reklama

Rozszerzanie diety maluszków

reklama
Aga ja tez jeszcze nie dalam glutenu i tez sie boje ze za pozno ale tez bardzo sie boje alergii.
No i mlody ma te krostki/plamy na buzi co chwila i jesli to tez jest alergiczne to po glutenie tez moze mu wyjsc i wtedy nie bede wiedziala co tak naprawde go uczula.

Iwon a przy Kornelu też tak wprowadzałaś gluten? bo to chyba niedawno weszło.

Szczerze mówiąc, to nie pamiętam :sorry: Ale patrząc na moje wpisy na lipcówkach '05 chyba byłam mniej zasadnicza ;) na pewno wtedy były inne zalecenia - czekało się z glutenem chyba aż do 9 czy 10 miesiąca, ze względu na liczne alergie. Teraz wcześniejsze podawanie ma zadziałać jak szczepionka :confused:

mamusie podajace zupki z mieskiem jakie porcje dajecie i jak dlugo wytrzymuje Wam po takiej zupce dziec? bo moj zjadl dzisiaj o 12 poltorej sloiczka tego malego z bobovity czyli ok 190 i potem o 15 dostal butle ale jak sobie odbil to mu podeszlo jeszcze z obiadku... za wczesnie podaje mleko powinnam jeszzcze poczekac ?

reklama
Kasienka - mój zjada na obiadek 2 słoiczki, ale na ogół po 3 godz. znów jest głodny. Czasami wytrzymuje 4 godz. Poczekaj jak będzie marudził, bo głodny to mu dasz - może to będzie po 3 godz., a może po 4 godz.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry