reklama

Rozszerzanie diety maluszków

Rysica mój Antek też na początku nie chciał otwierać buźki, siadałam na przeciw niego on w leżaczku na łóżku tak żeby dobrze mnie widział i szeroko otwierałam buzię i mówiłam aaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmmm , on zaczął mnie naśladować i otwierał buźkę wtedy łyżeczka siup do buźki.
my kaszkę na gęsto łyżeczką jemy o 9 mniej więcej tj 2 śniadanie

5 mleko
9 kaszka
13 obiadek
15 deserek
17 mleko
20 mleko czasem z kaszką ale już z butelki.

Iwon Antek jak nie chce jabłka albo jakiś owoców ze słoiczka to mieszam mu z bananem startym na tarce plastikowej. Zjada wszystko.

reklama
Iwon - jutro spróbuję jej dać łyżeczkę do pobawienia się - zobaczę co z nią będzie robiła...

Viola - moja ani razu nie zareagowała otworzeniem buzi na "aaaaaaaaaammmmm" ....

Ja daję kaszkę tylko wieczorem, po kąpaniu, a dokładnie daję 3 łyżeczki kaszki do mleka i daję z butli. W dzień jest mleko. I obiadek.

Ja też glutenu nie liczę. Wczoraj np zjadł cały duży słoik spaghetti bolognese babydream tam jest gluten i do tego później 2 biszkopty. A jak gotuję zupkę i daję kaszkę manną to też na oko bo gotuję zazwyczaj na 2 dni plus jeszcze 2-3 porcje do zamrożenia.

Iwon - ja łyżeczką podaje i zjada mi niewiele. Tj robie na 60 ml mojego mleka + poł banana, poł sloiczka jabłek (takiego po przecierze pomidorowym) lub jak robie z sokiem malinowym to robie na 80 ml. I nie zawsze to zje. Moja koleżanka twierdzi ze mój dziec nie ma żolądka :) skoro takie male porcje zjada

reklama
Iwon - nie martw się - ja też daje 3 g i tyle. Pilnuje tego glutenu. Dziś dostała troszkę więcej - ok 5 g. Ale tak jej posmakowała moja nowa mieszanka ze szkoda mi jej było nie dac. Kaszka babydream waniliowa (cały sliczek zawierak ok 15 g glutenu) z bananem. Zjadła mi łacznie tego 140g. Gdzie u mojego dziecka 100 g posiłek to już cud....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry