reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

mamy za sobą pierwszą marchewkową kupę ;)
trochę to wyglądało jakby nie całą marchewę tolka strawiła i tak to przez nią przeleciało. to tak ma być? bo zrobiłam jej tą marchewkę całkiem aldente, wyszła niezbyt miękka, może za surowa była? :confused:

reklama
U nas też cyc jest zdecydowanym numerem jeden :tak:

O 6, 10.30, 14, 18, 20.30, 3 - jest cyc
Stałe jedzono tylko raz póki co około 16-17.

Dałam buraka- i miał taki odruch wymiotny,że szok! Więc skończyło się na jabłku. Hipp ma dużo lepsze jabłuszka niż Gerber :tak:

edit:
Na tej kaszce jest napisane żeby ją zrobić z mlekiem modyfikowanym. 150ml mleka i do tego 4 łyżki kaszki. Przy ekspozycji zalecają dodać jedną płaską łyżkę. Dziś w końcu nie dodałam.... nie wiedziałam jak się za to zabrać. Dziś spróbuję zrobić na wodzie i zobaczę jak to wygląda to najwyżej od jutra do jedzonka będę mu dodawać.

Ostatnia edycja:
Aaaa, Olga, gorgusia, to teraz już rozumiem o co chodzi z tą mleczną manną :tak:. Jest mleczna po to, żeby wygodnie i na szybko dodać do mleka. Fajnie :tak:. Ale mnie to do obiadku jakoś nie pasuje... Chociaż... w brzuchu się i tak wszystko wymiesza :-D.
U nas buraczek był o 12:30 a kupa już o 17:00 :eek:. I to trzecia dzisiaj :baffled:. Wyglądała dokładnie tak samo jak zawartość słoiczka zanim został opróżniony. Mam nadzieję, że to nie wirus, który przedwczoraj i wczoraj zmógł mnie, a wczoraj i dzisiaj mojego Małżona :no:.

Ostatnia edycja:
nie, jak jest mleczna to ma już mleko i się robi na wodzie, nie wiem kto co pokręcił? niektóre te z Nestle (np. 8 zbóż, 5 zbóż ze sliwką) są bezmleczne i trzeba zrobić sobie mm i do niego kaszkę. ta manna jest akurat mleczna, tzn ma już mleko w sobie i robi się na wodzie i np jej nie można dać jeśli karmi się dziecko załóżmy bebilonem pepti jak ma alergię na mleko krowie. te bezmleczne można sobie z pepti zrobić czy z jakimkolwiek mlekiem którym się akurat dziecko karmi

a co do mieszania w brzuchu to biedne są moje psy - zjadają resztki z kuchni i mają w jednej misce suchą karmę zmieszaną np ze słodką kaszką po Natali, do tego na przykład seler z zupy i skórki z jabłek :D

edit: gorgusia, tą masz czy inną? http://www.dziecko.nestle.pl/produkty/kaszki/ctl/product/mid/1290/productid/286.aspx

Ostatnia edycja:
A mi milenka nie chce jesc teraz mleka.rano zje a potem patrzy sie w miseczke Luizki albo w moj talerz i pluje mlekiem.dzis rano jadla mleko a potem az do 16 nie chciala.Wkoncu nie wiedzialam czy jest glodna czy nie i czy dawac jej zupke.Oczywiscie zupke zjadla.Chce poznawac nowe smaki a nie tam niedobre mleko jesc.Jakby mogla to by powiedziala,,sama sobie matka to jedz a mi daj ciacho'':laugh2:

doti, a dawałaś jej coś słodkiego? może się już do tego smaku przyzwyczaiła?

A u nas, kleik ładnie zgęstniał na moim mleku, 70ml i 2 łyżki kleiku, jutro gryczany. Zobaczymy jaka będzie po tym noc, aha i chyba jej będę ściągać do tych kleików mleko, jak jej tak smakuje;-)

Ostatnia edycja:
reklama
nie, jak jest mleczna to ma już mleko i się robi na wodzie, (...) ta manna jest akurat mleczna, tzn ma już mleko w sobie i robi się na wodzie (...)
No, tak to właśnie rozumiem. Że te mleczne to już mleko w sobie mają. A pisząc, że można jej na szybko dodać do mleka miałam na myśli, że np. na 150ml wody można zamiast 5 miarek mm dać 4 miarki mm i 1 miarkę tej manny :-).
A tego Babydreama gryczanego to chyba u nas nie ma. Niemcy sobie dla siebie zostawili... :dry: Ale te Czeskie, które podałaś kakakarolina bardzo mnie zainteresowały. Chyba kupię kilka. No bo taka owsiana zamiast manny dla odmiany :-). Czesi to mają łeb. Czemu Polacy czegoś takiego nie robią?? :eek: Dzięki za info :-).

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry