reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozszerzamy dietę Maluszków

reklama
Irisson wloz jabłko do mikrofali nie pamietam na ile sekund ale jak pęknie skórka to będzie dobre. Obierz że skórki posyp cynamonem;-)

Gorgusia, my po tygodniu dawania jednej miarki mamy nietolerancje. Katar, kaszel, dusznosci i wysypke. Strach pomyslec co by bylo gdybym dawala po calym sloiczku...

Irrison ja obralam, pokroilam na drobno, wlozylam do kokilki, posypalam cynamonem, owinelam folia aluminiowa i do piekarnika. Potem blenderem, wyszedl super pyszny mus. Jak bede robic wiecej,zeby do sloiczka na nastepny dzien to moze wrzuce do rekawa piekarniczego,tez powinno byc dobrze.

Ja z ekspozycji nie pomoge, z Remikiem nie robilam bo nawet o tym nie slyszalam. A olivia juz pietki od chleba zuje wiec nie wiem czy bede wiecej kombinowac.

bananka też podałam zmymłanego w palcach i małej odpowiadał bardziej niż gotowany
my już miesiąc po ekspozycji kaszy mannej, ale przyznam się, że teraz to więcej jej podaje od 4 g, nic jej nie jest i bardzo lubi ją
jeśliby porównać konzystensje zupek gerbber a Hipp, to moja woli hipp, bo są gęstrze, a my jak jej robimy to aż łyżka stoi, no i nie raz się coś żle zmieli, to też jakoś przemięli
jak ja karmie piersią ją ciągle to też żółtko czy pół żółtka w zupie mogę podać?

My zaraz kończymy ekspozycję i dam jej już piętkę, karolina jaki chleb dałaś na pierwszy raz? nie wiem czy upiec na zakawasie czy drożdzowy, orkiszowy, czy żytni czy może prosty pszenny?

Z uwagi na chorobę średnio jej wchodził obiad wczoraj, ale ok. 120 g zjadła. Za to owoce bardzo. jak zawsze. Dziś jej zrobiłam mus ze śliwek i też daje więcej manny i jeszcze masełko i dobre to wychodzi, muszę spróbować mrożonych wiśni i borówek.

bejbi, pół żołtka co dwa dni

ja juz dawno piętkę daje i banana i jabłko do ręki, w weekend zacznę z większymi grudkami :-)

reklama
Do góry