reklama

Rozszerzanie diety maluszków

reklama
dziewczyny mlody skonczyl wlasnie 3 miechy ... wprowadzilam dzisiaj kleik kukurydziany, nie chcialam ryzowego bo ryz zatwardza a on mial problem z kupkami, a po kukurydzianym lekarka powiedziala ze miec nie powinien, ile czasu odczekac na wprowadzenie np jabluszka tydzien czy mniej czy moze wiecej? i czy to jednak nie za wczesnie na to jabluszko? planuje dawac mu przez tydzien samo jabluszko, w kolejnym polaczone z dynia, a nastepny raz z marchewa o ile nic mu nie bedzie i tak by nam minal prawie miesiac a potem, jakas dynie z ziemniaczkami czy inne juz potrawy bym wprowadzala. tylko czy to nie za wczesnie??

Ja jeszcze nic nie wprowadziłam swojej małej, może dziś dopiero coś spróbuję.
A powiedzcie mi po co się wprowadza ten kleik ???
kurde ja taka ciemna jeżeli chodzi o rozszerzanie diety małej że szooook :-(:szok::-(:szok:

z tego co wiem gluten jest w kaszy mannej i tak podawałam a co do rozszerzania diety to mi doktorka kazała dopiero po 6 miesiacu ale moze dlatego że Karolinka jest alergikiem i ja mam dietę bez białkowa. Tak więc chyba jej nie posłucham bo ja też wracam do pracy i nie będę dziecku dawać tylko nutramigenu bo to mleko to koszmar

To i ja się przyłączę do tego wątku :)

tylko ja się zastanawiam bo jak Misia skończy 6 miesięcy to ja już do pracy wrócę więc obawiam się że to zbyt duży szok jak nagle zabraknie cycusia dlatego myślę że trzeba wcześniej w takim przypadku...:eek:

Identycznie u mnie, dlatego myślę, że jak skończy 4,5 m-ca to będę wprowadzać powoli. A gluten za miesiąc :tak:

ja kleikiem chce zmniejszyc troszke ulewanie albo wyeliminowac, ale mozna nim zageszczac mleczko na noc, mi dzisiaj Nikos pospal dluzej i tak spokojniej nad ranem bo widocznie byl bardziej syty :) niby tylko pol godziny dluzej ale on sie wybudzal kolo 6 a ja jeszcze go do 7 przeciagalam smokiem a dzisiaj bez smoka i przeciagania obudzil sie 7:30, a dalam jedna miareczke kleiku

a co do ulewania i kleiku, ile dawac do mleczka zeby bylo ono do picia przez butelke i czy mozna taki kleik dawac do kazdej butli czy powinnam sie wstrzymac i dawac powiedzmy tylko do dwoch ??

alijenka a mozesz spokojnie zaczac od jabluszka czy dyni :) a pozniej kleik jako jedno oddzielne danie :) on jest po 4 miesiacu tak jak i pierwsze sloiczki :)

no to ja już nie wiem :eek: Iwon najpierw będziesz wprowadzać gluten a dopiero potem inne jedzonko?

kochane jeszcze raz zapytam - w jakiej formie planujecie lub już podajecie to jedzonko - butelka czy łyżeczka? (Pamka dziękuję)

Kasia.natka teraz właśnie doczytałam to, co umieściła addiena i sama nie wiem, czy zacząć podawać tą kaszkę z moim mlekiem, czy na łyżeczce czy może z jakimś warzywkiem? :eek: No, ale wtedy warzywko musiałabym wprowadzić z tydzień wcześniej chyba?

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry