reklama

Rozwoj naszych maluszkow

Olga u nas Mati z reguły wyznacza drogę;-) idzie za rączkę jak go chwyce za nadgarstek ;-)
no chyba że ma cel typu kurki, kotek a najbardziej dzieci :-) wtedy idzie ładnie za rączkę :-)
myślę ze ok 18-24 m-ce dzieci zaczynają chodzić za rączke a to i tak zależy od dziecka, jak nieśmiałe to szybciej, czyli my prawie w ogóle nie będziemy tak chodzić :-D

reklama
nasz jak gdzies poleci to trzeba szukac i miec oczy dookoła głowy = panicznie sie boje ze mi sie w sklepie zgubi i nawet nie zauwazy ... :crazy::no:

kiedys byłam z nim sama odwrocilam sie na sekunde zeby bułke mu dać do ręki a tego nie ma...no to patrze pod półki z chlebem , odwracam sie a ten na stoisku przyczepiony jak glonojad chce ciasta lizac :szok:

chyba mu smycz kupie albo tasiemke na nadgarstek :-p

Nasz w sklepie na początku w wózku jedzie a potem zaczyna się bieganie po całym sklepie:szok: musiałabym go chyba do wózka kajdankami przykuć:no: Dlatego rzadko go bierzemy...

A odnośnie tematu wątku- u nas dalej szał ciał: " kokam", rozdawanie całusków, nowe słowa dom i dzii ( drzwi), jak podjeżdżamy pod dom, komunikuje "o, dom!!! ". i gada jak najęty. jak pytam gdzie coś jest odpowiada " tu"i " tam" oraz "nie ma". na zajęciach z muzyki jako jedyne dziecko w grupie ( a są starsze) wykonuje polecenia- kiedy trzeba tupać to tupie, kiedy robić trąbę słonia to ją robi, jak trzeba oddać pani instrument to sam do niej biegnie i oddaje. Na basenie czuje się jak ryba w wodzie. Układa proste układanki, jak znajdzie paproch, to wyrzuca go do śmietnika, pokazuje gdzie jest kupka i przynosi pieluchę, sprząta klocki do wiaderka, jak proszę by położył książeczkę na półce, to robi to:)

A to pisałam ja- Mama Samochwała:-D Tzn. MIeszkochwała:-D

Ostatnia edycja:
reklama
A to pisałam ja- Samochwała:-D Tzn. MIeszkochwała:-D

ha ha ha:rofl2::rofl2::rofl2:

u nas z gadaniem nadal niezbyt spektakularnie - Leo zjada końcówki i niektóre części; np. zamiast "tam" mówi "ta", zamiast "nie ma" mówi "ma", nawet już na "bam" mówi teraz "ba"; ale z rozumieniem poleceń, próśb, jest świetnie - nie ma się czego przyczepić:tak:gdyby jeszcze zechciał przed kupką mnie wołać, byłoby super;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry