reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Mary, dzieki! Zosia dobrze. Kopie, glowe ma w dole juz tylko duza jakas ponad norme. Przegladalam dzis rozne tabele z normami pomiarow no i zosia jest tak bardziej na skonczony 32 tydzien waga a nie 29, za to dlugosci i obwody ma idealne na 29 tydzien. Nic z tego nie rozumiem. Brzuch maly, dziecko tluste. Moze przy calym tym moim mdleniu, jeczeniu i wymiotowaniu cos lekarz zle w pospiechu pomierzyl... 27 lipca kolejna wizyta i zobaczymy. Jak znowu bedzie ciezka ponad stan to sie zaczne martwic :)

A co u Ciebie? Ja ostatnio po lebkach czytam, wylapuje jakies co nieco i byle do przodu i w ten sposob nie wiem za bardzo co u kogo. Mam nadzieje, zetesciowa wyjedzie, w 3 dni pozalatwiam co mam pozalatwiac i w koncu odpoczne i bede z wami na biezaco.

juz jestem, bylismy z dzidziem po wiatrak:cool:, a pozniej net padł przez burze

Made w takiej grupie jest wiecej pan. Najpierw kilka dni dzieci sa w przedszkolu z mama, bawia sie tylko, poznaja z dziecmi i pania. Po 2-3 dniach mama zostawia na godzine, pozniej na 3, pozniej na cały dzien. Przez pierwsze dni poznajemy sale, swoje miejsce, polke, wieszak, toalety. Kiedy dziecko cos chce to pokazuje raczka, gestem i nawet jesli w domu tego nie robi to w przedszkolu zacznie :) Pozniej bawi sie w nasladowanie dzwieków pieska, kotka, samochodu. Duzo slucha sie muzyki, czyta bajek, sa zajecia z logopeda, praca indywidualna z dzieckiem, ale najwazniejsze: nie zmuszac do mowienia i okazywac duzo milosci i cierpliwosci, bo dziecko, ktore nie moze sie wyslowic musi sie czuc bezpiecznie. Wszystko przychodzi w swoim czasie i nic nie mozna przyspieszac :)

Kotku gratulacje dla Oleńki!!

ZUZIA SPAŁA BITE 8 GODZIN CIAGIEM:szok:

Dzień dobry :)))

rureczko :* Dziękuję :))) Ja się tak bardzo martwię jak to będzie, bo jednak niemówiące dziecko ma trudniej :( Mam nadzieję, że trafi na tak wyrozumiałą i kochaną panią przedszkolankę jaką Ty jesteś!

I oczywiście BRAWO dla ZUZINKA :-) Oby już tak zostało :))

Ostatnia edycja:
Doberek wszystkim!

Mary, dzieki! Zosia dobrze. Kopie, glowe ma w dole juz tylko duza jakas ponad norme. Przegladalam dzis rozne tabele z normami pomiarow no i zosia jest tak bardziej na skonczony 32 tydzien waga a nie 29, za to dlugosci i obwody ma idealne na 29 tydzien. Nic z tego nie rozumiem. Brzuch maly, dziecko tluste. Moze przy calym tym moim mdleniu, jeczeniu i wymiotowaniu cos lekarz zle w pospiechu pomierzyl... 27 lipca kolejna wizyta i zobaczymy. Jak znowu bedzie ciezka ponad stan to sie zaczne martwic :)

A co u Ciebie? Ja ostatnio po lebkach czytam, wylapuje jakies co nieco i byle do przodu i w ten sposob nie wiem za bardzo co u kogo. Mam nadzieje, zetesciowa wyjedzie, w 3 dni pozalatwiam co mam pozalatwiac i w koncu odpoczne i bede z wami na biezaco.
Pok - ciesz sie, kochana, ze tak Ci w brzuszku slicznie rosnie! :-) Super, ze wszystko w porzadku! :-) A do porodu juz tuz tuz! Wow, ale ten czas leci! A u nas OK, dziekuje! :-) Mia tez nam rosnie jak na drozdzach, choc zauwazylam, ze juz coraz wolniej przybiera na wadze. No i juz chce raczkowac, na razie do tylu, ale juz zaczyna czaic sama idee raczkowania. :-D Ogolnie mala zaczyna gadac i jak juz sie calkiem nauczy, to dziob jej sie nie zamknie! :-D Fajnie mamy z nia teraz! :-)

Witam sie ze wszystkimi i pozdrawiam!

Dżem dobry:-p

mnie wybór łóżka gdzieś za rok czeka dla Małego:tak: na razie rozglądam się jak by Mu tu pokoik urządzić, ale z tym też mam czas bo to gdzieś koło listopada... może października:tak:

Mary - widzę, ze się wybieracie do Turcji :-p Na ile jedziecie?

ewcia - a masz już jakiś pomysł na pokoik? W sensie tematycznym może?

Made, na razie tylko się rozglądam...:sorry2: zero jakiegokolwiek pomysłu:baffled: jedyne co wiem, to to, ze chciałabym chyba w zieleni i jakieś paseczki do tego zielony na przemian z czymś... nie wiem... musze dobrze pomyśleć, bo pokoik jest malutki i ciemny trochę... nad tematyką myślałam, ale nie wymyśliłam nic... zastanawiam się nad jakimiś autkami a może i nie:-p zwierzątka też nie wiem... a może strzelę jakiegoś misia... nie mam pojęcia...
a może kubuś puchatek:laugh2: na razie nie wiem od czego zacząć... a że mam czas, to wezmę się za myślenie nad tym we wrześniu:sorry2: na razie wiem, ze moje dziecko rozgląda się za kotkami, kubusiem puchatkiem z tygryskiem, drzewami, roślinkami i misiami... także kto wie... zobaczymy jak będzie we wrześniu

Ostatnia edycja:
reklama
ewcia - no tak...najważniejsze to sprawić by dziecko chciało w takim pokoiku przebywać :-) Widzę, że Mikołajek sam podsuwa Ci pomysły :) fajny chłopczyk! Maniek teraz się stał wielkim pasjonatom aut wszelakich, ale z tendencją do terenowych :-) My wciąż jesteśmy na etapie meblowania pokoju dzieci...i nie wiem kiedy będzie finał, bo co trochę zmienia mi się koncepcja :)))))

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry