reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Rozwoj maluchow..Zabawy i zabawki

Co do jedzenia to raczej tez nie mam problemow...raz zje duzo innym raze nieju...ale np.bardzo lubi serki topione wyjadac paluchem...:-D Wiec zawsze a dla niej jakis specjalnie i wtedy ta moze tymi lapskami majtac...w naszych nie ma prawa... ;-)

No i gada ostatnio jak katarynka...Jak cos do niej mowie to zazwyczaj wszystko po nie powtarza jak echo :-D

reklama
ja juz sie tym niejedzeniem Klaudii tak nie przejmuje co kiedys..Lekarz pwoedział- wyniki bardzo dobre,m dziecko rozwija sie prawidłowo i tyle- je ile musi...
Dzis znowu pogardziła obiadem..bo ostatnio oprócz kaszy zajada sie pomidorami:baffled:...i nawet zjadła kanapke z kawłkiem indyczka i pomidorkiem..a rano jajo i pomidor(razem 2 wielkie całe!

za słodyczami moja ksiezna sie nie trzesie..czasem zje..ale zazwyczaj mówi-nie ciem..albo skosztuje i oddaje..Na topie jedynie jest mamba;-)..ale byle nie o smaku coli...bvo odrzuca ja od razu- i prawidłowo:-D

co do rozwoju...- pieknie mówi całymi zdaniami- np. dzis pytalam o chu8steczki jej - a ona "mamusiu w pokoju są -tam na śtole"
albo wierszyk rozszerzył sie o kolejna linijke"baciu baciu cio ci dam tylko jedno siecie mam"..i dalej po swojemu...jest tez kilka piosenek, które pieknie spiewa i co tez mnie zadziwi zawsze prawidłowo bez fałszów:tak:

Noemi zapraszam. Ola uwielbia tańczyć a przy okazji robi świtne wygibasy. Jak zaczyna to sikamy po nogach:-D. Tańczy czasem jak mały robot:-).

Klaudia tez uwielbia tanczyc:tak:a dupinka macha jakby z gumy była i mam filmik- jak bede w UK-to przypomnijcie to wkleje:tak:

Mati tez nie je tyle co rok temu, od zcasu jak zaczal chodzic, to jedzenie go mniej interesuje
a najlepiej mu sie je w biegu, juz nie siedzi grzecznie w krzeselku jak kiedys

Na topie sa brzoskwinie, czeresnie i borowki

i zelki, lizaki i lody:)

mati tez tanczy

w Lebie tanczyl sambe ( a la sambe) na scenie i dostal kremik dla dzieci w nagrode.

Martusia lubi rysować, kredki i zeszyty zawsze ma w zasięgu rączek, ale na szczęście ścian nie maluje. Farb jeszcze nie kupiłam... i w ciastolinę muszę się zaopatrzeć. Dla niej najlepsza zabawka to książki- nie znudzą jej się chyba nigdy, ciągle chce, żeby jej czytać, już chyba wszystkie zna na pamięć, a ma ich dużo, i mówi te wierszyki sama, ale i tak chce, żeby jej czytać. Albo każe mi śpiewać, i zwykle śpiewa razem ze mną.

reklama
Tisiek jest na etapie SAMOCHODOW - godzinami moze jezdzic po calym mieszkaniu i wolac brrrrrrrum ...prawdziwy facet... Ale zeby nie bylo za prosto, to jego samochody musza miec parking (zbudowany przez mamusie z klockow hehe) i MYJNIE ;) I wtedy juz jest pelnia szczescia....

Poza tym RYSOWANIE - ale tylko po papierze i ksiazeczkach do malowania. Od dawna wie, ze nigdzie indziej nie wolno i TYMCZASEM sie tego trzyma.

No i oczywiscie KSIAZECZKI... Ma ich cale mnostwo, bo mamusia jest ksiazeczkowa i strasznie chce, zeby i synek to kochal ;) Wiec od malego kupuje mu straszne ilosci wierszykow i bajeczek. I Mateusz rzeczywiscie je uwielbia. Z tym ze zauwazylam, ze w tej chwili bardziej nie wierszyki, a opowiadania - slucha z zapartym tchem. A wierszyki czytamy razem, ja poczatek linijki, a koncowke Tisiek ;)

A na dworzu LOPATA i PILKA. Reszta zabawek moze nie istniec ;)

Do góry