reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

A u nas marchewa działa jak odkurzacz, wkurzyłam się tym Aventem biedny M jeszcze w necie na jakiejś stronie 2 h cały mechanizm studiował bo on inżynier podszedł ambicjonalnie. Odeślemy i kupimy nowe bo napaliłam się na ten sprzęt, ten wielgaśny parowar w naszej mikroskopijnej kuchni mnie wkurza.

My dziś dynia z marchewką i ciągle myślę co z tym glutenem...moja teściowa jest za wcześniejszą ekspozycją ale ona jest świetnym pediatrą, ale w kwestiach żywieniowych to sama nie wiem, tak średnio mnie przekonuje;-)

cornelka, Kula śpi, a ja studiuje net, ten artykuł mnie przekonał: http://baby-under-construction.blogspot.com/2011/12/wprowadzanie-glutenu-celiakia-i.html, jutro zaczynamy z glutenem do popołudniowej marchewki. Tylko mam do Was pytanie tam pisze, że po 4 m i dwa miesiące potem, a co jak zacznę jutro to też dwa miesiące.

karolina, Ty najpierw prażysz tą kaszę mannę na suchej patelni, a potem na wodę ją?
ewa, a u Was już po ekspozycji?

Ostatnia edycja:
reklama
Marcia ja warzywa normalnie gotuję :)) tak jak mnie nauczyła lekarka, w pół litrowym garnuszku pod przykrywką, połowę wody odparowuję potem blenduję, dodaje masła i mam idealnie gładką i pyszną zupkę (sama zjadłam resztę) nie to co w sloiczkach a i Ola sie poznała na mojej kuchni i po tym jak pluła sloiczkami to mamine zjadła całe :))

Cornelka my na mm więc i tak inaczej, zaraz pójde po książeczkę zdrowia to sprawdzę.

Gorgusia gerber ma śliwki po 5 miesi a hipp po 4 :)) śmiało możesz podać, to najlepszy sposób.

Ostatnia edycja:
Asia, jesteśmy w trakcie. Zaczęłam w połowie grudnia, więc jeszcze 1,5 mies. Potem wprowadzę posiłek pełny z kaszki manny na śniadanie.

Wiecie do kiedy podaje się mm nr 1? Kończy mi się powoli i nie wiem, jakie kupować do kaszki.

Ostatnia edycja:
ewa, a ile dajesz suchej kaszki do wody? ja teraz zacznę to też dwa miesiące potem? bo Wy też zaczęliście trochę później niż równo po skończeniu 4 mc - u? i ostatnie pytanie na razie:-D Wiem, że Ty masz tą osmozę ale do gotowania dodawać wodę z kranu czy tą z butelki polecaną przez Instytut Matki i Dziecka?

Asia, ja daję wodę z osmozy. Jakbym jej nie miała, to bym dawała butelkowaną. Przynajmniej na razie.

Ekspozycję robisz 2 mies., nawet jak zaczniesz później. Chyba ;)

Ja daję kaszkę mannę Nestle (po najmniejszej linii oporu). Dodaję łyżeczkę do wieczornego kleiku.

Franek właśnie karmi Anielkę pudełkiem od puzzli :/

ewa, a nie może byc kasza manna ze sklepu zwykla? no to ja dawalam przez te 3 dni zwykla wode z kranu znaczy w takiej gotowalam, dziś dam z butelki.

A Wy dziewczyny jak robicie z tą wodą? jakiej uźywacie?

reklama
ja używam z kranu, przegotowaną. Nie wydaje mi się żeby od tego wielka krzywda się stała, aż tak dużo tej wody nie wypija, tyle co w zupce. Jakbym karmiła mm to pewnie wtedy bym brała butelkową. A podobno krakowska woda jest całkiem niezła, tzn w ostatnich latach jakość się znacznie poprawiła;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry