- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Mary, dzieki! Zosia dobrze. Kopie, glowe ma w dole juz tylko duza jakas ponad norme. Przegladalam dzis rozne tabele z normami pomiarow no i zosia jest tak bardziej na skonczony 32 tydzien waga a nie 29, za to dlugosci i obwody ma idealne na 29 tydzien. Nic z tego nie rozumiem. Brzuch maly, dziecko tluste. Moze przy calym tym moim mdleniu, jeczeniu i wymiotowaniu cos lekarz zle w pospiechu pomierzyl... 27 lipca kolejna wizyta i zobaczymy. Jak znowu bedzie ciezka ponad stan to sie zaczne martwic
A co u Ciebie? Ja ostatnio po lebkach czytam, wylapuje jakies co nieco i byle do przodu i w ten sposob nie wiem za bardzo co u kogo. Mam nadzieje, zetesciowa wyjedzie, w 3 dni pozalatwiam co mam pozalatwiac i w koncu odpoczne i bede z wami na biezaco.
A co u Ciebie? Ja ostatnio po lebkach czytam, wylapuje jakies co nieco i byle do przodu i w ten sposob nie wiem za bardzo co u kogo. Mam nadzieje, zetesciowa wyjedzie, w 3 dni pozalatwiam co mam pozalatwiac i w koncu odpoczne i bede z wami na biezaco.
rruurrkkaa
Mama Misiatków
juz jestem, bylismy z dzidziem po wiatrak
, a pozniej net padł przez burze
Made w takiej grupie jest wiecej pan. Najpierw kilka dni dzieci sa w przedszkolu z mama, bawia sie tylko, poznaja z dziecmi i pania. Po 2-3 dniach mama zostawia na godzine, pozniej na 3, pozniej na cały dzien. Przez pierwsze dni poznajemy sale, swoje miejsce, polke, wieszak, toalety. Kiedy dziecko cos chce to pokazuje raczka, gestem i nawet jesli w domu tego nie robi to w przedszkolu zacznie
Pozniej bawi sie w nasladowanie dzwieków pieska, kotka, samochodu. Duzo slucha sie muzyki, czyta bajek, sa zajecia z logopeda, praca indywidualna z dzieckiem, ale najwazniejsze: nie zmuszac do mowienia i okazywac duzo milosci i cierpliwosci, bo dziecko, ktore nie moze sie wyslowic musi sie czuc bezpiecznie. Wszystko przychodzi w swoim czasie i nic nie mozna przyspieszac 
Kotku gratulacje dla Oleńki!!
ZUZIA SPAŁA BITE 8 GODZIN CIAGIEM

Made w takiej grupie jest wiecej pan. Najpierw kilka dni dzieci sa w przedszkolu z mama, bawia sie tylko, poznaja z dziecmi i pania. Po 2-3 dniach mama zostawia na godzine, pozniej na 3, pozniej na cały dzien. Przez pierwsze dni poznajemy sale, swoje miejsce, polke, wieszak, toalety. Kiedy dziecko cos chce to pokazuje raczka, gestem i nawet jesli w domu tego nie robi to w przedszkolu zacznie
Kotku gratulacje dla Oleńki!!
ZUZIA SPAŁA BITE 8 GODZIN CIAGIEM

mademoiselle
Fanka BB :)
Dzień dobry
))
rureczko :* Dziękuję
)) Ja się tak bardzo martwię jak to będzie, bo jednak niemówiące dziecko ma trudniej
Mam nadzieję, że trafi na tak wyrozumiałą i kochaną panią przedszkolankę jaką Ty jesteś!
I oczywiście BRAWO dla ZUZINKA :-) Oby już tak zostało
)
rureczko :* Dziękuję
I oczywiście BRAWO dla ZUZINKA :-) Oby już tak zostało
Ostatnia edycja:
mary-beth
Doberek wszystkim!
Ogolnie mala zaczyna gadac i jak juz sie calkiem nauczy, to dziob jej sie nie zamknie!
Fajnie mamy z nia teraz! :-)
Witam sie ze wszystkimi i pozdrawiam!
Pok - ciesz sie, kochana, ze tak Ci w brzuszku slicznie rosnie! :-) Super, ze wszystko w porzadku! :-) A do porodu juz tuz tuz! Wow, ale ten czas leci! A u nas OK, dziekuje! :-) Mia tez nam rosnie jak na drozdzach, choc zauwazylam, ze juz coraz wolniej przybiera na wadze. No i juz chce raczkowac, na razie do tylu, ale juz zaczyna czaic sama idee raczkowania.Mary, dzieki! Zosia dobrze. Kopie, glowe ma w dole juz tylko duza jakas ponad norme. Przegladalam dzis rozne tabele z normami pomiarow no i zosia jest tak bardziej na skonczony 32 tydzien waga a nie 29, za to dlugosci i obwody ma idealne na 29 tydzien. Nic z tego nie rozumiem. Brzuch maly, dziecko tluste. Moze przy calym tym moim mdleniu, jeczeniu i wymiotowaniu cos lekarz zle w pospiechu pomierzyl... 27 lipca kolejna wizyta i zobaczymy. Jak znowu bedzie ciezka ponad stan to sie zaczne martwic![]()

Witam sie ze wszystkimi i pozdrawiam!
mademoiselle
Mary - widzę, ze się wybieracie do Turcji
Na ile jedziecie?
ewcia - a masz już jakiś pomysł na pokoik? W sensie tematycznym może?

ewcia - a masz już jakiś pomysł na pokoik? W sensie tematycznym może?
ewcia3004
Nadzieja umarła...
Made, na razie tylko się rozglądam...
zero jakiegokolwiek pomysłu
jedyne co wiem, to to, ze chciałabym chyba w zieleni i jakieś paseczki do tego zielony na przemian z czymś... nie wiem... musze dobrze pomyśleć, bo pokoik jest malutki i ciemny trochę... nad tematyką myślałam, ale nie wymyśliłam nic... zastanawiam się nad jakimiś autkami a może i nie
zwierzątka też nie wiem... a może strzelę jakiegoś misia... nie mam pojęcia...
a może kubuś puchatek
na razie nie wiem od czego zacząć... a że mam czas, to wezmę się za myślenie nad tym we wrześniu
na razie wiem, ze moje dziecko rozgląda się za kotkami, kubusiem puchatkiem z tygryskiem, drzewami, roślinkami i misiami... także kto wie... zobaczymy jak będzie we wrześniu

a może kubuś puchatek

Ostatnia edycja:
reklama
mademoiselle
ewcia - no tak...najważniejsze to sprawić by dziecko chciało w takim pokoiku przebywać :-) Widzę, że Mikołajek sam podsuwa Ci pomysły
fajny chłopczyk! Maniek teraz się stał wielkim pasjonatom aut wszelakich, ale z tendencją do terenowych :-) My wciąż jesteśmy na etapie meblowania pokoju dzieci...i nie wiem kiedy będzie finał, bo co trochę zmienia mi się koncepcja
))))
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: