reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

reklama
a ja to ostatnio boje sie rano oczy otworzyc bo nie wiem co bedzie mnie czekalo...dwa dni temu na spika wymalowala mi paznokcie od nog....:szok:
Dzis pieknie przemalowala nam tv.w sypialni...mielismy po przebudzeniu rozowy...wymalowala go kreda...a na czarnym pieknie sie maluje ,prawda?do tego cala podloga i rama lozka rowniez w kolorze do kompletu...

Witaj Klamko- faktycznie bardzo daawno Cie u nas nie było- opowiadaj co u was słychac-miło Cie widziec:tak:

Pati- no niezle masz c Noemi- ja to mam takiego spiocha..ze ja wstaje-biore prysznic, pije kawe, czytam sobie/rozwiazuje sudoku..całuje, głaszcze mała..nieraz fotke cykne..i po ponad godz. po mnie ona wtsaje:-)
a miedzyczasie potrafi tato, dziadek wpasc na kawuche przed praca zerknac do swoich dziewczyn..i Klaudie to nie rusza- takie spioszek:-D

a ja to ostatnio boje sie rano oczy otworzyc bo nie wiem co bedzie mnie czekalo...dwa dni temu na spika wymalowala mi paznokcie od nog....:szok:
Dzis pieknie przemalowala nam tv.w sypialni...mielismy po przebudzeniu rozowy...wymalowala go kreda...a na czarnym pieknie sie maluje ,prawda?do tego cala podloga i rama lozka rowniez w kolorze do kompletu...

Pati normalnie jakbym o Kubie czytała. Wczoraj właśnie zastałam nasz TV w czerwieni, a kredeczki bie byle jakie świecówki tylko takie tłuściutkie pastele :-DW dodatku wszystko robi tak po cichutku, żeby czasem nikogo nie zbudzić :-D

A ja mam jeszcze pytanko czy wasze maluchy biją się z innymi dziećmi, bo od niedawna Kubas na placu zabaw potrafi walnąć jakieś dziecko jak nie zrobi tego o co akurat mu chodzi. Dzisiaj to się normalnie pobili i to z dziewczynką, ale ona wypisz wymaluj Kubusiowy charakterek więc matka wyrozumiała. Ale czasem to mi normalnie wstyd za niego:szok:

Sumko- ja juz poruszałam ten temat- Klaudia strasznie zadzi-szczegolnie młodszymi dziecmi-0 jak niesłuchaja jej bije, szczypie:no: targa za uszy, czy włosy i nic nie pomaga..ani prosby..ani krzyki..kary..Szczegolnie np. upatrzyła sobie wrzesniowego Rafałka..i biedak sie dosłownie!jej boi:eek:bo potrafi sie ładnie bawic..do momentu gdy ten nie zrobi tego co ona chce, nie usiadzie gdzie mu kaze..badz wezmie nie te rzecz i zaraz leca komentarze w moja strone_"Ty taka byłas".."charakterek mamusi"-maz..no jasne..bo ja to niecywilizowana nie?:happy2:

Martusia nie psoci tak jak Noemi i Kubuś, jak na razie tego typu niespodzianek nie zastałam :-) czasem pomaże kredkami stolik jak jej się rączka za bardzo rozpędzi i nie zdąży wyhamować przed końcem kartki :-) za to namiętnie roznosi zabawki po całym domu i robi bajzel nie z tej ziemi... próbuję wciągać ją w sprzątanie, ale jak posprzątamy, to zwykle zaraz znów to samo. No i też z niej zadziorek, jak jej ktoś zabierze zabawkę w piaskownicy albo wejdzie tam gdzie ona akurat chce to zaraz afera, ale na szczęście do bicia bardzo się nie rwie.

reklama
Sumka wlasnie pare dni temu pisalam o tym jak moje dziecko zaczelo dusic sie z drugim... :-D Noemi jest taka ze "moje,moje,wszystko moje"... Najczesciej jak jestesmy pierwsi na placu zabaw i ona sobie polata tu i tam to jak juz tylko widzi ze jakis brzdac sie zbliza to wyciaga reke perzed siebie,robi grozna mine i krzyczy"Neinnnnnnnn,meineeee" lub "mojeeeeeee... Jak ktos za nia po drabince sie wdrapuje to krzyk,kopie noga gdzie popadnie byli spadali od niej jak najdalej...Az boje ie co to bedzie w przedszkolu...Z reszta ona potrafi pogrozic palcem nawet starszemu...np.jak ktos za blisko jej lazi w sklepie...:-D Ale staram sie wybic jej te pomysly z glowy i tlumacze,tlumacze ,a tu....... nic:cool2:

Do góry