reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

k8libby, ja staram się nie martwić, rzeczami na które nie mam albo nie miałam wpływu, więc się na prawdę nie zadręczaj:tak:

karolina, wiesz, że ja nie kumata potrzebuje instrukcji jak to zrobić?:-D i tak zmieszać po prostu z manną?
A jak wygląda ten schemat?A posiłek tym sinlackiem zastapi jeden mleczny?
A dziś to mam akurat 70 ml w lodówce swojego zobaczę czy zgęstnieje mi kleik na tym.

A tu fragment fajnej książki: http://alehistoria.blox.pl/2011/03/DZIECKO-W-DAWNEJ-POLSCE.html, każda podaje trochę iny liczby jeżeli chodzi o umieralność.

Ostatnia edycja:
reklama
K8 możesz sobie zrobić tak jak ja Usg piersi pod kątem kanalików mlecznych. Ja chciałam wiedziec przed kolejnym dzieckiem czy w ogole podejmować walkę. U mnie wyszło prawie wszystko przytkane na amen taka wada.

Asia pogubiłam się chcesz dodać kleik do zupy?? jesli tak to normalnie dosyp miarkę i zobacz co się stanie (w sensie jak zgestnieje) albo jak Ci sie chce zrób w oddzielnej miseczce i zmieszaj. Sinlac zastapi mleczny posilek. a w schematach mistrzynią jest Irisson i Dzag :-) (ale dla dzieciowych dzieci tam jest napisane mleko matki na żądanie ;-) my mamy trochę inaczej)

kakarolina, to ja nie wiedziałam, że tak się da z tymi cyckami. Na wiosnę idę na cytologie do mojej gin i USG, to przy okazji każę jej te cycki sprawdzić :)

Asia, spokojnie możesz kaszkę dać do owoców :) ja daję waniliową do kwaśnych owoców, bo mały aż się wzdryga od kwaśnego :)

Asia spokojnie możesz dać płaską łyżeczkę kleiku na 100ml warzyw, więcej Ci zagęści za bardzo, ja dałam Ninie w wczoraj bo mi za rzadka zupka wyszła :tak:

K8 ogólnie po karmieniu powinno się zrobić usg piersi, bo coś może zostać po karmieniu, tak mi zresztą położna radziła, że jak skończę to mam iść :tak: a nie martw się tym karmieniem, Fifi dobrze wygląda, ładnie Ci je, ja tam wielką fanką cycka nie jestem, ale zadowolonego dziecka już tak, a Filip chyba zadowolony jest?

to mi leci z lewego z 4 kanalików, a z prawego z 8:szok: jest mała masakra jak karmię prawą a Tymek się oderwie na chwilę:-D
ech a ja mam dość tego rozszerzania, to jakaś porażka u nas. Buraczek na drugi dzien już był owszem mniam, ale nie za bardzo, zjadł 80ml po czym wpierdzielił całego cycka.
JA NIGDY NIE SKONCZE KARMIĆ!!! AAA!!!

KAszki to w ogóle porażka, próbowałam różne, kleiki i takie i takie, z owocami i bez. On po prosu nie chce jeść i tyle.
A poza tym policzyłam ostatnio to cycka je 7-8x dziennie. I w nocy z 5. TO już noworodki jedza mniej.:-(

Gosha to ja myślałam, że u mnie jest masakra z ilością posiłków, teraz mamy 7, przy 10 karmieniach cyckiem miałam dość szczerze, teraz jest całkiem fajnie , jeszcze mi się marzy wykluczenie cyca o 3 w nocy, wtedy to już byłby wypas :sorry: a może mu konsystencja nie odpowiada? u mnie na rzadkie Młoda się skręca z radości :-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry