reklama

Rozszerzanie diety maluszków

reklama
Kasieńka a dajesz mu herbatkę po obiadku? Może jak się porządnie napije, to nie będzie się tak rzucał na mleko i uda się trochę wydłużyć czas następnego karmienia?

Czyli to raczej nie z pragnienia. To może po prostu spróbuj dac mu trochę później mleko i zobacz jak tym razem będzie. Ale moim zdaniem 3h przerwy, to sporo...

U nas dzisiaj było podejście numer dwa do "kremowego banana". Tym razem młody się zajadał i otwierał pięknie buźkę, ale zrobiłam mu go z odrobiną kleiku, który przygotowałam nie na mleku, tylko na wodzie. Za kilka dni jedziemy z dynią i szpinakiem :tak:

dziewczyny od kiedy wprowadzilam mieso i rybe moj zaczal marudzic przy zupkach... dynia z indykiem i jarzynowa z mieskiem jeszcze ok, z rybnych to tylko losos z cukinia z bobovity mu smakuje, i to zmieszana pol na pol ze szpinakiem z ziemniakami.... normalnie kazdy posilek doprowadza mnie do skraju wytrzymalosci....

Kasienka moj je sloiczek 190 o 14, a o 16 juz gotowy na mleko. i tez czasem ulewa po tym mleku na kolorowo

Ostatnia edycja:
dzisiaj nie ulal heh bo zasnal przy mleku jak kamien ... o ile jedzonko unormowane to drzemki nic a nic ehhh....

kupilam zwykla kaszke manne pomozcie jak to rozrabiac i dawac ??

zwykła czy błyskawiczną? Bo zwykła gotuje się 2/3 g przez około 5 minut. Więc najlepiej w zupce. A błyskawiczną zalewasz 2/3 g kaszki niewielka ilością wrzątku - mieszasz i po minusie jest juz gotowa. Ja kupiłam zwykłą ale nie chciało mi się bawic i poszłam po błyskawiczną - róznica w cenie 30 groszy.

Moja córka mnie dzis zaskoczyła. Na obiad zjadła 80 g zupy i popiła 120 ml soczku marchwiowego. Na kolację zjadła 100 g kaszy z całym bananem.

Kasienka, josie - myślę, że to ulewanie to dlatego, że nasze maluchy sa coraz bardziej ruchliwe.
Kuba jak wypija kaszkę (na śpiąco) to nic a nic nie ulewa, a w ciągu dnia je posiłki podawane łyżeczką, one są gęściejsze, więc tez nie ulewa, ale czasami zdarzy mu się tak jakby nadmiar zwrócić - rzadko to się zdarza i na ogól to jest tylko troszkę, ale smrodek.... i plama sa niezłe.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry