reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Rozwoj naszych maluszkow

kurde duza ta rozbieznosc bo czytałam ze nawet po 3 miesiacu moze zacząc sie ząbkowanie :szok: a zauwazylam ze maly sie pluje ostatnio, ale to chyba nie ma nic wspolnego z ząbkowaniem ;-)

reklama
ironia chyba w następnym skoku rozwojowym przewidziane jest bąblowanie, może Benio opanował tą umiejętność wcześniej :) Maja też się ślini ostatnio bardzie :)

ironia moja Hania tez sie strasznie ślini, mam całą rękę mokrą jak ją trzymam a podłoga w kropki tam gdzie chodzimy tam kap kap kap. Bańki ślinowe tez jej się czasem udaje zrobić :-D

Mateusz też od tygodnia sie ślini i ma takie bąble w buzi nie wiedziałam o co kaman ale może to jakiś początek ząbkowania.
Koleżanka powiedział mi ze ponoć czytała ze jakieś dziecko urodziło sie z zębem - :szok:

kati - no ponoc tak czasami dzieci mają jakies prazęby to tak się nazywa i dentyści je wyrywają masakra jakaś !! nie mówiąc juz o biednych cyckach :-) a jak wygladaja te bąble? na dziąsełkach są? :) czy dziąsełka sa jakies inne? u nas jeszcze nic nie widać :-)

Możliwe, możliwe. Mojej koleżanki córeczka urodziła się z ząbkiem. Nazywają to zębem płodowym, miała go wyrywanego w drugiej dobie życia, normalnie zabierali ją karetką do dentysty (pewnie jakiegoś specjalnie przeszkolonego). Na miejsce tego ząbka kiedyś wyjdzie normalny ząbek mleczny a później stały.
Dziewczyny od kiedy Wasze maluszki zaczęły świadomie się uśmiechać? Bo moja mała ma już 1 miesiąc i prawie tydzień i mam wrażenie że jak do niej mówię to się uśmiecha. Czy to możliwe że robi to już świadomie czy tylko zbieg okoliczności?

reklama
Do góry