• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

Aia ja mrożoną dynię paruję, za radą dziewczyn bez rozmrażania, tylko potem wody jest dużo więc trochę odlewam.

a tolka dziś zrobiła szatańską kupę. czarną, a w środku buraczkową. to po buraczkach właśnie. podobno takie mogą być. mogą? ;)

reklama
Dziewczyny dziecięce jelita nie trawią jeszcze całkowicie.. Dlatego to normalne, że to co dziecko zje jest potem w kupie.

Ja zmieniam taktykę, podaje teraz owoc jako deserek koło 16, bo z sinlackiem to dla niej za dużo i mi nie zjada.

asia to tak samo jak my, w kaszce nie wchodzi, bo za dużo się robi:tak: Ja ostatnio podaję owoce dwa razy dziennie, po obiadku, koło 14 i po mleczku koło 17. To drugie niejako wymuszone naszym obiadem, bo "sadzamy" Manitę z nami przy stole i razem zajadamy ;-)

No I my zmiana taktyki :) na sniadanko porcja kaszki ryzowej z kilkoma 3-4 lyzeczkami gruszki Babydreama :) wsunela aż milo. No I na obiadek dam dzis wiecej bo wczoraj po 125g po godzinie wolala cycka ;) glodomorek moj.

Asiu A ile Ula zjada sinlacu ? Tak jak na opakowaniu napisane ?

aia no to dzialaj :)

a ja probuje kupic mięso krolicze bo w mojej okolicy trudno dostać...jeden facet ma mi dac dzis odpowiedz , mam nadzieje ze sie uda

Lewek my też na sinlacu jedziemy i robię jej mniej więcej połowę porcji - 3 i pół łyżki na 60 ml wody, dodaję z 60 ml jabłuszka i zjada prawie wszystko, czyli jakieś 120-150 na śniadanie

Ewa, Lewek- Kacper jest tylko na cycu w tym momencie. Bardzo rzadko zdarzy mi się podać mu mm. Dużo pije, je śliwki, jabłka. Dziś znowu bez jedzenia od 5. Tylko pół słoiczka śliwek mu dałam i zjadł całkiem chętnie, ale o mleku nie ma mowy. Ale się nie martwię. Zjada mleko przed drzemami, spaniem nocnym i w nocy i ponad 700ml samego mleka wychodzi. Widać nie jest tak głodny jak wcześniej. A brzuszek w końcu się przyzwyczai.

reklama
Gorgusia ja bym nie podała. Po pierwsze jest to produkt medyczny i należy się z lekarzem skonsultowac po drugie dla dzieci po 12 miesiącu. Lewek ma rację te zaparcia przejdą jak układ pokarmowy dojrzeje. Dawaj strasznie dużo pić i śliwki. Do picia spróbuj sok z jabłek (przez ciebie wycisnięty) dziala cuda. maks też był zaparciowcem, przeszło samo. nie podawaj kaszek ani kleików ryżowych, unikaj gotowanej marchewki za to ziemniaka dużo podawaj

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry