reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozszerzamy dietę dziecka czyli: co, kiedy, ile i jak...

reklama
Ja będę wekować w słoikach po koncentracie pomidorowym. I dzwoniłam do babci aby królika mi zabiła bo będę dodawac mięsko z królika do zupki, ma mi przynieść też z ogrodu marchew, pietruszkę, seler jak będzie już. No i może załatwi mi cielęcinkę :) więc wszystko zdrowe i sprawdzone :)

Ariska - ale taka zupkę możesz zamrozić w tych słoiczkach po gotowych daniach. Jest co prawda z tym potem więcej zabawy, ale to też jakieś rozwiązanie;)

Kurde napisałam posta i mi go wcieło.
Monika dobry pomysł z tą bazą i dodawaniem różnych rzeczy, szczególnie dla kogoś kto nie ma za dużo czasu na gotowanie:) Kurde czyli ja te słoiczki z gotowych to na marne odstawiam:/

Ariska pięknie Ci córcia zjada już półtora słoiczka wow. Maciek mój ostatnio słabiutko je i ogólnie słabo mi przybiera. Waży zaledwie 6700g zastanawiam się jakby go tu podtłuczyć, czy mu już kleik jakiś wprowadzić hmm. Jak myślicie. Nie chcę mu dawac mm jeszcze:/

moja też dużo więcej nie waży bo coś 6900. Podwoilła już swoją wagę. Zjada mi słoiczek albo półtora ale mojej robionej zupki. Bo przekładam właśnie do małych słoiczków i mamy na 2 dni. Zupka koło 13 a potem 16 je kaszkę albo kleik z owocami coś koło 120 - 150ml a tak to pierś :)

Kurcze Ariska to jak Twoja Michasia już wcina kaszkę to tym bardziej Maciek już by mógł. To chyba dzisiaj mu kupię:) Zobaczymy co z tego wyniknie:)

reklama
Do góry