• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

rozszerzanie diety naszych maluszków :)

reklama
Mysz - jeśli chcesz wyeliminowac nocny posiłek, to musisz mu zwiększyć dawke dzienną o ten jeden posiłek, no ale to by chyba musiał wcześniej wstawać niż o 10 - zaczniesz o 6-7 i na pewno zje 5 posiłków w dzień i nocka znów bedzie przespana :tak:

Krupka - to ja juz wole wstawac w nocy niz o tak nieludzkiej porze jaka jest 06:00 rano :-D
A tak na serio to Jasio od zawsze dosyc dlugo spi - budzi sie okolo 08:30 a ja nie mialabym sumienia budzic go wczensiej no i balabym sie ze nie zasnie jzu potem :baffled: I ja zreszta tez...
Wiec na razie zostaje po staremu :sorry2:

no włąsnie - jak pójdziesz do pracy to pewnie znów wam sie pozmienia;
a tak w ogóle jesli ma nadal spać do 10, to spróbuj przynajmiej ten nocny posiłek przesunać na 23-24 - dasz mu zanim pójdziesz spać i też bedzie OK

u nas zazwyczaj pierwszy posiłek jest o 7:30 - wcześniej tez nie dałabym rady ;-):-D
Do 19:30 raczej się wyrabia z tymi 5 posiłkami :tak:

krupko a nie lubienie kaszek wynika ze smaku? że za słodkie są? Bo jeśli tak to sinlac raczej też mu nie posmakuje bo to jeszcze słodsze jest :no: Myślę że najlepszy byłby zwykły kleik na mleku, kukurydziany ma intensywniejszy smak więc może to ;-) Ewentualnie purre ryzowe misiowy ogródek bo to warzywne jest a zarazem mleczne :tak:

No u nas wczoraj w nocy skończyło się na cycu o 1 w nocy i 6:30 rano potem:
9 cyc,
11:30 cyc,
14 zupka,
16 cyc,
18 deserek,
20 cyc
Ja mam cały czas obawy, bo nie daję kaszek, ale jak mały je cgrupki kukurydziane, to wydaje mi sie, że prawie to samo?

a my kombinujemy z posiłkami teraz
5.30 cycus
8.00 210 mleczka modyf ( wieczorem nie chce pis i walka trwa ok godziny zeby wypił)
11.00 deserek owocowy
13.00 obiadek 190 ml po 8 mies (co drugi dzien z jajem
16.00 deserek i Filpsy
18.30 kaszka z sokiem lub deserek z kaszki mannej
ok20 stej cycus
i w nocy teraz ok 2-3 karmien - ale dzis jak mały płakał odkrułam ze ida górne jedynki wiec moze dlatego tak płacze w nocy

reklama
krupko a nie lubienie kaszek wynika ze smaku? że za słodkie są? Bo jeśli tak to sinlac raczej też mu nie posmakuje bo to jeszcze słodsze jest :no: Myślę że najlepszy byłby zwykły kleik na mleku, kukurydziany ma intensywniejszy smak więc może to ;-) Ewentualnie purre ryzowe misiowy ogródek bo to warzywne jest a zarazem mleczne :tak:

No własnie nie wiem o co mu chodzi - ale raczej nie o słodkość, moze mu się znudził smak? Dostawał długo bananową i bardzo libił, a teraz nagle nie lubi :baffled: Kupiłam malinową - to juz w ogóle porażka :wściekła/y: Nie chce kupować 5 smaków i wszystkiego wyrzucać.
Dałam dzis mleko z kleikiem. Ale moze fajtycznie spróbuję tego misiowego ogródka. Zobaczymy, czy mu się spodoba :crazy:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry