reklama

Rozszerzamy dietę naszych maluchów.

Kolejny problem mojego rozumku odn kaszki: kaszka do picia. To się podaje jako zapychacz? Np kaszka na noc do butli. Czy jako co? Sama idea kaszki do picia jakoś do mnie nie przemawia... Nie ogarniam :-D

reklama
Kasia, to chyba kwestia upodobań ;) bo ja np. uwielbiam kaszkę w postaci bardziej płynnej a moi domownicy jedzą taką meeega gęstą. Myślę że te w kartoniku z Nestle bodajże nadaje się do wypicia dla dziecka przed snem ;)

Dziewczyny, pomóżcie - w jakiej formie podawać ziemniaczka? Ugotować i rozetrzeć na papkę? Z czym? Z mlekiem? Z wodą w której się gotował? Taaa... wiem to pytanie za 100 pkt ale ja nie wiem :)

Coleta, w wodzie której się gotował, przez sitko łyżeczką, i wychodzi piękna papka:-). Ale musisz zaraz po ugotowaniu przetrzeć bo w chłodnej wodzie wychodzą grudki, dlatego najlepiej we wrzątku. A później jak będziesz dodawać pozostałe warzywka to najlepiej blenderem:tak:.

U nas jednak już gluten......od 4 dni. Przez pierwsze 3 dawałam z Hipp z biszkoptem- taki większy słoiczek [podzieliłam na 3 dni. Dziś ugotowałam sama : 100 ml wody i 2 płaskie łyżeczki kaszy manny, ugotowałam, podzieliłam na 4 ( by było po 1/2 łyżeczki dziennie), dodałam swojego mleka. Podałam łyżeczką, ale nie chciała, dałam cycka, zaspokoiła pierwszy głód, podsunęłam w butelce, a na koniec pięknie zjadła łyżeczką. Po tym dałam znów cyc. Podobno taką ilość przez 2 miesiące się podaje. Boli ją chyba brzuszek od kilku dni i nie wiem czy wiązać to z tym glutenem, czy może to zęby , że taka niespokojna.....:confused:

Planujemy rozpocząć próbowanie dyni. Czy mogę dynię ugotować, zblendować i zamrozić w mini-porcyjkach? Tak aby każdego dnia móc jedną mini-porcyjkę rozmrozić i podać Małej?

reklama
Kinderek, ja Basi podawałam ów gluten rano, jako takie pierwsze śniadanko, a teraz dodaję do owocków (tzn kaszkę z glutenem), ale u nas przebiegło spokojnie. a co masz 'glutenowego'?

Coleta, moja koleżanka tak robi :tak: sprawdza się:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry