reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Dałam trzy łyżeczki śliwki-zobaczymy. Ćwiczenia, przykurczanie nóżek niestety dają tylko bąki i tyle :-p Marchewka na razie idzie w kąt, a będę dawała jabłuszka i gruszkę. Spróbuję jeszcze raz z ziemniakiem i dynią. Oby dziś była kupa, bo to już jest zawartość jelit 4-5 dniowa :szok: aż się boję tego co będzie!

Ja używam wody butelkowej do mleka, a do gotowania zwykłą z kranu. Nasza wiejska woda ponoć jest całkiem całkiem.

reklama
Wiem, dowożą:-) Mój M mi ostatnio pokazywał ranking marketów na święta i było, że carrefour najtańszy, co cóż my głównie kupujemy w Almie:-( bo najbliższe i lubimy tam kupować;-) W sb jeżdżę tylko do Kauflandu i do makro po ryby i wodę, ale makro mamy pod nosem.

Dziewczyny chce dziś zrobić tą ekspozycję ile tej kaszki gotuje na wodzie? podaje 1,2 łyżeczki to wiem:-D a, na jakiej ilości wody, jak gęsta ma być? help:-)

asia, ja leję wody na oko. Mam taki półlitrowy rondelek, to tak na dnie na oko koło 1cm wody. Jak obiadek jest gęstszy, to wody do gotowania kaszki daję trochę więcej, żeby za gęsty ten obiadek nie był. A jak zupka, czyli bardziej luźna konsystencja - to trochę mniej. Jakby Ci za luźne wyszło, to zawsze możesz pogotować chwilę dłużej i odparować trochę wody. Ja daję kaszki do gotowania trochę więcej niż pół łyżeczki z górką.
A Enfamil wcale nie jest ciężko dostępny. Jest chyba we wszystkich hipermarketach. Zobacz czy czasem w Makro też nie mają...

Ok, to działam. Robię ze zwykła manną jaką z M jemy. No zresztą chyba na ten jeden ja na razie wieczorny kleik to dużo tego enfamilu nie zużyje. A dziś to już ściągam na poniedziałek mleko z 300 ml musi mieć na ten czas jak wychodzę ale już podamy ze zwykłej butelki nie medeli.

Gorgusia - na zaparcie, jeśli ktoś nie chce dawać śliwek to można zalać suszone śliwki gorącą wodą i później samą wodę dać do wypicia (taki kompocik) - oczywiście ostudzony. Też działa i nawadnia dodatkowo.

Ja jak gotowałam dania dla Hani to też gotowałam w garnuszku i później blendowałam. Dawałam zwykłą wodę. Polecam filtrowanie wody przez filtry np. Brita albo inne np. z Rossmana. Działają dobrze - czajnik się nie zakamienia i nie ma osadu z herbaty na kubkach :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry