reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

a to coś jest w tym wyliczaniu - u nas też od jakiegos czasu na topie i tak smiesznie wykrzykuje na cały głos "i" wiec brzmi to mama I tata I baba I dziadzia...
poza tym lepienie ludzików z ciastoliny (mamy taki komplet z oczami buziami, rekoma nogami wiec Karol dokleja te czesctak gdzie wg niego powinny być ;), rysowanie, ksiazeczki....no a ostatnie 2 tyg to wiadomo - głównie bieganie i zabawa w piasku i na drabinkach :0 acha - jeszcze na topie karmienie swoich zabawek - głaskanie/całowanie ich (zależnie czy lala czy szczurek ;) no i niezmiennie pojazdy - ma faze na motory...a spiewa po swojemu prawie ciągle

reklama
Noemi ostatnio leczyla misia...oczywiscie trzeba bylo poprzyklejac mu plastry :-) A jak u siebie znajdzie jakies zadrapanie to tez zaraz krzyczy ze chce plasterek :-)

U nas śpiewanie też na topie ale ja wymiękam przy jego tekstach piosenek. Zawsze jak jeździmy autem to Matek śpiewa wymyślone przez siebie piosenki np.
- Jedziemy do domu aaaaaaaaa i tak wkółko
- Dziadek jadę do Ciebie czy jestes w domu itd

Ania ale się czepiasz takie ambitne teksty Mati ma:-D

Jak sluchałam niedawno swoich piosenek nagranych na magnetofonie szpulowym to posikalam sie ze smiechu

Tekst
Szła dziewczynka przez las do domkuuuuuuuuuuuuuuuuuuu aaaaaaaa dziewczynka poszła do domku i zamknela dzrzwi kazdy tekst kończył się zamknieciem drzwi:szok::-D

poczytałam ... i humor mi się poprawił. Ola też śpiewa takie dziwolagi. U nas jednak na topie jest piosenka z farmy Mc Donalda. a wię spiewa cyt: iija ija ija ija ija ooooooooooooo.......... i tak wkoło. Czasem to zatykam jej buzie, żeby usłyszec własne mysli. No i ja jetsem na topie do usypiania, ale to na innym wątku:szok:

u nas na topie sa
"hej hej hej kololi omijacie goli lasy doli"
badz:
"ziuzia jaja nieduzia na na dodatki ociii nananannaaa"
i :
"miusiu nie boj sie wiki nie zjedza cie, bedziemy bawic sie nie damy cie"- i przy tym misiowi tłumaczy to tak palcem:-D

badz jeszcze spiewa:
"sciotko sciotko hej scioteczko ooo ooo ooo nanana myju myju oo ooo ooo":cool2:

a z wierszyków :

"babciu babciu cio ci dam, tyko jedno sierce mam...":-)..i dalej z nasz juz pomoca"a w tym siercu rozi kwiat"i sama"babciu babciu zyj sto lat!"

reklama
Sylwia niezła byłaś:-D:-D:-D:-D:-D
matek faktycznie mógłby pisać teksty :tak::-D:-D:-D

Izka też lubi śpiewać, na topie jest panie Janie i ta Dorotka ta malusia
z wierszyków: "baloniku mój malutki...":-)
a teraz siedzi i lepi stworki z plasteliny, nic nie przypominają, ale i tak są piękne:-D:-D

Do góry