reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rozwój i postępy naszych dzieciaczków

ok, więc stało się, mamy 7 zębów. ;-) Mam nadzieję, że staniemy na razie z ząbkami. Przydałoby się trochę więcej włosów.. :-D

reklama
wow coruja już szczęśliwa siódemka:-) u nas na razie są "tylko" 2

Niedawno Luiza pisała, że Igorek odkrył co ma między nóżkami- Szymon odkrycia dokonał wczoraj i też ciąga sobie siusiaka :-D

A wasze maluchy też tak namiętnie gryzą swoje stópki?

Obniżyliśmy już Andzi materac, bo strach ją w łóżeczku zostawiać:tak:, nawet w nocy podczas snu się przekręca na brzuch i tyłek do góry zadziera:-p

Czarodziejka oczywiście, że tak:-)

Stópki? Pewnie :-D Nina łapie się za stopę, prostuje nóżkę i dociąga do główki nawet jak ją karmię cycem ;-) A ostatnio odkryła, że ma uszy.. :-D Uszy są ciągane, wykręcane i zgniatane :-D Materacyk też musieliśmy jej obniżyć, bo, ostatnio, gdy zostawiłam ją w łóżeczku i odwróciłam się na chwilę, żeby ubrania do szafy powiesić, Nina złapała się przewijaka i stanęła.. Teraz staje przy barierce, chwyta się i podnosi. Ale przynajmniej nie wypadnie. A jaka szczęśliwa jest, kiedy może chwilę postać ;-)

wow :szok: jestem pod wrażeniem "sukcesów" Waszych Skarbów, oczywiście wszystkim gratuluję :tak:

moja Olga jak na razie czołga się na brzuszku, robi 360 st. na pleckach i brzuchu, usilnie próbuje się przekręcać z plecków na brzuszek, wygibasy przy tym robi niesamowite aż mnie wszystko boli no ale dupka jest za ciężka :-D materacyk też jej obniżyliśmy już i zawiesiliśmy zabawki edukacyjne jest zachwycona :happy: z siedzeniem jest coraz lepiej ćwiczy w specjalnej macie/gniazdo które pokochała i ja również bo mogę ją tam „wrzucić” i spokojnie zrobić coś w domu czy przygotować jej jedzonko a ona bezpiecznie siedzi i się bawi :tak: uszy też ostatnio są numerem 1 ;-) stópki tylko jak siedzi, jak leży to ciężko jej jeszcze je do buźki przyciągnąć, mały grubasek :-D ząbków nadal brak

wow coruja 7 ząbków nieźle
czarodziejka pewnie że stópki to najfajniejsza zabawka Dawida hehe
asienka u mnie mały tak samo się kręci jak wstaje to on śpi albo w poprzek łózka albo ob kręcony o 360 stopni poza tym zaczął od paru dni przekręcać się z plecków na brzuszek więc musimy na niego bardzo uważać bo już parę razy o szczebelki w łóżeczku się obił ale cieszę się że zaczął sam się przekręcać bo teraz ma większą motywację do pełzania hehe

Coruja,gratuluję kolejnych ząbków :tak::tak::tak:.
Nasza Mała też lubi stópki do buzi wkładać,no i uszami też się bawi,taka jest zadziwiona,że Jej coś z głowy odstaje :rofl2::tak:;-).
Tak sobie pomyślałam,że nic dziwnego,że chłopcy tak się siusiakami bawią,bo to i odstaje i daje się rozciągnąć :-D:rofl2::tak:;-):-) :-D

U nas stópki też królują... Oprócz tego Adaś pokochał obroty i od dwóch dni ulubioną zabawą jest turlanie się z plecków na brzuch i odwrotnie. Acha i wczoraj Adaś po raz pierwszy podciągnięty do siadu utrzymał równowagę i siedział chwilkę podpierając się rączką. Zębów jednak jak nie widać, tak nie widać:-)

reklama
Zośka na miejscu nie usiedzi... nie chce siadać...
śmiga mi po całym mieszkanku i wygląda jak mały robocop :DDDDD raczkuje tak nieporadnie, fajnie jej się łapki plączą a jest coraz szybsza...
no i mniej marudzi bo jest tyyyyle do zbadania :D

Do góry