Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

, a jabłuszko mu daję czasem co drugi dzień bo bywa ze nie zdążę jakoś, a kupeczka inna faktycznie. Maciuś jakoś radzi sobie z jedzeniem cho na poczatku miał śmieszną minkę i miętlił strasznie śmiesznie ale czasem nawet buzię otworzy:-). jak długo podajecie jedno jedzonko zanim dacie drugie?
Te poczatkowe trudności trwały może parę dni. On po rostu na poczatku w ogóle nie rozumiał o co chodzi, co to łyżeczka itd. Gdy dotykałam nią języka to chciał ssać
Ja nie dawałam z butelki bo własnie chciałam zeby z karmieniem łyżeczka sie oswajał. Teraz juz wie o co chodzi i jak widzi nadlatujacy samolocik to ładnie buźke otwiera 
A ja "urwę się z choinki" i zapytam o to, co już większość z was przerabiała 2 miesiące temu. Synuś cały czas jest jeszcze na samej piersi i dziś jako, ze już skończył 5 miesięcy testowo spróbowałam mu podać gotowaną marchewkę (zrobiłam samodzielnie, bo wiedziałam, ze szkoda otwierać sloiczka, bo się zmarnuje). No i prawie całkowita porażka. Skutecznie nauczył sie odwracać ode mnie główkę, robić grymas jakie to niedobre, (chociaż dosłodziłam mu leciutko glukozą do smaku i nie było złe). Może coś tam z trzech podanych maleńkich łyżeczek udało mu się połknąć, bo większość lądowała na brodzie, a przy trzeciej miał odruchy wymiotne. Wiem, ze początki są trudne, bo to nowe nieznane dla dziecka smaki, ale chciałam się zapytać, jak długo taki stan trwa? Niestety ostatnio mam mało czasu na czytanie forum i trudno mi szukać postów, jak opisywałyście swoje początki.
Myślałam o rozrzedzeniu marchewki wodą i podaniu butelką, może będzie na początku łatwiej oswoić go z nowym smakiem, tylko nie wiem jaki smoczek do tego jest najlepszy (2, 3 dziurki czy ten trójprzepływowy)? Może któraś z was tak praktykowała?