bardzo dobrze ściera zupki;))

Pok-no obowiązkowo leżaczek-bujaczek;)) przydaje się zaraz po 1 mies.;)) a jaka ulga jak można dziecko na chwilę odłożyć i być z nim tak jak Jos pisała w każdym miejscu w mieszkaniu

Libby a może czerwona herbata pu-erh? lub zielona? ja obie uwielbiam/jestem uzależniona dosłownie i one jedynie mnie stawiają na nogi i odprężają (w zależności co potrzebuje;))

reklama
JOS widzę, że podobnie podchodzimy do sprawy. Na wiele rzeczy po prostu szkoda kasy... Ja mam parowar. Taki czterokomorowy i komory są obok siebie, a nie jedna na drugiej. Dzięki temu zapachy nie przechodzą z kalafiorowej do ziemniaczków czy np. rybki. Jest większy niż Twoje urządzonko, ale praktyczniejszy. Dla nas na pewno. Często, jak nie prawie zawsze, na nim paruję (czyt. gotuję). nadaje się też do parowania żarełka dla bejbików. Szybciej i zdrowiej

PAULA hahah wiaderko-blender. POK masz wyobraźnię. Ćwiczyliśmy kąpiel w nim w szkole rodzenia i dla mnie katastrofa.
A herbatki obie uwielbiam mniam! Dzięki!

RURECZKO kakao nie dla mnie teraz. Młody ma skazę, ale bardzo dziękuję.
Pewnie sama teraz siorbiesz, co? ;-)

Ostatnia edycja:
pok :-D wybacz, ze się śmieję, ale byłam na wrześniówkach, i paCZyłam tylko, kiedy tym wszystkim pie.....sz :sorry::-)))))

Nie wiem skad ten cytat tu i teraz mi wyskoczyl :)
popaczylam tam i juz paczec nie bede. Za slaba jestem :)

Blender przydaje się do ścierania zupek na papkę. Poza tym nie musi być taki typowo dla bejbików. Szkoda kasy. Można coś takiego przecież kupić i robić przy jego pomocy wiele innych rzeczy (pierwszy z brzegu) Philips HR1372 w niskiej cenie! Blender Philips w OleOle.pl
Sterylizator może być parowy lub mikrofalowy. Jak ktoś ma mikrofalę, to może ją wykorzystać do sterylizacji butelek. Ja nie mam tego ustrojstwa.
.

Libby mi chodzilo o te wanne, ktora boogie pokazala :) wyglada jak blender do niemowlaka :)
blendera to ja juz kupowac nie bede. W domu mam kitchen aida, robota boscha ze wszystkimi przystawkami i zestaw malakserow.. Wystarczy tego wszystkiego. Mikrofale mam, bo jest na wyposazeniu mieszkania ale nie uzywam, bo jestem przeciwnikiem tego, co tam w srodku sie dzieje.

hej

to i ja dodam swoje trzy grosze wyprawkowe :)

jak dla mnie niezbedne byly przede wszystkim :

PODGRZEWACZ i STERYLIZATOR !!!!

pok : kazda mama ma swoje przyzwyczajenia, ale ja majac z amalo mleka od 1go m-ca z L. a od raptem 14 dni z T. nie wyobrazam sobie co 2 godizny bo tyle spi malenksie dziecko ciagiem wstawiac wody w garnku, gotowac zalewac. blogoslawie moj sterylizator elektryczny. ( sa tez zwykle plastikowe pudla do mikrofali ale uwaga : woda sie wnich wylewa, wyciagajac wszystko sie chwieje i wogole nie wygodne to to)
ja mam taki :
Babymoov St

No ale jak sie ma wiecej butelek to mozna miec zawsze czyste? Czy to trzeba wysterylizowac za kazdym razem przed samym uzyciem?
ja chce ilosc sprzetow, z ktorymi potem nie bedzie co zrobic raczej redukowac...
baby cook to tez nie zako na teraz tylko jak gagatek bedzie juz troche mial mcy.

Lista na narodziny?! Jos... Ja bylam skrepowana lista slubnych prezentow a teraz to nie smiem nikomu nawet sugerowac takich rzeczy i tutaj jeszcze sie nigdy z czyms takim nie spotkalam. Nie wyobrazam sobie, zeby znajomi mieli mi cokolwiek kupowac, umarlabym ze wstydu gdybym aka liste miala gdzies zaniesc. Kupuje sie jakis drobiazdzek jak sie maluch urodzi i tyle, ale naprawde symboliczny drobiazdzek. A moze sie robi tylko ja nie wiem?

A jak mowisz bujaczek o masz na mysli hustawke? U znajomych jakis czas temu widzialam taka hustawke na baterie, co moze byc takim tylko o fotelikiem albo sie bujaz z roznym natezeniem. To mi sie bardzo podobalo i maluchowi okupujacemu sprzet rowniez :)

Ja mam parowar...od ponad roku i nawet raz go nie włączyłam...jakoś mi nie pasuje...

Aaa no i mikrofala jest sprzętem absolutnym :szok::-D sterylizacja, podgrzewanie wody źródlanej (ja nie gotuję od początku prawie) na herbatkę i mleczko... ODGRZEWANIE ZZIĘBNIĘTEJ KAAAAWY :szok::szok::-p:-D:-D

haha poczku w środku atomy trzęsą portkami :-D szkodliwość, jak przy gwałtownym podgrzewaniu :sorry:

Ostatnia edycja:
Strasznie to wszystko skomplikowane :)

Czyli bujaczek i hustawka to co innego? Dzizys. Ale jak hustawka ma funkcje stania w miejscu i tulko amortyzowania ruchow dziecka to chyba to samo, co bujaczek?

Bedzie to trzeba wszystko przemyslec. Zrobie liste i podopisuje jeszcze co od kiedy potrzeba i jak dlugo sie przydaje i wtedy zobaczymy, co finansowo sie oplaci, a co nie.

Ostatnia edycja:
reklama
Dzisiejsza dyskusja ma niejakie szanse skończyć się kłótnią :cool2: Co będziemy gorsze od wrzesniowek, majowek i innych tam :-p

jos miała REWELACYJNE wejście!! :rofl2:

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry